Αυξήθηκαν οι επιπτώσεις για τις ασφαλιστικές μετά την τρομοκρατία σε Παρίσι και Βρυξέλλες

του Νίκου Σακελλαρίου

Βαρύ ποσά σε  χρήμα  πληρώνουν οι ασφαλιστικές και οι αντασφαλιστικές μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα σε Παρίσι, Βρυξέλλες και τώρα στη Νίκαια.   Οι περισσότερες εκδηλώσεις και επιχειρήσεις σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο , Βρετανία, Ολλανδία ασφαλίζονται έναντι υψηλών ποσών και για απώλειες ζωής και όλες τις καλύψεις. Τα τελευταία κτυπήματα στη Νίκαια έχουν ενεργοποιήσει τις περισσότερες ασφαλιστικές που θα πληρώσουν πολύ περισσότερο απ’ ότι το Νοέμβριο 2015 όταν η ασφαλιστική αγορά και ειδικά στην Ευρώπη βρέθηκε ανυποψίαστη απέναντι στις εξελίξεις.

Τι γίνονταν στο παρελθόν

Μετά την κατάρριψη, όπως αποδείχτηκε, του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, η εφημερίδα Telegraph πραγματοποίησε έρευνα, θέλοντας να δει αν οι Βρετανοί τουρίστες που βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στο θέρετρο Sharm-el-Sheikh, καλύφθηκαν ή όχι από τις ασφαλιστικές τους εταιρείες, για την καθυστέρηση των πτήσεών τους και την παράταση της διαμονή τους. Όπως προέκυψε από την έρευνα, μόλις το 40% των μεγάλων εταιρειών ταξιδιωτικής ασφάλισης του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζουν αξιώσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Από τις 20 μεγάλες εταιρείες ταξιδιωτικής ασφάλισης μόλις πέντε, οι Direct Line, Post Office, Age UK, AXA και Biba Protect, καλύπτουν στα βασικά τους συμβόλαια αξιώσεις για out-of-pocket δαπάνες  και ακυρώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, λόγω τρομοκρατίας ή πολιτικής αναταραχής.

Άλλες έξι εταιρείες καλύπτουν την ιατρική περίθαλψη, τη σωματική βλάβη ή το κόστος του επαναπατρισμού του ταξιδιώτη, που ο θάνατος ή ο τραυματισμός του οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Οι υπόλοιπες δεν καλύπτουν απαιτήσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Υπερασφαλισμένες οι γαλλικές τουριστικές περιοχές

Σε ότι αφορά τα τρομοκρατικά κτυπήματα στη Νίκαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι Κυανή Ακτή θεωρείται υπερασφαλισμένη αφού πρόκειται για ένα από τα πλέον τουριστικά μέρη στον κόσμο  και μάλιστα το επισκέπτονται τουρίστες υψηλού επιπέδου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*