Στη Βουλή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Απλήρωτες παραμένουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1,8 δις ευρώ προς παρόχους ιδιωτικής υγείας (γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κ.λπ.) του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρότατες δυσλειτουργίες στις εν λόγω επιχειρήσεις, με επιπτώσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους και ασθενείς.

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Β. Οικονόμου, Κ. Παπακώστα και Άδ. Γεωργιάδης.

«Οι επιχειρήσεις των παρόχων υγείας και οι λοιποί ιδιώτες που είναι συμβεβλημένοι στον ΕΟΠΥΥ στερούνται την αναγκαία ρευστότητα» αναφέρουν σχετικά. Όπως εξηγούν, οι προαναφερόμενες κυβερνητικές πρακτικές σε περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία του προσωπικού, να κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας, αλλά και να ελλοχεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων.

«Χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγεία βρίσκονται σε απόγνωση» συμπληρώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ για στάση πληρωμών. Ζητούν, παράλληλα, από τον Ανδρέα Ξανθό να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να απαντήσει αναφορικά με το σχεδιασμό της Αριστοτέλους για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ. Η ΝΔ ζητά, παράλληλα, να μάθει εάν υπάρχει πρόβλεψη στον κωδικό της έκτακτης χρηματοδότησης του Υπουργείου Οικονομικών (για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της χώρας), για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*