Αντιδράσεις Ε. Βενιζέλου για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού

Την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσε η προχθεσινή δημοσίευση της έκθεσης από το Γραφείο προϋπολογισμού της βουλής και ιδιαίτερα το κομμάτι της έκθεσης το οποίο ανέφερε ότι το χρέος είναι πλέον εκτός ελέγχου. 

Σε δήλωση του ο Ε. Βενιζέλος τονίζει πως «όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές  των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο  Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων.

Όπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού».

Την παραίτηση της για λόγους ευθιξίας υπέβαλε χθες το βράδυ η επικεφαλής του Γραφείου κα Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια.