Χαρτοφυλάκιο της AIG Europe στη Ρουμανία θα διαχειρίζεται η Fairfax

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ενισχύει την  παρουσία της στην ασφαλιστική αγορά της  Ρουμανίας η καναδική Fairfax (μητρικός όμιλος της ERB Eurolife). Η COLONNADE Insurance, που αποτελεί μέρος του ομίλου Fairfax, ανακοίνωσε τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας με την AIG, για τη διαχείριση ενεργών συμβολαίων του βραχίονα της AIG Europe στη Ρουμανία.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι η AIG δεν θα αναλαμβάνει στο εξής νέα συμβόλαια στον κλάδο γενικών ασφαλειών στη χώρα. «Συμπράττουμε με την COLONNADE Insurance για την ανανέωση των υφιστάμενων συμβολαίων. Η COLONNADE θα συνεργαστεί με  την AIG ως Στρατηγικός Εταίρος Δικτύου (Strategic Network Partner) για την στήριξη των πολυεθνικών πελατών μας στη Ρουμανία», αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η προηγούμενη ομάδα της AIG αποτελεί τώρα μέρος της COLONNADE Insurance και θα διασφαλίσει την συνέχεια των παρεχόμενων υπηρεσιών», αναγράφεται στον δικτυακό τόπο της AIG Romania.

Στην  ασφαλιστική αγορά της Ρουμανίας, η Fairfax ελέγχει τις  EUROLIFE ERB Asigurari Generale και EUROLIFE ERB Asigurari de Viata ως συνέπεια της εξαγοράς του 80% της μητρικής τους εταιρείας, της EUROLIFE ERB, τρίτης μεγαλύτερης ελληνικής ασφαλιστικής.

Η  COLONNADE Insurance είναι εταιρεία γενικών ασφαλειών με έδρα το Λουξεμβούργο. Ελέγχεται 100% από τη Fairfax για να προωθήσει την στρατηγική επέκταση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του μητρικού ομίλου στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Απασχολεί πάνω από 200 εργαζομένους και έχει εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της τάξης των 40 εκατ. ευρώ για την περιοχή. Η COLONNADE διατηρεί υποκαταστήματα στη Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2016 η Fairfax ανακοίνωσε την εξαγορά των δραστηριοτήτων της AIG σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία. Η συναλλαγή ήταν μέρος ευρύτερης συμφωνίας κατά την οποία η Fairfax ανέλαβε τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της AIG σε Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα και Τουρκία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*