back to top
11.9 C
Athens
Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026

Τι καταθέτει η RMS για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο

της Ελενας Ερμείδου

Ειδικοί επί των τρομοκρατικών συμβάντων υποστηρίζουν ότι περιστατικά σαν αυτό που συνέβη προχτές στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στον περίγυρο της Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, μεταξύ των οδών Kurfüstendamm,Tauentzienstrasse, και Budapester Strasse, σημείο μνήμης για τους γερμανούς είναι πολύ πιθανό να επαναληφθούν.

- Advertisement -

Μέσω του πρακτορείου Amaq, χτες Τρίτη 20 Δεκεμβρίου το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Dr Gordon Woo, της Risk  Management Solutions Inc ειδικός στα  μοντέλα καταστροφών εξηγεί ότι οι τρομοκράτες αντιγράφουν τις επιτυχημένες επιθέσεις του παρελθόντος αναφέροντας την επίθεση την Ημέρα της Βαστίλης στην Νίκαια της Γαλλίας τον περασμένο Ιούλιο, όπου απώλεσαν την ζωή τους 86 άνθρωποι.

- Advertisement -

Ο Dr Gordon Woo σε δήλωση του τονίζει ότι «ο τρόπος ενός εμβόλιμου φορτηγού φέρεται αποτελεσματικός στους τρομοκράτες για αυτό και δυστυχώς φαίνεται ότι θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερα».

…και συνεχίζει, λέγοντας ότι «οι σωματικές βλάβες από τέτοιου είδους επιθέσεις είναι λιγότερες από ότι να εκραγεί μία βόμβα», ωστόσο οι επιθέσεις αυτές έχουν στόχο να αυξήσουν τα επίπεδα του «δημοσίου φόβου» και τα γεγονότα να πάρουν μεγαλύτερη δημοσιότητα». Ο ίδιος, συμπληρώνει ότι «οι τρομοκράτες προσαρμόζονται ταχέως στις μεταβαλλόμενες συνθήκες των μέτρων ασφαλείας, ακολουθώντας το μονοπάτι το οποίο έχει την μικρότερη αντίσταση και του εντυπωσιασμού κατά κάποιον τρόπο».

«Βλέπουμε» διευκρινίζει «ότι χρησιμοποιούν φορτηγά αντί για όπλα. Το να αποκτήσουν εκρηκτικές ύλες για να φτιάξουν βόμβες είναι δύσκολο. Είναι ευκολότερο να νοικιάσουν ένα φορτηγό και να το χρησιμοποιήσουμε εμβόλιμα».

« Είναι μία μέθοδος που δεν έχουμε δει στο παρελθόν. Δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη, και αν έχει ποινικό ιστορικό, όπως πολλοί τρομοκράτες που υπάρχουν στην Ευρώπη. Αλλά είναι το πιθανότερο, όπως πολλοί άλλοι τρομοκράτες στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με την RMS,  ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων και των αγορών της είχε επισημανθεί από το State Department των ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο.

Στην Γερμανία αναφέρει η RMS πραγματοποιούνται περί τις 2.500 Χριστουγεννιάτικες αγορές οι οποίες αντιμετώπισαν μικρής κλίμακας τρομοκρατικά χτυπήματα. Στην πλειοψηφία τους ήταν ένοπλοι οι οποίοι έκαναν επιθέσεις στο κοινό»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στρατηγικές αλλαγές στην ηγεσία της Allianz

Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού διαδοχής και της οργανωτικής της ανάπτυξης

Το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής με την Πειραιώς ξεκινά…

Τη μεγάλη διαφορά στο τραπεζοασφαλιστικό κανάλι ετοιμάζεται να κάνει η ασφαλιστική, ενώ η τράπεζα δεν μοιάζει να βιάζεται ούτε με την NN ούτε με την ERGO

Ο ρόλος του cyber στον πόλεμο με το Ιράν: Αποκαλυπτικές πληροφορίες

ΗΠΑ και Ισραήλ δεν διστάζουν να δώσουν πληροφορίες για τη στρατιωτική τους ισχύ, όχι όμως και για κυβερνοεπιθέσεις, επισημαίνει το BBC

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Atradius: Η ενεργειακή μετάβαση καθυστερεί, αφήνοντας τις εισαγωγικές οικονομίες εκτεθειμένες

Οι γεωπολιτικές κρίσεις και η εντεινόμενη ζήτηση καθιστούν σαφές ότι η ενεργειακή μετάβαση δεν είναι απλώς θέμα κλίματος, αλλά και οικονομικής επιβίωσης

Η Swiss Re μπαίνει με ιστορική συμφωνία στην αμερικανική αγορά συντάξεων

Τι σηματοδοτεί το ντιλ 2 δισ. δολαρίων με την Athene για τη μεταφορά κινδύνου μακροζωίας

Στρατηγικές αλλαγές στην ηγεσία της Allianz

Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού διαδοχής και της οργανωτικής της ανάπτυξης

Το 65% των πολιτών με ιδιωτική σύνταξη αισθάνονται σιγουριά για το μέλλον

Ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από όσων βασίζονται στην κρατική σύνταξη, σύμφωνα με στοιχεία της EIOPA

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αναθεωρήθηκαν οι κατευθυντήριες Οδηγίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ενισχύεται η προσέγγιση του διαβήτη ως ετερογενούς νοσήματος, με μεγαλύτερη έμφαση στη διάγνωση και ταξινόμηση διαφορετικών μορφών

PwC: 1 στις 2 συναλλαγές αφορά ασφάλειες, αλλαγές στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Αναμένεται νέα συναλλαγή στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Health Insurance and Medical Underwriting»

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 24/3 έως 9/4, σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

Σωματείο Εργαζομένων Ν. Νίκαιας: Πώς είναι το ΕΣΥ πίσω από την κυβερνητική βιτρίνα

Το Υπουργείο Υγείας διαφημίζει ότι «το ΕΣΥ βρίσκεται στα καλύτερά του», αλλά οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων μεταφέρουν εντελώς διαφορετική εικόνα