Οταν οι γάμοι “παντρεύονται” με την…ασφάλιση

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η έναρξη του καλοκαιριού σηματοδοτεί και την έναρξη της περιόδου των γάμων. Και όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Insurance Business εκτός από πολλά ερωτευμένα ζευγάρια υπάρχουν  και…αυξημένες αιτήσεις αποζημιώσεων. Η ασφαλιστική κάλυψη για απρόοπτα κατά την γαμήλια τελετή αποτελεί μια εξειδικευμένη παροχή που δεν προσφέρουν πολλοί. Οπως αναφέρει η Kirsty Wainwright-Noble της Towergate, ‘ο γάμος είναι συνήθως ένα χαρούμενο γεγονός, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά…Προκειμένου η “μεγάλη ημέρα” κάποιων να μην μετατραπεί σε μια σειρά μεγάλων λαθών, οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να έχουν την σωστή κάλυψη-για παν ενδεχόμενο”.

Σύμφωνα με στοιχεία τηςTowergate, το 45% των Βρετανών θα στρέφονταν κατά κάποιας εταιρείας για τραυματισμό, ενώ το ένα τρίτο υποστήριξαν ότι έχουν δει καβγάδες να λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια γάμων. Οι πέντε κύριες αιτίες τραυματισμών κατά της διάρκεια γάμων είναι οι καβγάδες, το…πέπλο της νύφης (στο οποίο έχουν σκοντάψει καλεσμένοι), τραυματισμός από μπουκάλι σαμπάνιας, από ιπτάμενο μπουκέτο και από…γαμήλιο κέικ που κατέρρευσε.

Οι περισσότεροι Βρετανοί υποστηρίζoυν ότι μετά τα μεσάνυχτα -όταν πολλοί καλεσμένοι βρίσκονται υπό την επήρεια μέθης- είναι οι πιο “επικίνδυνες” ώρες για πρόκληση ατυχημάτων. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι αυτοί που είναι πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα είναι οι ευρισκόμενοι σε ηλικία συνταξιοδότησης (από 65 ετών και επάνω) και όχι οι νεαροί όπως θα περίμενε κανείς.

Εχουν ήδη εμφανιστεί στην αγορά εξειδικευμένοι πάροχοι γαμήλιας ασφάλισης όπως η Wedinsure, online διανομέας ασφαλιστικής κάλυψης που στοχεύει σε Βρετανούς υπηκόους που θέλουν να παντρευτούν στη χώρα ή στο εξωτερικό. Η κάλυψη αφορά ποσά από 2.500 έως 65.000 στερλίνες  και πρόκειται για διαβαθμισμένο προϊόν, που προσαρμόζεται ανάλογα με το μέγεθος και τον προϋπολογισμό του εκάστοτε γάμου.  Προστατεύει δε τους κατόχους έναντι κινδύνου ακύρωσης και επαναπρογραμματισμού του γάμου, έναντι αστοχιών των προμηθευτών και έναντι αιτήσεων αποζημίωσης για τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της τελετής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*