Capital Markets Monthly: Ελαφρώς αυξημένες τοποθετήσεις στις μετοχές

Ελαφρώς αυξημένες τοποθετήσεις στις μετοχές συστήνουν προς τους επενδυτές οι αναλυτές της Allianz επισημαίνοντας ότι, η τεχνητή ανάπτυξη που δημιουργήθηκε μέσω του χρέους και ο αυξανόμενος κίνδυνος πληθωρισμού συνιστούν δυσμενείς συνθήκες για τους επενδυτές σε ομόλογα.

Όπως τονίζεται στο τελευταίο Capital Markets Monthly, το Μηνιαίο Δελτίο Κεφαλαιαγορών του Ομίλου, που εκδίδει η Allianz Global Investors, «παρά τους ασθενέστερους κορυφαίους δείκτες, η τάση στην παγκόσμια οικονομία δείχνει να παραμένει θετική, καθιστώντας μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο βύθισης της παγκόσμιας οικονομίας σε δεύτερη ύφεση».

Αναφερόμενοι στο πακέτο διάσωσης της ΕΕ οι αναλυτές της Allianz τονίζουν ότι «ενδέχεται να δώσει ώθηση στις κεφαλαιαγορές, μολονότι οι ανησυχίες για τις Η.Π.Α. και τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζουν υποσκέλισαν την ανακούφιση που επικράτησε μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ», ενώ για τις περιφερειακές χώρες δηλώνουν ότι «είναι πιθανόν να συνεχίσουν να αποτελούν δυνητικό αρνητικό παράγοντα, εν μέρει λόγω της τριμηνιαίας αναθεώρησης των δημόσιων οικονομικών».

Τέλος, στους λόγους για τους οποίους οι αναλυτές της Allianz συστήνουν ελαφρώς αυξημένες τοποθετήσεις στις μετοχές, συγκαταλέγονται η ελκυστική αποτίμηση των μετοχών έναντι των ομολόγων και η εμπιστοσύνη που προκύπτει από την περίοδο αναφοράς του δεύτερου τριμήνου.

Το «Capital Markets Monthly» είναι διαθέσιμο στον εταιρικό διαδικτυακό τόπο της Allianz Ελλάδος www.allianz.gr.