Το πρόσφατο ράλι παρουσιάζει ευκαιρίες για νέες τοποθετήσεις

Οι αγορές δείχνουν σημάδια ανάκαμψης τις πρώτες ημέρες τις εβδομάδας, κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει από τη Παρασκευή αφού οι τεχνικοί δείκτες έδειχναν σημάδια διόρθωσης των τιμών. Είχαμε τονίσει ότι βλέπαμε το σχηματισμό κάποιου θετικού θεμελιώδους καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιες βραχυπρόθεσμες αγορές, προτού η αγορά επιστρέψει και πάλι σε πτώση. Ο θεμελιώδης καταλύτης πράγματι υπήρξε και ήταν οι δηλώσεις ότι ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο προκειμένου να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την ευρωζώνη. Αν και δεν εκτιμούμε ότι αυτή η αισιοδοξία θα διατηρηθεί, το ανοδικό ράλι των αγορών είναι πιθανό να κρατήσει λίγες ακόμα συνεδριάσεις.

Αυτό μεταφράζεται σε χαμηλότερο δολάριο και υψηλότερα ανταγωνιστικά νομίσματα. Με αυτό στο μυαλό μας, η στρατηγική των επόμενων συνεδριάσεων είναι η αγορά δολαρίου σε χαμηλότερα επίπεδα και η πώληση των ανταγωνιστικών νομισμάτων στις πρώτες σημαντικές αντιστάσεις. Οι ευρύτεροι μακροοικονομικοί παράγοντες παραμένουν αβέβαιοι και καθώς η αισιοδοξία για το σχέδιο που εκπονεί η Ευρώπη θα μειώνεται, οι επενδυτές θα στραφούν και πάλι από τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου, στην αναζήτηση ασφάλειας.

Παρακάτω υπάρχουν κάποια σημεία εισόδου για μερικά από τα βασικά ζεύγη. Σε περίπτωση που αυτά δεν έχουν επιτευχθεί μέχρι το τέλος της ημέρας τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε ευκαιρίες τη Τετάρτη. Παρακάτω δίνονται κάποια σημεία εισόδου για μερικά από τα πιο γνωστά ζεύγη.

EUR/USD – Αναζητάμε πωλήσεις στο 1,3670
GBP/USD – Αναζητάμε πωλήσεις στο 1,5665
USD/CHF – Αναζητάμε αγορές στο 0,8900
AUD/USD – Αναζητάμε πωλήσεις στο 0,9960
NZD/USD – Αναζητάμε πωλήσεις στο 0,7910

Όσον αφορά το γεν εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τη συνέχεια της συσσώρευσης σε αυτά τα επίπεδα αλλά και την ενίσχυση σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι κάποια σημαντική αναταραχή στη παγκόσμια οικονομία. Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για κινήσεις παρέμβασης και η κεντρική τράπεζα έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Όπως συνέβη και με το Φράγκο, το γεν σε αυτά τα επίπεδα παραμένει υποψήφιο νόμισμα για μελλοντικό ξεπούλημα. Με το δολάριο να είναι ισχυρό, αγνοούμε κάθε άνοδο του γεν έναντι κάθε βασικού νομίσματος. Σε αυτό το σημείο δε μπορούμε να δώσουμε κάποιο επίπεδο εισόδου, αλλά θα μάθετε άμεσα πότε κάτι δείχνει ελκυστικό.