Αύξηση κερδοφορίας για τον όμιλο Eurolife

Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας του παρά την κακή οικονομική συγκυρία πέτυχε για το πρώτο εξάμηνο του έτους ο όμιλος της Eurolife, καταγράφοντας κέρδη προ φόρων 36,4 εκατ. ευρώ, για τις δύο εταιρείες Eurolife Ζωής και Γενικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στις συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις του ομίλου, η Eurolife Ζωής κατέγραψε κέρδη 20,4 εκατ. ευρώ έναντι 22,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ η κερδοφορία της Eurolife Γενικών ανήλθε στα 16 εκατ. ευρώ έναντι 11,9 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2010.

Στα αποτελέσματα εξαμήνου δεν περιλαμβάνεται η επίπτωση από τη συμμετοχή του ομίλου στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά την κερδοφορία. Να σημειωθεί ότι η Eurolife Ζωής έχει σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2010 ομόλογα εσωτερικού ύψους 586 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι στο χαρτοφυλάκιο δανείων και απαιτήσεων. Το χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων της Eurolife Ζωής, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία των συνοπτικών οικονομικών καταστάσεων του πρώτου εξαμήνου ανήλθε σετα 899,7 εκατ. ευρώ έναντι 767,7 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2010, ενώ οι επενδύσεις σε κρατικούς τίτλους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθαν στα 782,1 εκατ. ευρώ έναντι 603,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής παρουσίασαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους οριακή μόλις πτώση στα 121,8 εκατ. ευρώ έναντι 124,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρά την εξαιρετικά κακή συγκυρία που συμπαρασύρει σε πτώση των εργασιών του κλάδου και αύξηση των εξαγορών συμβολαίων ζωής. Στο κλάδο γενικών, τα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 27,2 εκατ. ευρώ έναντι 32,1 το εξάμηνο του 2010 και η μείωση οφείλεται στην πτώση των εργασιών στον κλάδο αυτοκινήτου από τα 8,2 εκατ. ευρώ στα 4,9 εκατ. ευρώ.