Στην ομπρέλα της Prime Insurance οι Demco και Interlife του Κοντομηνά

Τη συνένωση των ασφαλιστικών Demco και Interlife, συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά και τη μετονομασία τους σε Prime Insurance, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας από το βήμα του πρώτου ετησίου συνεδρίου της Prime Insurance, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λευκωσία. 

Χαρακτηρίζοντας την Κύπρο ως το Ελ Ντοράντο της Μέσης Ανατολής, ο Δημήτρης Κοντομηνάς πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Prime Insurance υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις για την ενίσχυση του σχήματος, χωρίς να αποκλείει εξαγορές άλλων ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς στόχος είναι η δραστηριοποίηση στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. 

Σύμφωνα με το Δημήτρη Κοντομηνά, η αλλαγή της επωνυμίας ήταν απαραίτητη καθώς με την επωνυμία Interlife λειτουργεί άλλη ασφαλιστική εταιρεία. «Η τέως Interlife και νυν Prime Insurance εξελίσσεται και προχωράει ακόμη πιο μπροστά, ακολουθώντας τους ρυθμούς ενός κόσμου που αλλάζει και δεσμεύεται να προσφέρει ακόμη πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πελάτες της», κατέληξε ο κ. Κοντομηνάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Μιχαηλίδης σημείωσε ότι η Prime Insurance με τη νέα της ονομασία, επιδιώκει περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην κυπριακή αγορά μέσω διαφόρων στρατηγικών συνεργασιών, ενώ συνέπεια της συνένωσης θα είναι η ενδυνάμωση του μεγέθους της νέας εταιρείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μιχαηλίδης με το κλείσιμο του έτους και αφού ολοκληρωθεί η συνένωση των εταιρειών, «η Prime θα έχει 27 εκατ. ευρώ εισπραχθέντα ασφάλιστρα στους κλάδους ζωής και υγείας, 20 εκατ. ευρώ στον κλάδο γενικής φύσεως, 47 εκατ. ευρώ δηλαδή στην Κύπρο και άλλα 16 εκατομμύρια στην Ελλάδα. Αυτό μας φέρνει σε συνολικά εισπραχθέντα ασφάλιστρα ύψους 63 εκατομμυρίων ευρώ».

Όσον αφορά στις πληρωμές στις οποίες θα προβεί η εταιρεία μέχρι το τέλος του 2011, αυτές υπολογίζονται σε 9,5 εκατ. ευρώ σε εξαγορές, 14,5 εκατ. ευρώ σε απαιτήσεις και 12 εκατ. ευρώ σε ωφελήματα σε δίκτυο πωλήσεων και προσωπικό στην Κύπρο, ενώ στην Ελλάδα οι απαιτήσεις αναμένεται να ανέλθουν σε 7 εκατ. ευρώ και τα ωφελήματα σε 6 εκατ. ευρώ. Ακόμα μια σημαντική εξέλιξη που έχει ήδη δρομολογηθεί είναι η επέκταση των εργασιών της Prime Insurance στον κλάδο ζωής στην Ελλάδα, αλλά και η δραστηριοποίησή της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας από το 1999, η Interlife διέγραψε μια σημαντική πορεία σε όλο το φάσμα των ασφαλιστικών υπηρεσιών, με κύρια χαρακτηριστικά τη διαχρονική συνέπεια, την υπευθυνότητα και την ανταπόκριση στις ανάγκες των Κυπρίων πολιτών, με μιαν απόλυτα ανθρωποκεντρική αντίληψη. Με την μετονομασία της Interlife σε Prime Insurance, η διεύθυνση δεσμεύτηκε να κρατήσει όλες τις αρχές, τις αξίες και τον ολοκληρωμένο επαγγελματισμό της Interlife.