Efg Eurolife: Η απαλλαγή από τα ομόλογα επηρεάζει την κερδοφορία

«Στην έγκαιρη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των ομολόγων προχώρησε η Efg Eurolife, με τρόπο ώστε η επίδραση του κουρέματος κατά 50% να είναι αμελητέα». Αυτό επισημαίνουν στελέχη του ομίλου, παραπέμποντας στην αναδιάρθρωση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του ομίλου, προκειμένου να απορροφηθούν οι επιπτώσεις από το κούρεμα του ελληνικού χρέους. 

Η αναδιάρθρωση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, που περιλαμβάνει ελληνικά ομόλογα ύψους 700 εκατ. ευρώ περίπου, πραγματοποιήθηκε μέσα από την πώληση των κρατικών τίτλων, εγγράφοντας ζημιά για τον όμιλο. Η κίνηση θα έχει επίπτωση στα αποτελέσματα του 2011, απορροφώντας την κερδοφορία του ομίλου, που σύμφωνα με τα στοιχεία του εξαμήνου διαμορφώθηκε στα 36,4 εκατ. ευρώ για τις δύο εταιρείες Eurolife Ζωής και Γενικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στις συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου, η Eurolife Ζωής κατέγραψε κέρδη 20,4 εκατ. ευρώ έναντι 22,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ η κερδοφορία της Eurolife Γενικών ανήλθε στα 16 εκατ. ευρώ έναντι 11,9 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2010. 

Το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων της Eurolife Ζωής, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία των συνοπτικών οικονομικών καταστάσεων του πρώτου εξαμήνου ανήλθε στα 899,7 εκατ. ευρώ έναντι 767,7 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2010, ενώ οι επενδύσεις σε κρατικούς τίτλους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθαν στα 782,1 εκατ. ευρώ έναντι 603,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.