Willis Re: Εκπλήξεων συνέχεια για τους αντασφαλιστές

της Ελενας Ερμείδου

Συνεχίζεται το soft περιβάλλον και η πτώση των τιμών στις αντασφάλειες, σύμφωνα με την Willis Re. 1η Ιανουαρίου 2017, 1η Απριλίου 2017, κατά τις ανανεώσεις των συμβάσεων το καλοκαίρι του 2017, και έπονται και άλλες «εκπλήξεις» αναφέρει η Willis Re.

H πτώση των αντασφαλίστρων και οι soft συνθήκες στην αγορά των αντασφαλειών χαρακτήρισε την περίοδο των τελευταίων ανανεώσεων με τους αγοραστές να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες και να υπογράφουν συμβόλαια με ευνοϊκούς όρους και χαμηλό αντασφάλιστρο.

Οι συνθήκες αυτές οδηγούν ωστόσο τους αντασφαλιστές σε νέα μονοπάτια κινδύνων. Οι επιδόσεις των αντασφαλιστών σημειώνει η Willis Re, επιδεινώνεται περαιτέρω. Υπήρξε πτώση στις  στο underwriting ενώ, οι αποδόσεις επί των επενδύσεων είναι δύσκολο να ανακτήσουν το χαμένο τους έδαφος. Ο δείκτης, δε ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα σε αρκετές γραμμές παραγωγής και για αρκετές αντασφαλιστικές είναι ανησυχητικός.

Σύμφωνα με την Willis Re τα επίπεδα έχουν αρχίσει να μην είναι αποδεκτά ενώ, σημειώνει πως  θα υπάρξουν και άλλες προκλήσεις στην αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*