Nέα δεδομένα στην αγορά λόγω τεχνολογίας

Πόσοι από εμάς πραγματικά χαρήκαμε όταν μάθαμε για τις υπηρεσίες του gov.gr; Της νέας ψηφιακής πύλης του δημοσίου μέσα από την οποία πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν κυριολεκτικά μέσα σε μερικά μόλις λεπτά να συνδεθούν με δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να εκδώσουν πιστοποιητικά και ό,τι άλλο δημόσιο έγγραφο έχουν ανάγκη. Με τα νέα αυτά δεδομένα, πλέον, δεν χρειάζεται η φυσική μας παρουσία προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας.

Τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, οι ψηφιακές λύσεις της εξυπηρέτησης αποτελούν μια πραγματική επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο συναλλασσόμαστε με τις εταιρείες δείχνοντάς μας παράλληλα ποιο θα είναι το μέλλον σε ότι αφορά την επικοινωνία μας με επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η ψηφιακή επανάσταση την οποία βιώνουμε είναι ένας συνδυασμός αυτοματισμών και άμεσης εξυπηρέτησης η οποία σχεδόν εκμηδενίζει τη γραφειοκρατία, αυξάνει την παραγωγικότητα και μειώνει τους χρόνους αναμονής. Με λίγα λόγια, μας γλιτώνει χρόνο προκειμένου να τον αξιοποιήσουμε σε άλλες μας ανάγκες. Χρόνο που στο παρελθόν σπαταλούσαμε στις ουρές της τράπεζας για μια κατάθεση, στα ΜΜΜ ή στην κίνηση για να παραδώσουμε ένα συμβόλαιο ή στο αεροδρόμιο προκειμένου να κάνουμε check in.

Μας γλιτώνει, όμως, και από περιττά έξοδα καθώς η μεγαλύτερη ανάλυση στις πραγματικές μας ανάγκες δημιουργεί και την πολυτέλεια υπολογισμού κόστους με μεγαλύτερη ακρίβεια. Όπως για παράδειγμα στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου, που ανάλογα με την οδική συμπεριφορά μας το ασφάλιστρο που πληρώνουμε μπορεί να μειωθεί αν αποδεδειγμένα μέσω ανάλυσης δεδομένων και στατιστικών είμαστε καλοί και συνετοί οδηγοί.

Πώς η τεχνολογία μετασχηματίζει την Ασφαλιστική Βιομηχανία;

Μια νέα ψηφιακή εμπειρία για τον Ασφαλισμένο

Πλέον μέσω του smartphone μας έχουμε μάθει να εξυπηρετούμε την πλειοψηφία των αναγκών μας στην καθημερινότητά μας. Από πολύ απλές και βασικές λειτουργίες, όπως η επικοινωνία με συνεργάτες και οικογένεια μέχρι και πιο πολύπλοκες, όπως τραπεζικές συναλλαγές, έλεγχος έξυπνων συσκευών (κάμερες ασφαλείας, air-condition κ.λπ.) και χρήση εφαρμογών όπως online αναζήτηση ταξί και delivery αγαθών.

Γι’ αυτό και η ERGO Ασφαλιστική, δημιούργησε την εφαρμογή ERGO forMe για τους ασφαλισμένους της ώστε να μπορούν εύκολα και γρήγορα, οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται να:

  • έχουν εικόνα του συνόλου των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους και των καλύψεων που έχουν
  • διαχειρίζονται τη σχέση τους με την εταιρεία και την επικοινωνία με τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή τους
  • βλέπουν το ιστορικό των πληρωμών τους και πληρώνουν την ανανέωσή τους
  • καλούν άμεσα την οδική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης

Μια έξυπνη εφαρμογή «all in one» για τον ασφαλισμένο.

Η σύγχρονη τεχνολογία σύμμαχος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Τα «εργαλεία» του παραδοσιακού ασφαλιστή ήταν ο χαρτοφύλακάς του με ασφαλιστήρια συμβόλαια και το μέσo μετακίνησής του για τα ραντεβού στους ενδιαφερόμενους προς ασφάλιση. Πλέον, ο σύγχρονος ασφαλιστής το μόνο που χρειάζεται είναι ένα laptop ή tablet, γρήγορη σύνδεση στο internet και χρήσιμα εργαλεία που θα διευκολύνουν την εργασία του.

Ένα σύγχρονο, ψηφιακό και πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους συνεργάτες της ERGO αποτελεί το ERGO Sales ΒΟΧ που δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της εταιρείας να διαχειρίζονται το χαρτοφυλάκιό τους και να έχουν εικόνα της δουλειάς τους οποιαδήποτε στιγμή. Μια εφαρμογή αποκλειστικά για συνεργάτες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, μέσω της οποίας ο επαγγελματίας έχει τη δυνατότητα να κάνει συνδυαστική πώληση στο πελατολόγιό του, να δημιουργήσει προσφορές σε ενδιαφερόμενους, να τις τιμολογήσει και εν συνεχεία να εκδώσει ασφαλιστήρια συμβόλαια. Επίσης, μπορεί να έχει συνολική εικόνα των πελατών του και των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την αξιολόγηση των αιτημάτων του και να γνωρίζει όλες τις πιθανές εκπτώσεις που μπορεί να παρέχει στους ασφαλισμένους του.

Internet of Things και στην οδική συμπεριφορά μας

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν αντικειμενικά οδηγείτε σωστά; Αν δηλαδή ο τρόπος που κινήστε με το όχημά σας μέσα στην πόλη είναι πάνω από το μέσο όρο, ασφαλής ή ακόμα και επικίνδυνος; Η τεχνολογία πλέον μπορεί να σας λύσει αυτή την απορία χρησιμοποιώντας απλά το κινητό σας και την εφαρμογή ERGO Drive&Win. Μια έξυπνη εφαρμογή που δημιούργησε η ERGO και καταγράφει την οδική συμπεριφορά, δημιουργώντας στο τέλος κάθε διαδρομής ένα σκορ με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως η υπέρβαση των ορίων ταχύτητας και το απότομο φρενάρισμα.

Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή, μέσα από ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσουμε κακές συνήθειες κατά τη διάρκεια της οδήγησής μας, όπως, επίσης και να επιβραβεύσει όσους από εμάς βελτιώνουμε την οδήγησή μας δίνοντάς μας εκπτώσεις στην ασφάλιση οχήματος. Την εφαρμογή μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν πιλοτικά όλοι όσοι ενδιαφέρονται να τεστάρουν τις ικανότητές τους, αλλά και όσοι έχουν ασφαλισμένο το αυτοκίνητό τους στην ERGO.

Διαβάστε περισσότερα στο ergo blog