Η ομιλία του προέδρου Γ. Χατζηθεοδοσίου από την απονομή βραβείων του Ε.Ε.Α

Σε μία λαμπρή εκδήλωση η οποία όμως είχε και έντονη συγκινησιακή φόρτιση, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τη  Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ.

Τη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία και απένειμε ένα από τα τιμητικά βραβεία της εκδήλωσης στην καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, για τη σημαντική συνεισφορά της στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Τιμητική πλακέτα απένειμε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, παρουσία όλων των μελών της Διοικητικής Επιτροπής.

Βραβεία επίσης απένειμαν Υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματικών ομίλων και πρόεδροι επιμελητηρίων. Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η βράβευση από σύσσωμη τη Δ.Ε. του Ε.Ε.Α., του Δημήτρη Καρακώστα, του μαθητή που παρά την απώλεια και των δύο γονιών του από κορονοϊό λίγο πριν από τις πανελλήνιες εξετάσεις, παρέμεινε προσηλωμένος στον στόχο του και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την ιδιαίτερα τιμητική παρουσία της στην εκδήλωση, αλλά και την υποστήριξή της στο επιχειρείν.

Έκανε, ακόμη, ειδική αναφορά στην Φώφη Γεννηματά, την οποία είχε την τύχη, όπως είπε, να γνωρίζει από τα φοιτητικά του χρόνια, τονίζοντας: «η απώλειά της φτώχυνε την Ελλάδα. Ας κρατήσουμε, όμως, τη φωτεινή κληρονομιά που μας άφησε με την παρουσία της και με τις αξίες που χαρακτήρισαν την πορεία της: τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, το ήθος, την ακεραιότητα, την ενσυναίσθηση».

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και την επιχειρηματικότητα ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε «είναι καιρός να δούμε κατάματα τις παθογένειες και τα προβλήματα, που πρέπει ακόμη να αντιμετωπίσουμε. Να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, για να διορθώσουμε και όχι να κουκουλώσουμε τις αδυναμίες μας. Να επενδύσουμε σε σύγχρονες παραγωγικές δυνατότητες. Σε νέες γνώσεις και δεξιότητες. Να βρεθούμε στην πρωτοπορία και όχι στο περιθώριο της ψηφιακής και της πράσινης ανάπτυξης».

Σε αυτή την προσπάθεια, όπως τόνισε, οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και η επιμελητηριακή κοινότητα εργάζεται με αυτό το στόχο προτείνοντας και ζητώντας από την Πολιτεία «μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, απέναντι σε φλέγοντα, άμεσα προβλήματα όπως είναι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, η έλλειψη ρευστότητας και η συσσώρευση χρέους, εξαιτίας της πανδημίας».

διαβάστε αναλυτικά την ομιλία: Γ. Χατζηθεοδοσίου: Τιμούμε και στηρίζουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα

επίσης: ΕΕΑ: Το βίντεο της λαμπρής εκδήλωσης για τα βραβεία επιχειρηματικότητας, παρουσία της ΠτΔ

δείτε το βίντεο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*