11 Νοεμβρίου: Ημέρα ιδιωτικής ασφάλισης

Με τη σκέψη μας στις δύσκολες εποχές που περνάμε και για να τονίσουμε τη μεγάλη αξία της Παιδείας, που καθορίζει την προοπτική ανάπτυξης των χωρών (και των επαγγελματικών χώρων), αποφασίσαμε φέτος να γιορτάσουμε την ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης με ανάδειξη πανεπιστημιακών μελετών που έχουν άμεση σχέση με την ασφαλιστική αγορά.

Σε συμφωνία με το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, και με την συνδρομή του καθηγητή της Σχολής κ. Μιλτιάδη Νεκτάριου, ο Σύνδεσμος προτίθεται να βραβεύσει τρεις μεταπτυχιακές μελέτες φοιτητών του Τμήματος που θα έχουν  πρακτική εφαρμογή στη λειτουργία της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Η επιλογή των μελετών θα γίνει από Επιτροπή Αξιολόγησης στην οποία θα συμμετέχει ο κ. Μ. Νεκτάριος και δύο Μέλη του Συνδέσμου.

Οι τρεις μελέτες που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν και θα βραβευθούν σε ανοικτή ειδική εκδήλωση τον Ιανουάριο 2012.

Η πρόθεση του Συνδέσμου είναι η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει ευκαιρία (και αφετηρία) οργανωμένης και συστηματικής επικοινωνίας των σπουδαστών με τον επαγγελματικό χώρο που συγγενεύει με τις σπουδές τους.

Επίσης θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί ευκαιρία και για τα στελέχη της Αγοράς μας, για την υιοθέτηση ιδεών και πρακτικών με καινοτόμο χαρακτήρα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Ιδιωτικής Ασφάλισης.