3η δόση ζητούν άμεσα οι γιατροί

Έκκληση κάνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος οι γιατροί να λάβουν την τρίτη δόση του  εμβολίου έναντι της COVID-19. Ο σύλλογος ζητά να μεριμνήσουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.

Στόχος είναι η «θωράκιση» του ιατρικού προσωπικού  της χώρας έναντι της πανδημίας. Για αυτό το λόγο προβάδισμα στον εμβολιασμό τους, όπως και των υπόλοιπων υγειονομικών, είχε δοθεί τον προηγούμενο Ιανουάριο, μόλις παραλήφθηκαν τα εμβόλια.  Ο ΠΙΣ ζητά από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να προχωρήσει σε αποφάσεις, εκτιμώντας πως « οι συνθήκες για την 3η δόση στους υγειονομικούς είναι πλέον ώριμες».

Σε στάση αναμονής είναι ο ιατρικός κόσμος για την έναρξη των εμβολιασμών κατ’ οίκον από τους ιδιώτες ιατρούς, αλλά και στα ιατρεία, που θα  συμβάλλουν στο εμβολιαστικό εγχείρημα. Με την ευκαιρία ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επικροτεί «την απόφαση να διατίθενται τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στον παιδικό πληθυσμό, στον φυσικό τους χώρο που είναι τα ιατρεία των Παιδιάτρων».

Στην ανακοίνωση του ΠΙΣ τονίζεται προς τους γονείς ότι θα πρέπει να φροντίσουν την προστασία των παιδιών τους έναντι της πανδημίας, καθώς σύμφωνα με «πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, πλέον και τα ανήλικα κινδυνεύουν λόγω της μετάλλαξης Δέλτα». Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι γιατροί για το ενδεχόμενο μόλυνσης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*