Ο όμιλος Atradius διευρύνει τις δραστηριότητες του στην αγορά της Ασίας

Ο όμιλος Atradius, κατέχοντας ηγετική θέση στη παγκόσμια αγορά της ασφάλισης πιστώσεων, επεκτείνει την παν-ασιατική συνεργασία του με την Tokio Marine Asia Pte Ltd (TM Asia) ανταποκρινόμενος στη σταθερή και συνεχή ανάπτυξη της περιοχής και παρέχει πλέον τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων πιστώσεων σε τοπικό επίπεδο στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες μέσω της TM Asia και όλων των συνεργαζόμενων με αυτή ασφαλιστικών εταιρειών. Η Atradius έτσι, παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης πιστώσεων στην Ασία είτε απευθείας, είτε μέσω εξωτερικών συνεργατών στο Χόνγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες.

Από τις αρχές του 2007 η Atradius σημειώνει ανάπτυξη στην περιοχή που υπερβαίνει το 25% κατά έτος. Η νέα συνεργασία με την TM Asia προσδίδει μεγαλύτερη ευελιξία στην παροχή υπηρεσιών ασφάλισης πιστώσεων στις εν λόγω αγορές, οι οποίες τόσο σε εγχώριο όσο και σε εξαγωγικό επίπεδο συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Ως αποτέλεσμα αυτής της διεύρυνσης συνεργασίας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις τέσσερις αυτές Ασιατικές αγορές ή όπου πολυεθνικές εταιρίες διαθέτουν υποκαταστήματα στις χώρες αυτές, μπορούν να ασφαλιστούν σε τοπικό επίπεδο καθιστώντας έτσι την Atradius και την TM Asia ικανές να τους προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη των εισπρακτέων λογαριασμών τους.

Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί την πιο πρόσφατη εξέλιξη στην μακροχρόνια παρουσία της Atradius στην Ασία, κατά την διάρκεια της οποίας ο όμιλος «γράφει» πιστωτικούς κινδύνους για πάνω από 50 χρόνια μέσω, εξειδικευμένων και έμπειρων underwriters.

 Ο Regional Director της Atradius στην Ασία κ. Eric den Boogert εξηγεί: «Διαθέτουμε εμπειρία όσον αφορά στην ασφάλιση πιστώσεων στην Ασία. Με την επέκταση της συνεργασίας μας και σε αυτές τις τέσσερις γοργά αναπτυσσόμενες αγορές οι οποίες διαθέτουν συνολικά πληθυσμό περίπου 450 εκατομμυρίων, διαθέτουμε πλέον τη δυνατότητα τοπικής παρουσίας σε κάθε σημαντική αγορά στην ευρύτερη περιοχή.»

Ενισχύοντας αυτή την θέση ο κ. Andreas Tesch, Senior Director της Atradius Global προσθέτει: «Η συνεργασία αυτή όχι μόνο μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε στην περιοχή αλλά κυρίως παρέχει στους πελάτες μας καθώς και σε άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή, μια ολοκληρωμένη πρόταση τόσο για την διασφάλιση της ρευστότητας τους όσο και για την υποστήριξη των διαδικασιών διαχείρισης των πιστώσεων τους, είτε αυτοί δραστηριοποιούνται σε εγχώριο είτε σε διεθνές επίπεδο. Είμαστε ευτυχείς που διαθέτουμε ένα τόσο ισχυρό συνεργάτη σαν την Tokio Marine στις 4 αυτές χώρες.»