Γενικός Διευθυντής της Allianz Ελλάδος ο Α.Πολίτης

Την ευθύνη των Πωλήσεων, του Market Management αλλά και των θυγατρικών της Allianz Ελλάδος, από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, αναλαμβάνει ο κ. Άγγελος Πολίτης.

Ο κ. Α. Πολίτης, καταξιωμένο στέλεχος της Allianz Ελλάδος που διαθέτει 16ετή εμπειρία σε διάφορες θέσεις ευθύνης της εταιρίας, κατείχε μέχρι σήμερα τη θέση του «Chief Market Management Officer» ενώ παράλληλα ήταν επικεφαλής των θυγατρικών και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της εταιρίας.

Ο κ. Α. Πολίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε Οικονομικά στη Γαλλία. Κατέχει Master of Arts (MA) in International Banking and Financial Services από το Πανεπιστήμιο του Reading στη Μ. Βρετανία.

Η καριέρα του στο χώρο της ασφαλιστικής αγοράς ξεκίνησε το 1995. Μέχρι το 1998 κατείχε τη θέση του Fund Manager στις Εταιρίες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων HELVETIA και Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ. ενώ έως το 2001 ήταν Γενικός Διευθυντής της Allianz Ελληνική Α.Ε.Δ.Α.Κ. και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Allianz Ελλάδος.

Μέχρι το 2005 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Allianz Dresdner Asset Management Α.Ε.Π.Ε.Υ. καθώς και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Allianz Ελλάδος. Από το Μάρτιο του 2005 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Dresdner Asset Management A.E.Π.Ε.Υ., θέση που κατείχε έως το 2006 όπου και εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Ο κ. Α. Πολίτης είναι μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.