Αποζημίωση $50 εκατ. θα πληρώσουν οι Lloyd’s για το θάνατο της «πριγκίπισσας Λέια»

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μεγάλη αποζημίωση, της τάξης των 50 εκατ. δολαρίων, θα κληθούν να καταβάλουν οι Lloyd’s του Λονδίνου για τον τραγικό θάνατο της δημοφιλούς ηθοποιού Carrie Fisher, που υποδυόταν την πριγκίπισσα Λέια στη σειρά ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων» (Star Wars).

H Fisher απεβίωσε στις 27 Δεκεμβρίου σε ηλικία 60 ετών, τέσσερις ημέρες αφότου υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ ταξίδευε αεροπορικώς από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος The Insurance Insider, η Disney (που έχει τα πνευματικά δικαιώματα για το franchise των Star Wars) είχε εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη έναντι του κινδύνου να μην κατορθώσει η Fisher να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αναφορικά με τις νέες ταινίες της σειράς Star Wars και το πιθανότερο είναι ότι το συμβόλαιο θα ενεργοποιηθεί με το θάνατο της ηθοποιού.

Το συμβόλαιο είχε υπογραφεί από την εξειδεικευμένη μεσιτική εταιρεία Exceptional Risk Advisors με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, όμως, εάν κριθεί ότι η Disney δικαιούται να λάβει αποζημίωση, τότε το ποσό θα κληθούν να καταβάλουν συνδικάτα της αγοράς των LLoyd’s, με επικεφαλής την Atrium, θυγατρική της Enstar. Στελέχη που έχουν γνώση της υπόθεσης ανέφεραν ότι η αποζημίωση θα κατανεμηθεί μεταξύ 20 τουλάχιστον συνδικάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο προσωπικών ατυχημάτων των Lloyd’s. Παρ’ όλα αυτά, εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει σημαντικά την εικόνα των αποτελεσμάτων underwriting του εν λόγω κλάδου.

Σημειώνεται ότι τα γυρίσματα για την όγδοη ταινία της σειράς Star Wars (Episode VIII), που θα προβληθεί στις αρχές του 2018, ολοκληρώθηκαν πριν τον θάνατο της Fisher. Όμως η «πριγκίπισσα Λέια» επρόκειτο να έχει σημαντικό ρόλο και στην ένατη ταινία (Episode IX) και δεν είναι σαφές πώς θα ανταποκριθεί η Disney στα νέα δεδομένα. O Insurance Insider δεν κατόρθωσε να επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο Τύπου της Fisher. Η Atrium αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ η Exceptional Risk Advisors και η Disney δεν απάντησαν στην έκκληση του Insurance Insider να τοποθετηθούν επί του ρεπορτάζ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*