Τελεσίγραφο Μέρκελ-Σαρκοζί για το δημοψήφισμα

Με τελεσίγραφο από τους ΜέρκελΣαρκοζί ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού στις Κάννες, όπου οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας  ανακοίνωσαν ότι «παγώνει» η εκταμίευση της έκτης δόσης μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ με επιστολή του τα ξημερώματα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος διαμήνυσε ότι η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση και να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

Αυτό που προέχει, χωρίς καμία περίσπαση ή καθυστέρηση, είναι να εκταμιευτεί η έκτη δόση, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup της 26ης Οκτωβρίου, μετά από δέκα ώρες μάχης», τονίζοντας ότι «το ζήτημα δεν είναι οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό της χώρας και το μέλλον προσώπων και κομμάτων, αλλά η σωτηρία και η ανόρθωση της χώρας μέσα από τη μόνη εφικτή διαδικασία που περιλαμβάνεται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Έκτακτη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Κάννες για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Ομπάμα με την Α. Μέρκελ και το Ν. Σαρκοζί.