Ακαταδίωκτο των ιατρών ΕΣΥ λόγω covid ζητεί ο ΠΙΣ

Ειδική ρύθμιση, με την οποία θα προστατεύονται με το ακαταδίωκτο οι γιατροί που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο ΕΣΥ, έθεσε στο Θάνο Πλεύρη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στη Σύνοδο των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, που διεξήχθη το Σάββατο στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΙΣ, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα.  Στη σύνοδο παρέστη και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα η οποία επίσης δεσμεύτηκε να επιλυθεί το θέμα της αστικής ευθύνης όλων των γιατρών που δίνουν μάχη με την covid στα δημόσια νοσοκομεία, με δεδομένο ότι όλος ο κλάδος έχει κληθεί να στηρίξει το ΕΣΥ σε αυτήν την δύσκολη ώρα για τη χώρα.

Ο ΠΙΣ τάχθηκε κατά της επίταξης υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς, ωστόσο εκφράστηκε από την πλευρά του προεδρείου η πεποίθηση ότι θα εξευρεθούν γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες στην περίπτωση που επιλυθεί το πρόβλημα της αστικής ευθύνης. Θυμίζουμε ότι αύριο λήγει η άτυπη προθεσμία προς τους ιδιώτες ιατρούς και η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι αν δεν υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον θα προχωρήσει στην επιστράτευση περίπου 100 ιατρών.

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*