back to top
25.8 C
Athens
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Τριετή σύμφωνα συνεργασίας Υπουργείου Υγείας – Φορέων

Τριετές σύμφωνο συνεργασίας με όλους τους φορείς θα υπογράψει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ειδική, κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 10ουPharma & Health Conference. Παράλληλα, ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας εις βάρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας και Βασίλης Κοντοζαμάνης συνομίλησαν με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, συλλόγων ασθενών, ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, ιατρών, φαρμακοποιών, φορέων της πολιτείας, καθηγητές των οικονομικών και της πολιτικής της υγείας. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όπως τέθηκαν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αριστοτέλους και ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

- Advertisement -

Ο νέος Υπουργός Υγείας έθεσε το modus operandi της νέας ηγεσίας και ανακοίνωσε την υπογραφή τριετών συμφώνων συνεργασίας με όλους τους φορείς του χώρου της Υγείας. Οι συμφωνίες αυτές θα έχουν συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες που θα δεσμεύουν και τις δύο πλευρές. Τα σύμφωνα αυτά θα προκύψουν από τον πρώτο ευρύ γύρο συναντήσεων που θα έχει η νέα ηγεσία με τους εκπροσώπους των φορέων μετά τις  προγραμματικές δηλώσεις.

- Advertisement -

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους συμμετέχοντες να καταθέσουν καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, που μπορούν να φέρουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μέτρα ΤΩΡΑ για τον κλάδο Υγείας

Για όλες τις πτυχές του προβλήματος των ασφαλίστρων υγείας μίλησαν εκτενώς θεσμικοί παράγοντες και στελέχη της αγοράς από την Ύδρα

Επτά απαντήσεις ψάχνει ο Ανασφάλιστος

Υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να δώσει μία απάντηση από τις επτά που ψάχνει ο Ανασφάλιστος με σιγουριά ;.....

Αναταράξεις στην ασφαλιστική αγορά

Ισχυρές αναταράξεις και χαμηλό βαρομετρικό, πληροφορείται σήμερα ο Ανασφάλιστος ότι πλησιάζουν την περιοχή της ασφαλιστικής αγοράς. 

Πόσο μετράνε οι ασφαλιστικές έξω;

Πότε οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις θα σηκώσουν το ανάστημα τους για να αποκατασταθεί η εμπιστοσυνη των ασφαλισμένων ;

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Νόμος 5162/24: τι ισχύει για την υποχρεωτικότητα κάλυψης των ΙΧ οχημάτων και των οχημάτων επαγγελματικής χρήσης

Σύμφωνα με τον Νόμο 5162/2024, από 1/6/25 καθίσταται υποχρεωτική η  ασφάλιση επιχειρήσεων και οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών. 

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα εξοργιστικά του bancassurance για την ασφάλιση επιχειρήσεων

Η πελάτισσα κατέληξε να αγοράσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ το κόστος του οποίου ήταν 140 ευρώ το χρόνο.

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη