back to top
32 C
Athens
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Υδρόγειος: Τι λένε Π. Κασκαρέλης και Κ. Αργυρόπουλος για τη πιστοποίηση στην ασφάλεια πληροφοριών

Πιστοποίηση κατά ISO 27001 – το κορυφαίο διεθνές πρότυπο για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών – έλαβε η Υδρόγειος Ασφαλιστική, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την προσήλωσή της στην εφαρμογή υψηλής ποιότητας προτύπων στις ασφαλιστικές της υπηρεσίες.

Η πιστοποίηση κατά ISO 27001 κατοχυρώνει ουσιαστικά το ολοκληρωμένο και υψηλών προδιαγραφών – με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές – σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των πληροφοριών που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει η εταιρεία για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των πληροφοριών που επεξεργάζεται, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα των πελατών και συνεργατών της.

- Advertisement -

Το πρότυπο ISO 27001 θέτει πολύ αυστηρές απαιτήσεις για όλες τις πτυχές που συνιστούν ένα ολοκληρωμένο καθεστώς ασφάλειας των πληροφοριών, μεταξύ αυτών την επιχειρησιακή οργάνωση και λειτουργία, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την ασφάλεια των τεχνολογικών υποδομών και φυσικών εγκαταστάσεων, τις σχέσεις με τα τρίτα μέρη, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και τη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Με την πιστοποίησή της η Υδρόγειος Ασφαλιστική αποδεικνύει έμπρακτα την επένδυσή της σε όλους τους κρίσιμους αυτούς τομείς που ενισχύουν καίρια την επιχειρησιακή της ανθεκτικότητα και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες και συνεργάτες της ενώ γίνεται η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση τόσο για το σύστημα ασφάλειας πληροφοριών όσο και για το σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας (ISO 22301, Ιούνιος 2020).

- Advertisement -

Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Ποιότητα, ανθεκτικότητα και ασφάλεια: είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας μας και την πρόταση αξίας προς τους πελάτες και συνεργάτες μας σε μια εποχή όπου οι καταιγιστικές εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα αλλά και οι έκτακτες συνθήκες που δημιουργούν απρόβλεπτα γεγονότα απαιτούν από εμάς υψηλή ετοιμότητα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η εταιρεία μας αποκτά τις πλέον αναγνωρισμένες διεθνείς πιστοποιήσεις στους τομείς αυτούς.

Κώστας Αργυρόπουλος, Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών & Προστασίας Δεδομένων

Οι περισσότεροι οργανισμοί στις μέρες μας, μεταξύ αυτών και οι ασφαλιστικές εταιρείες, βασίζονται σε συστήματα πληροφοριών για να υποστηρίξουν όλες τις κρίσιμες επιχειρησιακές λειτουργίες τους. Η ασφάλεια των πληροφοριών και δη των προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα της εποχής μας.

Ηλεκτρονικές απειλές όπως η πειρατεία, η απώλεια δεδομένων, η παραβίαση του απορρήτου ακόμη και η τρομοκρατία μπορεί να οδηγήσουν σε κλοπή, διαγραφή, διαρροή ή αλλοίωση πληροφοριών και να επιφέρουν στον οργανισμό σοβαρές συνέπειες, π.χ. οικονομικές απώλειες, επιβολή προστίμων, δικαστικές διαμάχες, απώλεια πελατών και διακύβευση της φήμης του.

Είναι επομένως ζωτικής σημασίας για κάθε οργανισμό να προστατεύει την πληροφορία και τα κρίσιμα στοιχεία της, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών υποδομών που χρησιμοποιούν, αποθηκεύουν και διαβιβάζουν τις πληροφορίες αυτές.

Για την προστασία αυτή δεν αρκούν μόνο οι τεχνικοί έλεγχοι. Χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τον εντοπισμό και την αξιολόγηση των κινδύνων καθώς και μέτρα και ελέγχους σε όλο το εύρος της επιχείρησης, σε διοικητικό, διαχειριστικό, λειτουργικό και νομικό επίπεδο, μεταξύ άλλων. Αυτή ακριβώς είναι η χρησιμότητα της ύπαρξης ενός ολοκληρωμέ- νου συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των πληροφοριών και η πιστοποίηση ISO 27001 – του πλέον αναγνωρισμένου διεθνώς προτύπου στον τομέα αυτό – αποτελεί μια ανεξάρτητη επικύρωση της αποτελεσματικότητάς του με βάση τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές.

*Πηγή: Περιοδικό Voice

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ο Giuseppe Zorgno στην Υδρόγειο από Δευτέρα

Το IW.gr έγραψε χτες: Σε συζητήσεις με την Reale Mutua η οποία κατέχει 84% του μετοχικού κεφαλαίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής  βρίσκεται ο Giuseppe Zorgno

Σε συζητήσεις ο Giuseppe Zorgno με την Reale Mutua

Σε συζητήσεις με την Reale Mutua βρίσκεται ο Giuseppe Zorgno για την εν δυνάμει συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Υδρογείου

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Αναπτυξιακή πορεία και ισχυρές επιδόσεις. Αύξηση παραγωγής, υψηλή κερδοφορία

Χρονιά σημαντικών εξελίξεων και δυναμικής πορείας αποτέλεσε το 2024 για την Υδρόγειο Ασφαλιστική, η οποία συνεχίζει με σταθερά βήματα

Το Ίδρυμα Reale στηρίζει την Ελλάδα: Δωρεά 25.000 ευρώ για τρία σημαντικά κοινωνικά έργα

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, μέλος του Ομίλου Reale, ανακοινώνει με χαρά τη στήριξη τριών σημαντικών κοινωνικών έργων στην Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου: Μετεξέλιξη, σύγχρονες τάσεις και στρατηγικές προκλήσεις

Η επαγγελματική μου ενασχόληση στην ασφάλιση πιστώσεων τα τελευταία 25+ έτη μού αποδεικνύει διαρκώς ότι πρόκειται για έναν δυναμικά εξελισσόμενο

Κοινό μέτωπο σχηματίζουν διαμεσολαβητές και εταιρείες για τα νοσήλια

Παρ' όλο που διανύουμε ήδη το α` εξάμηνο του 2025, η αναστάτωση στην αγορά καλά κρατεί γύρω από τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας

Πάνος Δημητρίου/Generali: Σήμερα έχουμε πάρτι, είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό

H Generali  αποφασίζει δυναμικά, τώρα ‘να κάνει ένα limit up,  αλλάζοντας όλα στο customer care, είπε ο Πάνος Δημητρίου.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο Κ.Ο.Κ.

Την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Επανεκλογή του Σπ. Μπαρκούζου, Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea στο Δ.Σ. της AMICE

Ο κ. Σπύρος Μπαρκούζος, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea, επανεξελέγη ως μόνιμο μέλος, με τριετή θητεία έως το 2028 στο Δ.Σ. της AMICE

Υπερσυμμετοχή Διαμεσολαβητών στην εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Ε.Ε.Α

Εντυπωσιακή ανταπόκριση, ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κατέγραψε η εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών

Συνέδριο Δικτύου Πωλήσεων NN Hellas: “A Symphony of Success – Ο Πελάτης δίνει το ρυθμό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο Δικτύου Πωλήσεων της NN Hellas, την Δευτέρα 2 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Θεσμική συνάντηση εργασίας της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Πραγματοποιήθηκε η 1η θεσμική συνάντηση εργασίας της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) με την νέα Υφυπουργό Εργασίας