Οι Lloyd’ s υποστηρίζουν την ABI στην πολιτική αποζημιώσεων

Την άποψη της Ένωσης Βρετανών Ασφαλιστών για το σύστημα των αποζημιώσεων υποστηρίζουν οι Lloyd’ s, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου, ώστε η Βρετανία να μην ακολουθήσει την ίδια πολιτική στον τομέα αυτό με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πρόσφατη έρευνα της ABI  (Ένωσης Βρετανών Ασφαλιστών) αποκάλυψε ότι το κόστος των αποζημιώσεων «βαραίνει» τους καταναλωτές, τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, καθώς όπως φαίνεται και στην έκθεση 2,7 εκατ. ευρώ πληρώνουν καθημερινά οι Βρετανοί στους νομικούς που αναλαμβάνουν να τους εκπροσωπήσουν για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια του κλάδου αυτοκινήτου. 

Ο κ. Sean McGovern, Γενικός Σύμβουλος στους Lloyd’ s, δήλωσε ότι  «οι ασφαλιστικές έχουν δεσμευτεί να πληρώνουν τις έγκυρες αιτήσεις, αλλά πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η λεγόμενη «κουλτούρα» αποζημιώσεων. Δεν θέλουμε να δούμε τη Βρετανία να ακολουθεί την ίδια πορεία με τις ΗΠΑ, όπου το κόστος της εκδίκασης είναι υπερβολικό και δρα ως τροχοπέδη για τις επιχειρήσεις και την οικονομική ανάπτυξη».

Πηγή: Insurance Age