back to top
15.3 C
Athens
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025

Τεράστιες ασφαλιστικές ευκαιρίες για τις ελληνικές ασφαλιστικές στην Βουλγαρία

Αποστολή στην Σόφια: Ελενα Ερμείδου

Τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες πιθανά και μέσω κοινοπραξιών μεσιτών ασφαλίσεων και  ασφαλιστικών ανοίγονται στην Βουλγαρία για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Οι εντυπωσιακές αλλαγές που γίνονται  στην γείτονα χώρα με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, των μεταφορών, της τουριστικής κίνησης και του επαγγελματικού τουρισμού με την διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, διεθνών συναντήσεων και επαγγελματικών εκθέσεων προεξοφλούν ανάπτυξη κυρίως για τις εμπορικές και βιομηχανικές ασφαλίσεις.

- Advertisement -

Στο 1ο διεθνές αεροπορικό συνέδριο που έγινε στην χώρα που διοργάνωσε το Aviation Event Sof 2024 σε συνεργασία με το Αεροδρόμιο της Σόφια (Sof Airport) ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά νέα μεγάλα έργα υποδομών με επέκταση του Terminal 3 του αεροδρομίου αλλά και το σχέδιο ανάπτυξης του τομέα Συντήρησης και Επισκευής Αεροσκαφών (RMO) – τομέας στον οποίο έχει μεγάλη παράδοση η Βουλγαρία. Οι δυο αυτές στρατηγικές αποφάσεις ανάπτυξης που στόχο έχουν να καταστεί το Αεροδρόμιο της Σόφιας περιφερειακό hub ανοίγουν άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

- Advertisement -

Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης θα γίνει μεταξύ άλλων από την Παγκόσμια Τράπεζα και συγκεκριμένα με δάνειο 30 εκατομμυρίων δολαρίων από την International Finance Corporation (IFC) και την Γαλλική εταιρεία Meridia.

Περιφερειακό Hub

Το αεροδρόμιο ως κύρια Περιφερειακή πύλη που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία και την Μέση Ανατολή αλλά και τα Περιφερειακά και Κύρια αεροδρόμια της Ευρώπης με την χώρα στοχεύει να αυξήσει την τουριστική κίνηση που είναι ήδη αυξάνεται, μεταξύ άλλων από και προς την Ελλάδα αλλά και να γίνει πόλος έλξης διεθνών επαγγελματικών συνεδρίων και συναντήσεων.  Ορόσημο είναι το γεγονός ότι η Σόφια θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το ετήσιο φόρουμ δημάρχων στου δικτύου B40, από τις 23 έως τις 25 συνέχεια των συναντήσεων που είχαν γίνει τελευταία στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Αλβανία. Το θέμα της συζήτησης φέτος είναι «Το Μέλλον των Βαλκανίων: Καινοτομία και Ανάπτυξη», αναδεικνύοντας την περιοχή ως εστία δημιουργικών λύσεων και συνεργασιών, σχέδιο που η χώρα ήδη ανακοίνωσε στο Aviation Event.

Η Βουλγαρία η οποία ως χώρα έχει πολύ μεγάλη παράδοση στην αεροναυπηγική στοχεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες στον τομέα Συντήρησης και Επισκευής αεροσκαφών αναπτύσσοντας νέες υποδομές. Ηδη στο αεροδρόμιο λειτουργούν 6 εταιρείες Επισκευής και Συντήρησης αεροσκαφών, οι οι Aerotech, European MRO, Plane Tech και άλλες ενώ η μεγαλύτερη είναι η Lufthansa Technik Group  (25 000 m²) κοινοπραξία της Lufthansa Technik Group (75,1%) και της Bulgarian Airways Group JSC (24,9%).

Το αεροδρόμιο μεταξύ άλλων έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την SITA ενώ σχεδιάζει την ανέγερση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου για την την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ιωάννα Παπαδοπούλου  – Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (ΔΑΑ), Αντιπρόεδρος Aviation Event

Στο συνέδριο του Aviation Event για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Σόφιας ομιλήτρια ήταν Ιωάννα Παπαδοπούλου Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και Αντιπρόεδρος του Aviation Event η οποία μίλησε για τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη από την λειτουργία των αεροδρομίων.

Σχετικά ανέφερε ότι τα αεροδρόμια της Ευρώπης έχουν δημιουργήσει 14 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Τα ετήσια έσοδα είναι περίπου 851 δισεκατομμύρια ευρώ, το 5% του συνολικού ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Κάθε αύξηση 10% στην απευθείας αεροπορική συνδεσιμότητα αποφέρει αύξηση 0,5% στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ και 1,6% αύξηση στις θέσεις εργασίας, ενισχύοντας έμμεσα και άλλες οικονομικές δραστηριότητες. Μία αύξηση 10% στην απευθείας αεροπορική συνδεσιμότητα συσχετίζεται με: μείωση 14% στα ποσοστά φτώχειας,  αύξηση 9% στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, αύξηση 8,5% στις επενδύσεις στην Έρευνα & Ανάπτυξη, οφέλη στην ισότητα των φύλων (+19%) και στην ικανοποίηση από τη ζωή (+1,2%).

Σόφια σε μια και μισή ώρα

Η Σόφια είναι μία πόλη που εκπλήσσει ευχάριστα. Με σημαντικά ιστορικά μνημεία αλλά και μεγάλη αγορά ένδυσης και υπόδησης. Εύκολα προσβάσιμη με ένα πολύ σύγχρονο μετρό από το αεροδρόμιο σε περίπου 20 λεπτά της ώρας. Απέχει αεροπορικώς με την Aegean Airlines η οποία συνδέει AirBus A320, κατευθείαν το αεροδρόμιο Αθηνών (ΑΙΑ) με το αεροδρόμιο της Σόφιας (Sof Airport) σε μόλις μία ώρα και είκοσι λεπτά. Πτήσεις εκτελούνται και με την Bulgarian Air, αλλά και με την Sky Express με ATR.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Aachen: Απαρχή των ειδήσεων και των αυτοκρατόρων

Πάνω στα σύνορα με το Βέλγιο και την Ολλανδία, το Ααχεν (Aachen) ή Αιξ-λα-Σαπέλ για τους Γάλλους και Εγγλέζους, ή στα Ρωμαïκά Aqua Granni...

Κολωνία: Η ταυτότητα της αποκαλύπτει πολλά

Το μέρος όπου ξεκίνησε και η ιστορία της γνωστής eau de cologne 4711

Μέγα Deal Αllianz με UniCredit

Η υπογραφή συμφωνίας αρχικά ανακοινώθηκε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, προεξοφλώντας ένα σημαντικό επιχειρηματικό άνοιγμα στο τραπεζικό κλάδο

Sky Express: “Ο καλύτερος πελάτης των ασφαλιστικών”

Μεταξύ των ασφαλιστικών που η εταιρεία έχει πολύ καλή συνεργασία είναι τα Lloyds και η AIG

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ενσωμάτωση Οδηγίας Omnibus – Επίλυση θέματος αναφορικά με την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας σε ενοποιημένη βάση

Η ΕΑΕΕ επισημαίνει ότι έχει καταβάλει συστηματικές προσπάθειες για τη διευθέτηση του ζητήματος, που παρέμενε ανοικτό από το στάδιο της διαβούλευσης

Ο ΣΕΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο

Σε μια γεμάτη αίθουσα, ο Ευ. Μακρής ανέδειξε τη σημασία της ουσιαστικής στήριξης στελεχών και εργαζομένων

Ελληνική διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό του Ιδρύματος Reale, με την υποστήριξη της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η συμμετοχή της ΑΝΙΜΑ, με το πρόγραμμα «Flight to Freedom», ξεχώρισε φέτος στον διαγωνισμό «Together 4 a Better World»

Η Atradius Greece στο πλευρό του ΣΕΒΕ για τα 50 χρόνια ελληνικής εξωστρέφειας

Η ασφαλιστική στήριξε ως χορηγός μια διαδρομή μισού αιώνα που συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου – Παρούσα και η νέα Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αρωγή της ΠΟΑΔ στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα»

Η Ομοσπονδία καλεί για ακόμα μια χρονιά τα μέλη της, αντί της ανταλλαγής δώρων μεταξύ τους, να στηρίξουν τον αγώνα της Φλόγας

Affidea neuraCare: Η πρώτη F-18 FDOPA PET/CT στην Ελλάδα ανοίγει νέα εποχή στη νευροαπεικόνιση

Πολύτιμο εργαλείο στη διερεύνηση Παρκινσονικών συνδρόμων, με επίπεδα ακρίβειας και αξιοπιστίας που έως σήμερα δεν ήταν διαθέσιμα στη χώρα μας

Αλλαγή σκυτάλης στην ARAG Hellas – Νέος CEO από αρχές του χρόνου ο Ανδρέας Γκρέκας

Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για συντεταγμένη και στρατηγικά οργανωμένη διαδικασία, σε κλίμα σεβασμού και αναγνώρισης

Ενσωμάτωση Οδηγίας Omnibus – Επίλυση θέματος αναφορικά με την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας σε ενοποιημένη βάση

Η ΕΑΕΕ επισημαίνει ότι έχει καταβάλει συστηματικές προσπάθειες για τη διευθέτηση του ζητήματος, που παρέμενε ανοικτό από το στάδιο της διαβούλευσης

Ο ΣΕΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο

Σε μια γεμάτη αίθουσα, ο Ευ. Μακρής ανέδειξε τη σημασία της ουσιαστικής στήριξης στελεχών και εργαζομένων