back to top
11.2 C
Athens
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Συγκίνηση και σκέψη στην αφήγηση των τραγικών εμπειριών από τον Daniel στην εκδήλωση της Interamerican

Οι συγκλονιστικές αφηγήσεις των ανθρώπων που έζησαν και βοήθησαν στον Daniel και η προσφορά της Interamerican ξετυλίχθηκαν χθες σε εκδήλωση της Interamerican.

Tο πάνελ που συντόνισε ο Head of Corporate Marketing του Ομίλου Interamerican κ. Μάρκος Φραγκουλόπουλος, περιείχε και την συγκίνηση και την αγωνία αλλά και τις προσπάθειες όλων των παραγόντων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο Daniel πέρυσι τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλία και την Δυτ. Μακεδονία.

- Advertisement -

Δηλώσεις που αφ’ ενός καθήλωσαν το ακροατήριο με την δραματικότητα των εξελίξεων πέρυσι και αφ’ ετέρου έδειξαν την τεράστια σημασία που μπορεί να διαδραματίσει η ασφαλιστική αγορά και συγκεκριμένα η Interamerican όχι μόνο στην αντιμετώπιση των υλικών ζημιών αλλά και στην άμεση παροχή φροντίδας και ελπίδας. Και το τελευταίο ήταν το κυριότερο που εστίασαν και ο κ. Φραγκουλόπουλος και οι υπόλοιποι ομιλητές. Ότι δηλαδή, σε τέτοιες καταστροφές, οι ασφαλιστικές πρέπει να λειτουργούν άμεσα όχι μόνο για να ρυθμίσουν και να αποζημιώσουν αλλά για να δώσουν ελπίδα για το μέλλον και την βιωσιμότητά τους.

Μαίρη Κουτσιούμπα . Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας στάθηκε ιδιαίτερα στις τραγικές καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας με συνεχείς εισαγωγές πληγέντων και τραυματισθέντων με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε πλήρη ένταση για πολλές ημέρες.

- Advertisement -

Ο κ. Πάνος Κούβαλης . Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών COO Interamerican τόνισε ότι η Interamerican στάθηκε πάνω στους πλημμυροπαθείς και τις περιουσίες τους από την πρώτη στιγμή που έγινε εφικτή η προσέγγιση στις πληγείσες περιοχές. Η Interamerican έστελνε συνεχώς ασθενοφόρα στην περιοχή για την άμεση παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και βέβαια αποζημίωσε άμεσα τους ασφαλισμένους πληγέντες.

Ο Δρ. Θεοδωρής Γιάνναρος . Φυσικός-Μετεωρολόγος ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στο κλίμα και οδηγούν νομοτελειακά προς συνέχιση των μεγάλων φυσικών καταστροφών όπως αυτές που συνέβησαν πέρυσι στη Θεσσαλία και στην Δυτ. Μακεδονία.

O κ. Φώτης Σαρηγιάννης . Πρόεδρος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, είχε μία συγκλονιστική διήγηση για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διασώστες εκείνες τις τραγικές ημέρες. Οι καταδύσεις για ανεύρεση ανθρώπων γίνονταν με μεγάλο κίνδυνο μέσα σε πολύ βρώμικα ύδατα. Επίσης οι επίγειες διασώσεις έγιναν με υπέρβαση δυνάμεων και μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσάρεστο κλίμα. Όμως όλοι οι άνθρωποι της ομάδας διάσωσης εξετέλεσαν την κοινωνική τους προσφορά με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Η INTERAMERICAN “ξαναχτίζει” την ελπίδα και επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Interamerican Open Day: Άνοιγμα καριέρας στον ασφαλιστικό κλάδο

Η εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου απευθύνεται τόσο σε νέους επαγγελματίες όσο και σε άτομα που σκέφτονται αλλαγή καριέρας

Ο ασφαλιστικός κλάδος στην κορυφή: Τι μας λένε τα κέρδη του 2024

Η μεγαλύτερη πρόκληση δεν είναι η αύξηση των κερδών, αλλά η διατήρησή τους και η επέκταση σε νέες ανάγκες, ενώ μάλιστα η διεθνής οικονομία παραμένει αβέβαιη

ICAP CRIF: Αυτές είναι οι 5 πιο κερδοφόρες ασφαλιστικές του 2024

Με σωρευτικά κέρδη ύψους €336,6 εκατ., κάλυψαν το 78,2% των συνολικών EBITDA του κλάδου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αμοιβές ασφαλιστών, παραβιάσεις και ευθύνες στη μεγάλη εκδήλωση του ΕΕΑ

Ο νομικός Παντελής Πολυχρονίδης χαρακτήρισε παράνομες τις μονομερείς παρεμβάσεις που θέλουν να επιβάλουν οι ασφαλιστικές

Η ERGO Ασφαλιστική Μέγας Χορηγός του Run Greece 2026

H εταιρεία δηλώνει ότι στέκεται δίπλα σε κάθε δρομέα, συμβάλλοντας σε μια ασφαλή και ποιοτική αγωνιστική εμπειρία

Interamerican Open Day: Άνοιγμα καριέρας στον ασφαλιστικό κλάδο

Η εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου απευθύνεται τόσο σε νέους επαγγελματίες όσο και σε άτομα που σκέφτονται αλλαγή καριέρας

Ρεκόρ συμμετοχής στο 1st MDRT Power Workshop

Επιβεβαιώνοντας τη δυναμική των δράσεων του MDRT και την ανάγκη για ουσιαστική γνώση στον κλάδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Πολιτική για τον Καρκίνο 2026: Ο ΣΦΕΕ συγκεντρώνει όλους τους φορείς σε μια κρίσιμη συζήτηση για το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας

Η ανάγκη για μια σταθερή, ολοκληρωμένη και ασθενοκεντρική στρατηγική στο επίκεντρο της 4ης Ετήσιας Συνάντησης για την Εθνική Πολιτική για τον Καρκίνο

Η Βιολάντα πενθεί και στηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων

Προχωρά σε επιπλέον οικονομική ενίσχυση των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης για όλο το προσωπικό

Γεωργιάδης: Νομοσχέδιο για καινοτόμα φάρμακα, αυξήσεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και 5.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου και τις επερχόμενες αλλαγές 

Socialinnov και HP φέρνουν την ψηφιακή εκπαίδευση πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες

Το πρόγραμμα Tech Talent School έρχεται να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση, εξοπλισμό και συνεχή υποστήριξη

Αμοιβές ασφαλιστών, παραβιάσεις και ευθύνες στη μεγάλη εκδήλωση του ΕΕΑ

Ο νομικός Παντελής Πολυχρονίδης χαρακτήρισε παράνομες τις μονομερείς παρεμβάσεις που θέλουν να επιβάλουν οι ασφαλιστικές