Νομοθετική ρύθμιση για να αποζημιωθούν ζητούν οι κάτοχοι των επενδυτικών της ΑΣΠΙΣ

Την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το πώς θα αποζημιωθούν τα επενδυτικά προγράμματα του πάλαι ποτέ κραταιού ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς Πρόνοια, επιχειρούν να ανοίξουν οι κάτοχοι ανάλογων συμβολαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας ήδη έλθει σε μια καταρχήν συμφωνία με την εκκαθάριση για την απ΄ ευθείας υπαγωγή στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής των μη ασφαλιστικών προγραμμάτων της Ασπίς Πρόνοια, εκπρόσωποι των ασφαλισμένων ζήτησαν  από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαμεσολαβήσουν ώστε να καθοριστεί ραντεβού με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρπκειμένου να συζητήσουν το θέμα με την προοπτική της προώθησης νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέπει τη μερική κάλυψη των ασφαλισμένων – επενδυτών.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο αφενός θα κλείσει μια μεγάλη πληγή της ασφαλιστικής αγοράς, αφετέρου θα δώσει  λύση σε περίπου 5.000 κατόχους επενδυτικών προγραμμάτων που σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ της εκκαθάρισης, του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής και των δικαστηρίων, δίχως να προσβλέπουν σε κάποια λύση για τίτλους αξίας περί τα 140 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν,  ο όλος σχεδιασμός έχει στόχο να αντιμετωπιστεί το θέμα χωρίς να προκληθούν κραδασμοί στο Εγγυητικό Κεφάλαιο, το οποίο ήδη κλήθηκε να καλύψει οικονομικά τους κατόχους ασφαλιστικών προγραμμάτων, τόσο της Ασπίς Πρόνοια, όσο και της Commercial Value.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*