Νέο μισθολογικό καθεστώς για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Νέο μισθολογικό καθεστώς για τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών εταιρειών δρομολογεί η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, εξετάζοντας τα περιθώρια που υπάρχουν για χαμηλότερους μισθούς στους νεοεισερχόμενους, όπως και για πάγωμα των αποδοχών όσων απασχολούνται ήδη στην αγορά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ένωση έχει ήδη συγκροτήσει επιτροπή η οποία εξετάζει το θέμα από κοινού με νομικούς εξειδικευμένους στα εργασιακά ζητήματα και όπως όλα δείχνουν η σχετική πρόταση θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, ώστε αμέσως μετά να μπει σε διαβούλευση με το σωματείο των εργαζομένων στον κλάδο.

 Οι δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, η πτώση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια η μειωμένη ασφαλιστική παραγωγή, υποχρεώνουν τις εταιρείες να περιορίσουν το κόστος εργασίας, όπως εξάλλου και τα γενικότερα λειτουργικά τους έξοδα, προκειμένου να μπορέσουν να παραμείνουν κερδοφόρες και να αναπτυχθούν σε υγιή βάση.
 
Για το νέο μισθολογικό καθεστώς η Ένωση προσανατολίζεται στα εξής:
 
-         Μείωση του βασικού μισθού για κάθε νεοεισερχόμενο υπάλληλο σε επίπεδα που θα κυμαίνονται μεταξύ της ισχύουσας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Στελέχη του κλάδου επισημαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση το νέο μισθολόγιο δεν θα είναι χαμηλότερο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.

-         Πάγωμα των μισθών για όσους απασχολούνται σήμερα στον κλάδο.

-         Περιορισμό των ωριμάνσεων ώστε το εργασιακό κόστος των εταιρειών να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω.