back to top
30.7 C
Athens
Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026

Τα νέα μέτρα φέρνουν ανάπτυξη της αγοράς, αύξηση ασφαλιστικής συνείδησης και κάλυψη κενού προστασίας

H κα Σοφία Σικοτάκη, General Manager, της Απόλλων Α.Ε. σε άρθρο της στο insuranceworld.gr στέκεται θετικά στα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την ασφάλιση ακινήτων και επιχειρήσεων έναντι των φυσικών καταστροφών, τονίζει την ανάγκη διευκρινήσεων από το οικονομικό επιτελείο και επισημαίνει ότι πρέπει οι ασφαλιστικές και η Διαμεσολάβηση να προχωρήσουν σε ενημερώσεις των υφιστάμενων και δυνητικών πελατών τους για τις εξελίξεις. 

«Η αγορά υποδέχτηκε τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση με αίσθημα ικανοποίησης, διότι είναι προς την κατεύθυνση ανάπτυξης της αγοράς, αύξησης της ασφαλιστικής συνείδησης αλλά και κάλυψης του κενού προστασίας στην κοινωνία.

- Advertisement -

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και η διαμεσολάβηση, με την σειρά τους προετοιμάζονται πυρετωδώς για να αξιοποιήσουν τη μοναδική αυτή ευκαιρία. Είναι βέβαιο ότι αναμένονται  διευκρινιστικές διατάξεις που θα εξειδικεύουν τα εν λόγω μέτρα, τα οποία αφορούν, τόσο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 500.000, στην υποχρεωτική ασφάλιση φυσικών φαινομένων στα οχήματα, στην αύξηση της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ από 10% στο 20% για την ασφάλιση κατοικίας όσο και στην απαλλαγή φόρου των προγραμμάτων υγείας για τα παιδιά έως 18 ετών.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, οι ασφαλιστικές εταιρείες προβαίνουν σε κινήσεις ενημέρωσης των συνεργατών τους, κρατώντας μια στάση αναμονής όσον αφορά περαιτέρω διευκρινιστικές  λεπτομέρειες.

- Advertisement -

Τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει από τους διαμεσολαβούντες μια καμπάνια ενημέρωσης των υφιστάμενων και δυνητικών πελατών τους  για το θέμα, να δοθεί έμφαση στην υποχρεωτικότητα της ασφάλισης και να αναζητηθούν ευκαιρίες και μεθοδολογίες πρόσβασης σε δυνητικά πελατολόγια.

Η εμπειρία μας ως εδώ, δείχνει να μην έχουν ενεργοποιηθεί/ κινητοποιηθεί  ακόμα ούτε ο κόσμος των επιχειρήσεων αλλά ούτε και οι ιδιώτες. Ωστόσο, εκτιμάμε ότι θα υπάρξει θετική αντίδραση όταν ξεκινήσει η νέα χρονιά. 

Η ΑΠΟΛΛΩΝ έχει ήδη αντιληφθεί από τα προηγούμενα χρόνια τον κρίσιμο ρόλο της εκπαίδευσης του δικτύου των συνεργατών της, με τη δημιουργία Ομάδας Επιχειρηματικών ασφαλίσεων, όπου αναπτύσσονται τόσο τεχνικά θέματα που εξελίσσουν το γνωσιακό επίπεδο των συνεργατών, όσο και τεχνικές πωλήσεων και έχει ξεκινήσει πλάνο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πελατολογίου της αλλά και των συνεργατών της ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη μέρα.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η συμβολή των γυναικών στην μετεξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Διακεκριμένη Γυναίκα στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά η Σοφία Σικοτάκη

Διακεκριμένη Γυναίκα στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά ανακηρύχθηκε η κα. Σοφία Σικοτάκη, Γενική Διευθύντρια της Apollon Insurance Broker, μέλους του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Με κορυφαίο θέαμα και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Το ΠΑΣΦΕ έφερε για άλλη μια χρονιά κοντά στελέχη και εταιρείες, καλλιεργώντας την ευγενή άμιλλα και συσφίγγοντας τις σχέσεις εντός και εκτός τερέν

Ήρα, Αφροδίτη, Μπρουνχίλντε, Μελουζίνα μαζί σε ένα πρόσωπο, ποια ασφαλιστική είναι;

Εκεί που όλα γύρω τους αφηνιάζουν, κάποιες ασφαλιστικές είναι έτοιμες να σώσουν την κατάσταση. Θα τα καταφέρουν; διερωτάται ο Ανασφάλιστος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ν. Ανδρουλάκης στο ΕΕΑ: 7 παρεμβάσεις για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχείρησης

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Allianz Research: Πόσο κοστίζουν οι πλημμύρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Παρότι ο αριθμός των πλημμυρικών φαινομένων παρέμεινε γενικά σταθερός, το κόστος κάθε περιστατικού έχει αυξηθεί σημαντικά

Περισσότερα από 400 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς συγκέντρωσε η καλοκαιρινή εκδήλωση του ΣΕΣΑΕ

Η μεγάλη ανταπόκριση ανέδειξε τον διαχρονικό ρόλο του ΣΕΣΑΕ ως σταθερού σημείου συνάντησης, διαλόγου και συνεργασίας

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα Ανοιχτά ΤΕΑ

Μεταξύ άλλων θεσπίζεται το Ομαδικό Ασφαλιστικό Προϊόν Επαγγελματικής Συνταξιοδότησης, που θα εκδίδεται από ασφαλιστικές εταιρείες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ν. Ανδρουλάκης στο ΕΕΑ: 7 παρεμβάσεις για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχείρησης

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Allianz Research: Πόσο κοστίζουν οι πλημμύρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Παρότι ο αριθμός των πλημμυρικών φαινομένων παρέμεινε γενικά σταθερός, το κόστος κάθε περιστατικού έχει αυξηθεί σημαντικά

KPMG: Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας 2026-2030 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών

Η εκπόνηση του στρατηγικού πλαισίου αναδεικνύει τη συμβολή της εταιρείας στον σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών με αναπτυξιακό αποτύπωμα

ΜΙΝΕΤΤΑ: Η ασφάλιση κατοικίας διευκολύνει την άμεση αποκατάσταση των ζημιών

Η ασφάλιση κατοικίας δεν περιορίζεται στην οικονομική αποζημίωση, αλλά λειτουργεί ως σημαντικός μηχανισμός υποστήριξης σε μια δύσκολη στιγμή για τον ασφαλισμένο

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα – Η οδική ανευθυνότητα παραμένει καθημερινή πραγματικότητα!

Οι αριθμοί των ελέγχων δείχνουν ότι η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της. Το ερώτημα είναι αν και οι ίδιοι οι οδηγοί είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν νοοτροπία