back to top
29 C
Athens
Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026

Τα νέα μέτρα φέρνουν ανάπτυξη της αγοράς, αύξηση ασφαλιστικής συνείδησης και κάλυψη κενού προστασίας

H κα Σοφία Σικοτάκη, General Manager, της Απόλλων Α.Ε. σε άρθρο της στο insuranceworld.gr στέκεται θετικά στα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την ασφάλιση ακινήτων και επιχειρήσεων έναντι των φυσικών καταστροφών, τονίζει την ανάγκη διευκρινήσεων από το οικονομικό επιτελείο και επισημαίνει ότι πρέπει οι ασφαλιστικές και η Διαμεσολάβηση να προχωρήσουν σε ενημερώσεις των υφιστάμενων και δυνητικών πελατών τους για τις εξελίξεις. 

«Η αγορά υποδέχτηκε τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση με αίσθημα ικανοποίησης, διότι είναι προς την κατεύθυνση ανάπτυξης της αγοράς, αύξησης της ασφαλιστικής συνείδησης αλλά και κάλυψης του κενού προστασίας στην κοινωνία.

- Advertisement -

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και η διαμεσολάβηση, με την σειρά τους προετοιμάζονται πυρετωδώς για να αξιοποιήσουν τη μοναδική αυτή ευκαιρία. Είναι βέβαιο ότι αναμένονται  διευκρινιστικές διατάξεις που θα εξειδικεύουν τα εν λόγω μέτρα, τα οποία αφορούν, τόσο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 500.000, στην υποχρεωτική ασφάλιση φυσικών φαινομένων στα οχήματα, στην αύξηση της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ από 10% στο 20% για την ασφάλιση κατοικίας όσο και στην απαλλαγή φόρου των προγραμμάτων υγείας για τα παιδιά έως 18 ετών.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, οι ασφαλιστικές εταιρείες προβαίνουν σε κινήσεις ενημέρωσης των συνεργατών τους, κρατώντας μια στάση αναμονής όσον αφορά περαιτέρω διευκρινιστικές  λεπτομέρειες.

- Advertisement -

Τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει από τους διαμεσολαβούντες μια καμπάνια ενημέρωσης των υφιστάμενων και δυνητικών πελατών τους  για το θέμα, να δοθεί έμφαση στην υποχρεωτικότητα της ασφάλισης και να αναζητηθούν ευκαιρίες και μεθοδολογίες πρόσβασης σε δυνητικά πελατολόγια.

Η εμπειρία μας ως εδώ, δείχνει να μην έχουν ενεργοποιηθεί/ κινητοποιηθεί  ακόμα ούτε ο κόσμος των επιχειρήσεων αλλά ούτε και οι ιδιώτες. Ωστόσο, εκτιμάμε ότι θα υπάρξει θετική αντίδραση όταν ξεκινήσει η νέα χρονιά. 

Η ΑΠΟΛΛΩΝ έχει ήδη αντιληφθεί από τα προηγούμενα χρόνια τον κρίσιμο ρόλο της εκπαίδευσης του δικτύου των συνεργατών της, με τη δημιουργία Ομάδας Επιχειρηματικών ασφαλίσεων, όπου αναπτύσσονται τόσο τεχνικά θέματα που εξελίσσουν το γνωσιακό επίπεδο των συνεργατών, όσο και τεχνικές πωλήσεων και έχει ξεκινήσει πλάνο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πελατολογίου της αλλά και των συνεργατών της ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη μέρα.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Την πορεία, την εμπιστοσύνη και την εξέλιξη 70 χρόνων γιόρτασε η Απόλλων

Η επετειακή εκδήλωση της 5ης Μαΐου συγκέντρωσε 350+ συμμετέχοντες, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, εκπροσώπους του κλάδου και του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, πελάτες και συνεργάτες

Παπασπυροπούλου από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Οι φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται μόνο από το κράτος ή την ασφαλιστική αγορά»

Στην ψηφιακή εκδήλωση, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ ανέδειξε την ευπάθεια της χώρας και το σημαντικό κενό προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Η DIN Agents πέταξε ψηλά με τους συνεργάτες της στην Καππαδοκία

Η εταιρεία πρόσφερε μια μοναδική εμπειρία ομαδικότητας και ανακάλυψης, ενώ ήδη σχεδιάζει την επόμενη, από κοινού με την Απόλλων

Παράπονα σε ασφαλιστικές και αναπάντητα ερωτήματα

Είναι η ψηφιακή τεχνολογία αυτοσκοπός; Πού είναι οι άνθρωποι από τους κλάδους παραγωγής για να διαχειριστούν τα προβλήματα και να κρατήσουν τον πελάτη;

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ: Οι παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος της ασφάλισης υγείας

Αδύνατο να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα όταν η δημόσια συζήτηση περιορίζεται στις ασφαλιστικές, τονίζει η Ένωση και αναλύει το γιατί

Αυξημένο κατά 0,5% το ενεργητικό των ΤΕΑ το α΄ τρίμηνο 2026

Διαμορφώθηκε στα 2.859 εκατ. ευρώ, έναντι 2.846 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ

H Nίκη Κεραμέως αλλάζει τις παραμέτρους στον 2ο Ασφαλιστικό Πυλώνα

«Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης πιο ευέλικτα, πιο προστατευτικά για τους εργαζομένους και πιο ελκυστικά συνολικά για όλους»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σχεδόν 9 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για κάθε δημόσιο σταθμό φόρτισης στην Ελλάδα

Η Compare the Market επισημαίνει ότι η εικόνα της ελληνικής αγοράς δείχνει τόσο πρόοδο όσο και περιθώριο ανάπτυξης

FIFA World Cup 2026, ποιοι είναι οι παίκτες με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία

Οι ενστάσεις της Allianz Trade και οι κίνδυνοι για τη Lockton

ΕΑΕΕ: Οι παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος της ασφάλισης υγείας

Αδύνατο να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα όταν η δημόσια συζήτηση περιορίζεται στις ασφαλιστικές, τονίζει η Ένωση και αναλύει το γιατί

Αυξημένο κατά 0,5% το ενεργητικό των ΤΕΑ το α΄ τρίμηνο 2026

Διαμορφώθηκε στα 2.859 εκατ. ευρώ, έναντι 2.846 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ