Η ΑΧΑ ταξιδεύει τους καλύτερους Μεσίτες και Πράκτορες στο Βέλγιο

Έναν από τους πιο δημοφιλής ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους απανταχού ταξιδιώτες, το Βέλγιο, επέλεξε η ΑΧΑ Ασφαλιστική για να ταξιδέψει τους κορυφαίους της Μεσίτες και Πράκτορες από τις 07 έως τις 11 Οκτωβρίου 2011.

Κατά την άφιξη τους στις Βρυξέλες επισκέφθηκαν το Μουσείο Αρχαιοτήτων, το οποίο βρίσκεται εντός του Βασιλικού Μουσείου Καλών Τεχνών, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν συλλογές έργων τέχνης του 15ου – 18ου αιώνα.
 
Η πόλη των Βρυξελλών, που διέμειναν οι κορυφαίοι συνεργάτες μας, θεωρείται πρωτεύουσα της σοκολάτας, της μπίρας, του καφέ και της μοντέρνας τέχνης, του σουρεάλ και των κόμικς.

Δεν θα μπορούσαν λοιπόν κατά τη περιήγησή τους στη πόλη να μην επισκεφθούν το πολύ γνωστό εργαστήριο «Planete Chocolate», όπου μυήθηκαν στα μυστικά της παρασκευής των διάσημων βελγικών σοκολατών. Κατόπιν συνέχισαν με το Βελγικό Κέντρο Κόμικ. Οι Βέλγοι καρτουνίστες θεωρούνται οι δημιουργοί της «9ης τέχνης» του καρτούν. Εκεί θαύμασαν τις θεματικές τους εκθέσεις που είναι πάντα πολύ ζωντανές και διασκεδαστικές. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το Manneken Pis που βρίσκεται στη διάσημη Grand Place, αλλά και το Atomium μνημείο ύψους 103 μέτρων, το οποίο αναπαριστά την κυψελίδα ενός κρυστάλλου σιδήρου, μεγεθυμένη κατά 165 δισεκατομμύρια φορές.

Επίσης, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τις μαγευτικές πόλεις Γάνδη και Μπριζ σε μια μονοήμερη εκδρομή.  Στη Γάνδη περιηγήθηκαν στην πόλη και είδαν ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της, τον καθεδρικό ναό St Bavon. Μεταξύ άλλων θαύμασαν την ιστορική προκυμαία Graslei, αλλά και το Μουσείο Βιομηχανικής Τέχνης.

Στη Μπριζ εντυπωσιάστηκαν από τα μεσαιωνικά κτίρια, τους διάφορους πύργους και τις εκκλησίες με τα περίτεχνα καμπαναριά. Το ιστορικό κέντρο της πόλης κατέχει εξέχουσα θέση στη λίστα της UNESCO μεταξύ των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.   Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την μπυραρία De Halve Maan, η οποία λειτουργεί από το 1856. Εκεί  ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της ζυθοποιίας, αλλά και δοκίμασαν τις περίφημες μπύρες που παράγει. Η περιήγηση σε αυτή την πανέμορφη και αρχοντική πόλη ολοκληρώθηκε με ιδιωτική  κρουαζιέρα στα μαγευτικά κανάλια της πόλης.

Την τελευταία ημέρα της παραμονής τους στο Βέλγιο, πραγματοποιήθηκε μια μοναδική ολοήμερη εκδρομή στην Αμβέρσα, όπου επισκέφτηκαν το Μουσείο Διαμαντιών και θαύμασαν αντίγραφα των κοσμημάτων του βρετανικού στέμματος, στο οποίο αναπαρίστανται δύο από τα παγκοσμίως μεγαλύτερα διαμάντια: το koh-ι-Noor και το Cullinan.  Με το πέρας της επίσκεψης αναχώρησαν για έναν περίπατο στη πόλη όπου κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο, στα κτίρια των Συντεχνιών, αλλά και στον Καθεδρικό Ναό. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό αποχαιρετιστήριο δείπνο όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να μοιραστούν όλες τις όμορφες στιγμές που έζησαν στο ταξίδι.
 
Τους Ασφαλιστικούς Μεσίτες και Πράκτορες συνόδευσαν οι κ.κ. Eric Kleijnen, Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Ελλάδος, Αδαμάντιος Χατζηστύλης, Διευθυντής Δικτύων Διανομής, Θωμάς Πουφινάς, Offer Director, Ερρίκος Μοάτσος, Διευθυντής Λειτουργιών, Ναταλία Γιαννιού, Διευθυντής Πρακτόρων και Μεσιτών, Διονύσιος Ακτύπης, Δημήτριος Παπαπασχάλης από τη Διεύθυνση Πρακτόρων και Μεσιτών και Ειρήνη Νικολοπούλου από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας.