Υποβάθμιση του ομίλου Groupama από τη Fitch

Στην υποβάθμιση του ομίλου Groupama και τεσσάρων θυγατρικών του από «Α-» σε «ΒΒΒ» προχώρησε η Fitch Ratings.
Οι θυγατρικές εταιρείες είναι οι Groupama Gan Vie, GAN Assurances, η GAN Eurocourtage και Groupama Transport. Επίσης ο οίκος υποβάθμισε και την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση (IDR) της Groupama SA σε «ΒΒΒ-» από «ΒΒΒ +». Επίσης το χρέος μειωμένης εξασφάλισης της Groupama S.A. υποβαθμίστηκε σε «BB» από «ΒΒΒ-« με αρνητικές προοπτικές.

Σύμφωνα με την Fitch η αξιολόγηση αυτή αντικατοπτρίζει την επιδείνωση της κεφαλαιακής επάρκειας της Groupama ,μετά την μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ως αποτέλεσμα της συνεχούς έκθεσης του ομίλου στις ασταθείς κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των equities.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στην περίπτωση που σημειωθεί βελτίωση στο περιθώριο φερεγγυότητας του ομίλου μετά από την λήψη διαρθρωτικών μέτρων, θα αρθεί η αξιολόγηση της αρνητικής προοπτικής.

Θυμίζουμε ότι τον όμιλο είχε υποβαθμίσει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s Ratings Service, περίπου ένα μήνα πριν, τοποθετώντας τη στην διαβάθμιση BBB+ με αρνητικές προοπτικές πιστοληπτικής ικανότητας, ενώ ταυτόχρονα αξιολόγησε τους υβριδικούς τίτλους της ασφαλιστικής με BBB- με αρνητικές προοπτικές (Το σχετικό άρθρο μπορείτε να δείτε εδώ).  

Πηγή: Reuters