Commerce Money Conference: «Εμπόριο: Στρατηγικές Αντιμετώπισης της κρίσης»

Σημαντικές προτάσεις και πρωτοβουλίες σε σχέση με το εμπόριο, αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με τίτλο «Εμπόριο: Στρατηγικές Αντιμετώπισης της κρίσης» το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής (09.00-17.00). 

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται την πλέον κρίσιμη στιγμή για την ελληνική επιχειρηματικότητα, διοργανώνεται από τα Money Conferences και το περιοδικό «ΧΡΗΜΑ» υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού
Εμπορίου
και του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου. Στο συνέδριο συμμετέχουν επίσης ενεργά ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, η ΓΣΕΒΕ, η Κεντρική ‘Ενωση Επιμελητηρίων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος και άλλοι σημαντικοί φορείς.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στις εναλλακτικές δυνατότητες των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων να αντιμετωπίσουν την κρίση, που είναι πρωτίστως η στροφή στις εξαγωγές, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αλλά και στα οικονομικά ή άλλα μέσα που μπορούν να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές περιλαμβάνονται ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕE, ο κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, ο κ. Δημήτρης Λακασάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η κα. Βάλια Αρανίτου, Διευθύντρια Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ-(ΙΝΕΜΥ) και Διδάσκουσα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Αντώνης Ζαΐρης, Γενικός Διευθυντής, ΣΕΛΠΕ, ο κ. Αντώνης Μακρής, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΛΠΕ, ο Δρ. Ιωσήφ Χασσίδ, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο κ. Αναστάσιος Αλεξανδρίδης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο κ. Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιώργος Καρανίκας, Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ο κ. Νίκος Μανεσιώτης, Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ο κ. Νίκος Παπαβασιλείου, Ομότιμος Καθηγητής  Marketing στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures, η κα Ξένια Κούρτογλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Focus Bari, ο κ. Γιώργος Λεκάκος, Επίκουρος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γιώργος Μπουρλέκας, Γενικός Διευθυντής της Electronet, ο κ. Αρσένης Πασχόπουλος, Managing Partner της Just online, ο κ. Δημήτρης Τριτάρης, Γενικός Διευθυντής του Ricardo Internet Hellas, ο κ. Τάκης Πέρκιζας, Διευθύνων Σύμβουλος της Get it Now και πολλοί άλλοι εξαιρετικοί ομιλητές. 

Το εμπόριο έχει σχέδιο…

Στο πάνελ με τίτλο «Χαρτογραφώντας το Ελληνικό Εμπόριο», οι συμμετέχοντες θα τοποθετηθούν σε σχέση με το παρόν και το μέλλον του ελληνικού εμπορίου, το οποίο με περίπου 800 χιλιάδες εργαζόμενους, αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας μας, καλύπτοντας το 23,1% της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα όμως, έχει θιγεί από την κρίση, με αποτέλεσμα να κλείνει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΕΕ, μια στις τέσσερις εμπορικές επιχειρήσεις και το καλό ερώτημα είναι, ποιο θα πρέπει να είναι το business plan της εμπορικής τάξης για την αποφυγή οριστικής απώλειας της επιχείρησης, της περιουσίας, της επαγγελματικής της υπόστασης και αξιοπρέπειας…

Η στροφή στις εξαγωγές

Στο πάνελ με τίτλο «Η στροφή στις εξαγωγές και ο τουρισμός» θα αναπτυχθούν όλα όσα πρέπει να γίνουν, προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να στραφούν εξαγωγικά (νέο νομοσχέδιο για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου της εξαγωγικής  δραστηριότητας, ενίσχυση παραγωγικότητας και ανθρώπινου δυναμικού, απόκτηση συγκεκριμένων γνώσεων, πιθανή συνεργασία με φορείς που μπορούν να συνδράμουν σε αυτήν την κατεύθυνση, πιθανά φορολογικά κίνητρα κ.λπ), με το διασυνοριακό εμπόριο αλλά και όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από την πιο ποιοτική, εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του τουρισμού. 

Η ανταγωνιστικότητα

Στο πάνελ με τίτλο «Ανταγωνιστικότητα και λιανικό εμπόριο», η θεματολογία θα εστιαστεί στην ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού εμπορίου, στα επικείμενα μέτρα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, στις συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων, στα φορολογικά αντικίνητρα, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις, στον καλύτερο ανεφοδιασμό για τις απομακρυσμένες ή πολύ μικρές επιχειρήσεις, στην προστασία τους από τρομοκρατικές ενέργειες και ασφαλώς στους χρηματοδοτικούς πόρους.

Το Ηλεκτρονικό εμπόριο

Στο πάνελ με τίτλο «Ηλεκτρονικό εμπόριο και μέσα αξιοποίησης», οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν ανάμεσα σε άλλα την συμπεριφορά και το προφίλ των Ελλήνων on-line καταναλωτών αλλά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει μια εμπορική επιχείρηση σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Στο πάνελ με τίτλο « Ηλεκτρονικό εμπόριο: η εμπειρία της αγοράς», η βασική θεματολογία θα εστιαστεί στις προϋποθέσεις επιτυχίας αλλά και στις αφανείς δυσκολίες ενός e-shop, στην πιο αποτελεσματική ηλεκτρονική διάθεση προϊόντων των εμπορικών
επιχειρήσεων στο εξωτερικό, στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στη διαφήμιση, στην πιστοποίηση των προϊόντων από αξιόπιστο ανεξάρτητο φορέα, στην ηλεκτρονική τραπεζική που έχει πλέον φθάσει σε υψηλά επίπεδα ωριμότητας και επηρεάζει άμεσα την συμπεριφορά του on-line καταναλωτή, στο e-gambling αλλά και στις εμπειρίες των ίδιων των εμπόρων από την χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Τις εργασίες του συνεδρίου θα παρακολουθήσει πλήθος εμπόρων, στελέχη εμπορικών επιχειρήσεων, στελέχη τραπεζών, εταιριών factoring, leasing και συμβουλευτικών εταιριών, ενώ κατά τη λήξη των εργασιών θα υπάρξει ειδική ενημέρωση των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους η να αξιοποιήσουν καλύτερα το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Υπεύθυνη για το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι η δημοσιογράφος κα΄Αντα Σεϊμανίδη.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε:
κα. Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη, Communication and P.R Manager, Ethos Media S.A.
voulgaraki.s@ethosmedia.eu, Τηλ:210 9984 901
www.moneyconferences.com

To πρόγραμμα του Commerce Money Conference 2011 μπορείτε να δείτε εδώ