back to top
13.8 C
Athens
Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

«Θέλουν τα εύκολα οι ασφαλιστικές»

της Ελενας Ερμείδου

Αυτό ακριβώς άκουσε το IW.gr. «Θέλουν τα εύκολα οι ασφαλιστικές, στα δύσκολα δεν μπαίνουν». Το Αυτοκίνητο, πάει στον αυτόματο, η υγεία κάπως βολεύεται, τα αποταμιευτικά είναι υπό εξερεύνηση, η Ζωή ανεβαίνει, οι Πιστώσεις και Εγγυήσεις ανοίγουν τα όρια τους. Με τους πολύ εξειδικευμένους επιχειρηματικούς νέους κινδύνους, τι γίνεται;

- Advertisement -

Οι ασφαλιστικές και τα μεγάλα στελέχη από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι έχουν εντρυφήσει και ότι προσδοκούν να αδράξουν τις ευκαιρίες για να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους. Υπάρχουν, όμως και δύο ακόμα πλευρές:  η πλευρά των επιχειρήσεων και η πλευρά των φορέων και των κοινωνικών εταίρων. Οι δύο τελευταίοι, μιλώντας για το ίδιο θέμα μας έδωσαν διαφορετικά στοιχεία.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι οι ασφαλιστικές δεν δίνουν τις καλύψεις που θέλουν και αν πρόκειται για μεγάλους κινδύνους  ζητούν υψηλότατα ποσοστά απαλλαγών.

- Advertisement -

Οι δε φορείς και κοινωνικοί εταίροι που έχουν πλησιάσει τον κλάδο με στόχο να μελετήσουν από κοινού δομές πρόληψης και κάλυψης νέων κινδύνων όπως είναι για παράδειγμα τα εργατικά ατυχήματα στον κλάδο της βιομηχανίας από την νέα τεχνολογία, -θα μπορούσε από ένα ρομπότ που αποσυντονίστηκε -δεν έχουν την ανταπόκριση που θα έπρεπε να είχαν.  Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι ασφαλιστικές δεν αποζητούν να ασχοληθούν με επιχειρηματικούς νέους κίνδυνους και ότι δεν μπορούν γιατί δεν έχουν κάνει την αποτίμηση των νέων κινδύνων.

Ο χώρος εργασίας έχει αλλάξει και θα αλλάξει πολύ περισσότερο τα επόμενα: Νέες μορφές εργασιακών σχέσεων, νέο φυσικό και εργασιακό περιβάλλον εργασίας, νέα επαγγέλματα, νέοι συνεπώς αναδυόμενοι κίνδυνοι.  Οι επιχειρήσεις ζητούν νέα εργαλεία, μεταξύ άλλων και εργαλεία τα οποία θα καλύπτουν τους εργασιακούς κινδύνους και τις ευθύνες εργοδοτών.  Ζητούν καλύψεις πέραν στων αστικών ευθυνών.

Τα νέα επαγγέλματα προσφέρουν ευκαιρίες και άλλες τόσες απειλές για την επαγγελματική υγεία, την ασφάλεια. Ανοίγουν κατ’ επέκταση νέα περιθώρια για τις ασφαλιστικές. Είναι ευκαιρία λοιπόν να ακούσουμε κάτι τις το καινούργιο.

Και η Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει μεταξύ άλλων σε αλλαγές στην νομοθεσία. Δεν μπορεί να μιλάμε για ψηφιακή τεχνολογία, για διασύνδεση, για την ρομποτική και η νομοθεσία για τα εργατικά ατυχήματα να παραμένει ίδια και απαράλλακτη σαν να μην άλλαξε τίποτα από την εποχή που πρωτοβγήκε η μαυρόασπρη τηλεόραση.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

Ο ρόλος των ασφαλιστών εκτείνεται πέρα από τις απλές προσφορές και πωλήσεις προϊόντων.

Οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές ψάχνουν για συνεργασίες

Το μεγάλο αυτό έργο ανασυγκρότησης της Πολωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βάζει στο τιμόνι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την Πολωνία ενώ δρομολογεί θετικές εξελίξεις στην (αντ)ασφαλιστική αγορά

ΝΝ Group: Πουλά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Zurich Türkiye

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Πώς ασφαλίζονται οι κατοικίες για φυσικές καταστροφές, τι αλλάζει

Δύο σημαντικά κίνητρα δίνει το νέο σχέδιο νόμου για την ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤΜΕΔΕ: Νέες ασφαλιστικές καλύψεις σε συνεργασία με την Allianz και Generali

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθενται σε εφαρμογή οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις,

Κ. Σεμερτζόγλου: Η HDI κλείνει 30 χρόνια στην Ελλάδα, προετοιμάζει δράσεις

Στο πλαίσιο της επετείου, η HDI σχεδίαζει σειρά από δράσεις με στόχο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και για να ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις της  με την επιχειρηματική κοινότητα

Η σημερινή ενημέρωση από την Insurance Europe για τα RIS

Τρεις προτάσεις υποβάλλει σήμερα Insurance Europe για τις επενδύσεις λιανικής (RIS)

“Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει, τα καλύτερα έρχονται”

Με έναν εμπνευσμένο λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης, απευθύνθηκε στην λαμπρή βραδιά βραβεύσεων του εταιρικού δικτύου.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ερώτηση σφήνα: Πώς περιμένουν να αυξήσουν τα μερίδια τους οι ασφαλιστικές;

Η απάντηση στην ερώτηση σφήνα του Ανασφάλιστου για πως περιμένουν να αναπτυχθούν οι ασφαλιστικές  δεν μπορεί να είναι μόνο μία, είναι πολλές

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το ΕΣΥ-Τι δείχνει έρευνα της GPO για τον ΠΙΣ

Παρά τις εξαγγελίες και τις προσπάθειες του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης, αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το δημόσιο σύστημα υγείας

«Να ξαναγίνουμε ο εθνικός πρωταθλητής στην Ιδιωτική Ασφάλιση» το μήνυμα που Δ. Μαζαράκη από το βήμα της Επιθεώρησης Χρυσολόγου

«Δημιουργώντας… αστέρια»! Αυτό τον τίτλο επέλεξε φέτος η Επιθεώρηση του κ. Χρήστου Χρυσολόγου, δεδομένης της σταθερής δυναμικής της

H EUROINS Ελλάδος μέγας χορηγός του «13ΟY KALLITHEA RUN»

Για 13η συνεχόμενη χρονιά, η Ασφαλιστική Εταιρεία Euroins Ελλάδος στηρίζει έναν θεσμό που φέρνει κοντά τους κατοίκους της Καλλιθέας

Brokers Union: € 36 εκατ. παραγωγή, 15% αύξηση, ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο Ζωής & Υγείας

Η Brokers Union επιβεβαιώνει τη σταθερή της ανάπτυξη, κλείνοντας το 2024 με 36 εκατ. € καθαρή παραγωγή (συν δικαίωμα) και 15% αύξηση ασφαλίστρων.