Απάντηση στις ανασφάλειες και τους κινδύνους η ιδιωτική ασφάλιση

Στο ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία αναφέρθηκε στην κεντρική ομιλία του ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΕΙΑΣ, στην Ημερίδα Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Πάτρα. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, o σύγχρονος άνθρωπος ζει σε έναν κόσμο όπου οι αγωνίες και οι φόβοι για το «αύριο» μεγαλώνουν και ότι η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί τη μόνη λύση για την προστασία ιδιωτών και επιχειρήσεων. Ιδίως οι κίνδυνοι που απειλούν σήμερα τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και κάθε πολίτη έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της αλλαγής των συνθηκών διαβίωσης και της πολυπλοκότητας των προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων. Απάντηση σε όλες αυτές τις ανασφάλειες και τους πραγματικούς κινδύνους, τόνισε, αποτελεί ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης, η οποία συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της ανάγκης για πρόσθετα αποθεματικά της κοινωνίας, στην πρόληψη των ζημιών, στη βελτίωση της κοινωνικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, στη μείωση του πιστωτικού κινδύνου και παράλληλα αποτελεί πηγή επενδυτικών κεφαλαίων. 

Ανέφερε, τέλος, ότι η συμβολή της ασφαλιστικής αγοράς στην κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο φαίνεται και ότι η αξία της δεν έχει γίνει κατανοητή ακόμα από το κοινωνικό σύνολο. Συνεπώς, είναι υποχρέωση όλων, πολιτείας, ασφαλιστικών εταιρειών, διαμεσολαβούντων προσώπων και καταναλωτών, να υπερασπιστούν το αγαθό της ιδιωτικής ασφάλισης και να εργαστούν για την περαιτέρω εξυγίανση και διάδοσή του.