Διίστανται οι απόψεις των μελών της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009

Με ισοπαλία έληξε η ακρόαση των μελών της ΕΛΣΤΑΤ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη διάρκεια της οποίας τρία από τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής υποστήριξαν ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα είναι σωστά και τα άλλα τρία ότι το έλλειμμα είναι «φουσκωμένο».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαος Λογοθέτης κατηγόρησε τον κ. Γεωργίου ότι συστηματικά απαγόρευε οποιαδήποτε εμπλοκή των μελών του ΔΣ στο θέμα του ελλείμματος, ενώ ο κ. Γιώργος Συμιγιάννης, που συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Τράπεζας Ελλάδος στην ανεξάρτητη αρχή, υποστήριξε ότι η λειτουργία του ΔΣ ήταν αδρανής, ωστόσο χαρακτήρισε τα στατιστικά στοιχεία ως αξιόπιστα. 

Στα προβλήματα που είχαν προκύψει μεταξύ του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και των μελών όσον αφορά στις συνεδριάσεις αναφέρθηκαν και οι Ανδρέας Φιλίππου και Στέλλα Μπαλφούσια.

Η κα Ζωή Γεωργαντά από την πλευρά της ανέφερε ότι ο πρόεδρος απαγόρευσε στα μέλη της αρχής κατά τον ένα μήνα απουσίας του να πηγαίνουν ακόμα και στα γραφεία και τόνισε ότι «το έλλειμμα κατά την άποψή μου και την έρευνα που έχω κάνει είναι αυθαίρετος αριθμός. Δεν βασίζεται σε έρευνες και μελέτες, όπως γίνεται σε άλλες χώρες».