Μ. Μπόλαρης: Προτεραιότητα η εξάλειψη φαινομένων σπατάλης στην υγεία

«Ανοίγοντας» τις εργασίες του συνεδρίου Insurance Money Conference 2011,  ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέφερε ότι «ανοίγουν 446 κλίνες στα Κέντρα Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚΥΜΕΑ), στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης, ώστε να αξιοποιηθούν ως υπηρεσίες τεταρτοβάθμιας υγείας, προκειμένου να υπηρετήσουν τη δημόσια πολιτική για την αποκατάσταση.

Πρόκειται για 30 ιδρύματα με άρτιο εξοπλισμό, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δεν κατέστη δυνατό να συμβληθούν με τις ασφαλιστικές εταιρείες για να ανακουφίσουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς αρκετά χρόνια μετά από τη σύσταση τους δε λειτουργούσαν όπως έπρεπε.

Ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι βασική μέριμνα του υπουργείου Υγείας είναι η εξάλειψη των φαινομένων συναλλαγής και σπατάλης, που περιορίζουν την ποιότητα και το εύρος των κοινωνικών παροχών. 

Σε αυτήν προσανατολίζονται οι προσπάθειες του υπουργείου, με τον επανασχεδιασμό του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και τη O κ. Μ. Μπόλαρης, υφυπουργός Υγείας, στο Insurance Money Conference 2011διασύνδεσή του με τις υπηρεσίες υγείας, για να προσφέρουν συνοχή και ασφάλεια σε όλους τους πολίτες. 

Επίσης, ο υφυπουργός επισήμανε την αξία του Εθνικού Σχεδίου Συνένωσης Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, με την οποία θα επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού και τις δομές που διαθέτουμε. 

Τέλος δήλωσε πως τα τελευταία 50 χρόνια πορευθήκαμε με ένα οικονομικό, διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο το οποίο κατέρρευσε και πρόσθεσε ότι σήμερα χρειαζόμαστε εισπρακτικές υπηρεσίες με διαφάνεια, ελεγκτικούς και εισπρακτικούς μηχανισμούς, ορθό προγραμματισμό και βούληση για να εφαρμοστούν τα αναγκαία μέτρα.  

Το video της ομιλίας του κ. Μ. Μπόλαρη μπορείτε να δείτε εδώ