Την Τετάρτη νέες ανακοινώσεις Θ. Πλεύρη για την πανδημία

Σημαντικές ανακοινώσεις διά στόματος του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη αναμένονται την προσεχή Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, όπως άφησε να εννοηθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις τόσο για τον ΕΟΔΥ, στον απόηχο της παραίτησης του Π. Αρκουμανέα, όσο και για το νέο πλαίσιο για εμβολιασμένους-ανεμβολίαστους.

Πάντως το σενάριο γενικού lockdown φαίνεται πως δεν υπάρχει στο προσκήνιο, καθώς δεν υπάρχει η πίεση των προηγούμενων μηνών στις δομές του ΕΣΥ, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.
Οι ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, θα γίνουν, «με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους».

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας έδωσε το “στίγμα” για το νέο πλαίσιο όσον αφορά τις κοινωνικές δραστηριότητες και τι θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους και μη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι, και ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλοςθα επικρατεί ένα καθεστώς όπου θα μπορούμε «να φτάνουμε στο σημείο κανονικότητας».

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*