INSIS: Κορυφαία λύση European Policy Management από τη Fadata

03_ INSIS: Κορυφαία λύση  European Policy Management από τη Fadata

Υπότιτλος: Το Insurance Software Solutions Department αποτελεί το μεγαλύτερο και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της εταιρείας, που σήμερα αριθμεί περισσότερους από 170 εμπειρογνώμονες

Της Albena Ivanova, Key Account Manager, Fadata

H Fadata ιδρύθηκε το 1990 και κατέχει μία από τις ηγετικές θέσεις στην αγορά παρέχοντας λύσεις τεχνολογίας, διαθέτοντας γνώση της αγοράς και πάντα καινοτόμες ιδέες. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας η Fadata έχει εδραιώσει τη θέση της στην αγορά και έχει αναγνωριστεί για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα των προϊόντων της, καθώς και για την εξαιρετική τεχνογνωσία των εργαζομένων της. Η εταιρεία έχει προσελκύσει πολλούς επαγγελματίες από την ασφάλιση, το IT, τις αναλογιστικές μελέτες και τον επιχειρηματικό τομέα, που συνεισφέρουν στη μοναδική τεχνογνωσία της.
Με έδρα τη Βουλγαρία, η Fadata λειτουργεί ένα παγκόσμιο σύστημα διανομής και υποστηρίζει τόσο τις θυγατρικές όσο και το δίκτυο συνεργατών της σε περισσότερες από 20 χώρες. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Βέλγιο, την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, την Αιθιοπία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Καζακστάν, το Κοσσυφοπέδιο, την πΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ. Το δίκτυο αυτό λειτουργεί με επιτυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική.

Η Fadata διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή  βασικών επιχειρηματικών λύσεων. Το Insurance Software Solutions Department αποτελεί το μεγαλύτερο και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της εταιρείας, που σήμερα αριθμεί περισσότερους από 170 εμπειρογνώμονες στον τομέα της πληροφορικής, της ασφάλισης, της αναλογιστικής επιστήμης, της λογιστικής, της αντασφάλισης, κλπ. και είναι κυρίως αφιερωμένο στην ανάπτυξη και την υποστήριξη του ασφαλιστικού συστήματος INSIS.

To INSIS, που αποτελεί το σημαντικότερο προϊόν της Fadata, είναι μία ευέλικτη “state-of-the-art modular” λύση λογισμικού, η οποία παρέχει πλήρη κάλυψη, τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, σε όλους τους τομείς των ασφαλιστικών εργασιών. Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα είδη επιχειρήσεων στον κλάδο Ζωής και στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, συμπεριλαμβανομένων των unit-linked προϊόντων αλλά και το σύνολο των αναγκών της επιχείρησης που αφορούν σε δραστηριότητες ασφάλισης – underwriting, είσπραξη ασφαλίστρων, υπολογισμό προμηθειών, πολιτική συμβολαίου και τη διαδικασία αποζημίωσης με πλήρη αντασφαλιστική κάλυψη- ώστε εν τέλει να παράγεται μία ολοκληρωμένη λογιστική πράξη σε ένα εξωτερικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το INSIS ενσωματώνει όλες τις απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες και τις “reporting facilities” και συνεργάζεται άψογα με άλλες εξωτερικές λειτουργίες του λογισμικού. 

Το σύστημα INSIS βασίζεται στην πιο σύγχρονη τεχνολογία λογισμικού και με  παρέχει πλήρη παραμετροποίηση των κανόνων και των διαδικασιών ορισμού, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την ταχεία προσαρμογή ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας. Σήμερα το INSIS είναι το κύριο προϊόν της Fadata και καταλαμβάνει περισσότερο από το 70% της συνολικής δραστηριότητας της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η Fadata ανέπτυξε σημαντική πελατειακή βάση, επεκτείνοντας τη συνεργασία της σε περισσότερες από 40 ασφαλιστικές εταιρείες από όλο τον κόσμο. Το INSIS σήμερα είναι μια κορυφαία και ώριμη λύση για οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από κορυφαίους συμβούλους επιχειρήσεων. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες εκθέσεις (Celent Policy Administration Systems for General Insurance in Europe 2011 –xCelent Awards 2011 and Gartner Magic Quadrant for European Life Insurance Policy Administration Systems 2010 and 2011)  η Fadata κατατάσσεται μεταξύ των πιο καταξιωμένων εταιρειών στην ευρωπαϊκή αγορά. Μεταξύ των βασικών πλεονεκτημάτων που επισημάνθηκαν για το σύστημα ήταν: η ικανότητα επέκτασης εργασιών σε πολλές χώρες, η ευελιξία του συστήματος μέσω των κανόνων προσέγγισης, αλλά και η πλήρης υποστήριξη για την επιχείρηση σε όλο το φάσμα των εργασιών από το σχεδιασμό του προϊόντος και της αξιολόγησης, την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τις αποζημιώσεις και την αντασφάλιση. Η Fadata έχει αναγνωριστεί ως μια εταιρεία με ισχυρή παράδοση και άριστη γνώση της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

www.fadata.eu
www.insis.bg