back to top
22.5 C
Athens
Τρίτη 3 Ιουνίου 2025

Τι περιμένει η Generali το 2024

της Ελενας Ερμείδου

Διψήφια αύξηση των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων αναμένει η Generali από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης  το 2024, λόγω των ισχυρών επιδόσεων στον τομέα των ζημιών. Τη δήλωση αυτή συνυπογράφει η Ιταλική Generali μαζί με τον περιφερειακό διευθυντής της εταιρείας Manlio Lostuzzi.

- Advertisement -

“Σίγουρα θα έχουμε διψήφια ανάπτυξη στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων”, δήλωσε ο Lostuzzi από το γραφείο της βουλγαρικής πρωτεύουσας, τη  Σόφια.

Φλατ η ζωή

- Advertisement -

Μονοψήφια, ωστόσο αποτελέσματα αναμένει η Generali από την αγορά της ζωής. Περιγράφει την αγορά ζωής  στην περιοχή ως φλατ και, όχι μόνο για την Generali αλλά, και για άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις με αντικείμενο τις ασφαλίσεις ζωής.

Πάντως, η διείσδυση των ασφαλίσεων κατά ζημιών στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης με εξαίρεση την αστική ευθύνη αυτοκινήτου βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, επιβεβαιώνει η Generali. Αντίθετα, στην Ηπειρωτική Ευρώπη σημειώνει η διείσδυση φτάνει σε ποσοστό 70-80% για τις ασφάλειες ζωήςμ έναντι 20-30% για των ασφαλίσεων κατά ζημιών.

Στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ο Όμιλος Generali δραστηριοποιείται μέσω της Generali CEE Holding ως μητρική εταιρεία ασφαλιστικών των μονάδωνστη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία, έχοντας καταφέρει να έχει την καλύτερη κερδοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομιλος Generali το 2023 παρουσίασε λειτουργικά κέρδη 284 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα ζωής στην Κεντρικής και Ανατολική Ευρώπη, από 198 εκατομμύρια ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Στον τομέα περιοιυσίας και ατυχημάτων κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 385 εκατ. ευρώ, από 296 εκατ. ευρώ το 2022.

Τα εμπόδια που περιόρισαν την απόδοση

Ανασταλτικός παράγων στην απόδοση της,  στην περιοχή ήταν το αυξανόμενο ιατρικό κόστος στη Βουλγαρία και τη Σερβία, καθώς και το αυξανόμενο κόστος εργασίας στις επισκευές αυτοκινήτου. Οι καταστροφικές πλημμύρες, επίσης επηρέασαν τις αποδόσεις της εταιρείας καθώς κατέβαλλε αποζημιώσεις αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, η επιβολή πλαφόν  στη τιμή στις συμπληρωματικές ασφαλίσεις υγείας από την κυβέρνηση της Σλοβενίας τον Απρίλιο του 2023 μία ρύθμιση που όμως απεσύρθη τη 1η Ιανουαρίου του 2024, επηρέασε επίσης αρνητικά τα συνολικά αποτελέσματα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πάνος Δημητρίου/Generali: Σήμερα έχουμε πάρτι, είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό

H Generali  αποφασίζει δυναμικά, τώρα ‘να κάνει ένα limit up,  αλλάζοντας όλα στο customer care, είπε ο Πάνος Δημητρίου.

Here. Now. Στην Generali, το παρόν έχει αξία γιατί εδώ χτίζεται το μέλλον

Με το βλέμμα στο μέλλον και την καρδιά στο παρόν, η νέα παγκόσμια επικοινωνιακή πλατφόρμα της Generali επαμαπροσδιορίζει τον ρόλο της ασφάλισης,

Generali: “Here. Now”: H νέα παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια (video)

Εδώ, γιορτάζουμε το πάθος και την αφοσίωσή μας. Αυτή τη στιγμή πρόκειται να ανοίξει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Generali.

Η Generali ξεπέρασε τους στόχους του στρατηγικού πλάνου, επιτυγχάνοντας ιστορικό ρεκόρ λειτουργικού

Ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με το Δείκτη Φερεγγυότητας στο 210% (220% το 2023), που διαμορφώνεται κυρίως από τις συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές: Oλιστική προσέγγιση ζητούν οι ΜμΕ

Υποχρεωτική έγινε η ασφάλιση αυτοκινήτων και επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ από την 1η Ιουνίου 2025, για φυσικές καταστροφές

Μήνυμα ενότητας και εμπιστοσύνης στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και Προστασία των Ασφαλισμένων

Σε κλίμα συγκίνησης, αισιοδοξίας και ενότητας για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε η τιμητική βράβευση της Προέδρου του ΣΠΑΤΕ

Αυξημένες κατά 16 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Μείωση κατά 1.145 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2025, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 2.563 εκατ. ευρώ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθελοντική αιμοδοσία στο insurancemarket

Στις 12 Μαΐου, το insurancemarket διοργάνωσε την πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του, με τη συμμετοχή εργαζομένων, φίλων και συγγενών

Δ. Νοδάρος, NN Hellas: Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, η συμφωνία επιτυχίας… (οι μουσικοί και ο μαέστρος!)

Στα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα που κατέγραψε η NN Hellas για ακόμη μια χρονιά αναφέρθηκε ο κ. Διονύσης Νοδάρος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων

Φ. Μιχάλη: Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη θέση με αξιοπιστία και με δύναμη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διεξήχθη την Δευτέρα το Ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων της ΝΝ Ηellas.

Allianz: Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τους κινδύνους για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο

Έκθεση «Allianz Safety and Shipping Review 2025»: Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, καθώς και αύξηση του «σκιώδους στόλου»

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.