20.3 C
Athens
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

Συγκίνηση και σκέψη στην αφήγηση των τραγικών εμπειριών από τον Daniel στην εκδήλωση της Interamerican

Οι συγκλονιστικές αφηγήσεις των ανθρώπων που έζησαν και βοήθησαν στον Daniel και η προσφορά της Interamerican ξετυλίχθηκαν χθες σε εκδήλωση της Interamerican.

Tο πάνελ που συντόνισε ο Head of Corporate Marketing του Ομίλου Interamerican κ. Μάρκος Φραγκουλόπουλος, περιείχε και την συγκίνηση και την αγωνία αλλά και τις προσπάθειες όλων των παραγόντων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο Daniel πέρυσι τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλία και την Δυτ. Μακεδονία.

- Advertisement -

Δηλώσεις που αφ’ ενός καθήλωσαν το ακροατήριο με την δραματικότητα των εξελίξεων πέρυσι και αφ’ ετέρου έδειξαν την τεράστια σημασία που μπορεί να διαδραματίσει η ασφαλιστική αγορά και συγκεκριμένα η Interamerican όχι μόνο στην αντιμετώπιση των υλικών ζημιών αλλά και στην άμεση παροχή φροντίδας και ελπίδας. Και το τελευταίο ήταν το κυριότερο που εστίασαν και ο κ. Φραγκουλόπουλος και οι υπόλοιποι ομιλητές. Ότι δηλαδή, σε τέτοιες καταστροφές, οι ασφαλιστικές πρέπει να λειτουργούν άμεσα όχι μόνο για να ρυθμίσουν και να αποζημιώσουν αλλά για να δώσουν ελπίδα για το μέλλον και την βιωσιμότητά τους.

Μαίρη Κουτσιούμπα . Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας στάθηκε ιδιαίτερα στις τραγικές καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας με συνεχείς εισαγωγές πληγέντων και τραυματισθέντων με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε πλήρη ένταση για πολλές ημέρες.

- Advertisement -

Ο κ. Πάνος Κούβαλης . Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών COO Interamerican τόνισε ότι η Interamerican στάθηκε πάνω στους πλημμυροπαθείς και τις περιουσίες τους από την πρώτη στιγμή που έγινε εφικτή η προσέγγιση στις πληγείσες περιοχές. Η Interamerican έστελνε συνεχώς ασθενοφόρα στην περιοχή για την άμεση παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και βέβαια αποζημίωσε άμεσα τους ασφαλισμένους πληγέντες.

Ο Δρ. Θεοδωρής Γιάνναρος . Φυσικός-Μετεωρολόγος ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στο κλίμα και οδηγούν νομοτελειακά προς συνέχιση των μεγάλων φυσικών καταστροφών όπως αυτές που συνέβησαν πέρυσι στη Θεσσαλία και στην Δυτ. Μακεδονία.

O κ. Φώτης Σαρηγιάννης . Πρόεδρος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, είχε μία συγκλονιστική διήγηση για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διασώστες εκείνες τις τραγικές ημέρες. Οι καταδύσεις για ανεύρεση ανθρώπων γίνονταν με μεγάλο κίνδυνο μέσα σε πολύ βρώμικα ύδατα. Επίσης οι επίγειες διασώσεις έγιναν με υπέρβαση δυνάμεων και μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσάρεστο κλίμα. Όμως όλοι οι άνθρωποι της ομάδας διάσωσης εξετέλεσαν την κοινωνική τους προσφορά με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Η INTERAMERICAN “ξαναχτίζει” την ελπίδα και επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σύμπραξη ΕΑΕΕ και ΑΝΙΑ στην Ιταλία για την περιβαλλοντική ευθύνη, στο πλαίσιο του έργου LIFE PROFILE

Στόχος της ημερίδας, να αναδείξει τη σημασία της χρηματοοικονομικής ασφάλειας για την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή της Οδηγίας ELD

Interamerican & Anytime: Όταν η ασφάλιση γίνεται εμπειρία ζωής

Πίσω από την επιτυχία βρίσκεται το ολοκληρωμένο οικοσύστημα της Interamerican, που εξασφαλίζει πραγματική υποστήριξη πριν και μετά την ασφάλιση

Η αξία της γνώσης στην πράξη: Ο Παύλος Συμπεράς στο βήμα του ΠΣΑΣ

Η εμπειρία του, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, καθιστά την παρουσία του από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος στην εκδήλωση της 20ής Νοεμβρίου

Μεγάλες ανατροπές φέρνουν οι τελευταίες εξελίξεις στις συμφωνίες τραπεζών με ασφαλιστικές

To μέγεθος της συμμετοχής, βασικό κριτήριο για τη μείωση της κεφαλαιακής επιβάρυνσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στις 23/11 ο Πανελλήνιος Περίπατος «Περπατάμε για την Πολλαπλή Σκλήρυνση»

Ο συμβολικός περίπατος αποτελεί θεσμό για την ΠΟΑμΣΚΠ, στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

14th Clinical Research Conference | «Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 4 Δεκεμβρίου 2025 στο Divani Caravel και στο LiveOn Expo Complex

Αναγέννηση του ΠΣΑΣ μέσα από μια βραδιά εμπειριών για τον ασφαλιστικό πράκτορα

Ένας από τους πλέον ιστορικούς συνδέσμους στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επανατοποθετείται δυναμικά - Το «IW» ήταν εκεί 

Σας ενδιαφέρει να μάθετε την ασφαλιστική μας ιστορία;

Το MINETTA Insurance HUB φέρνει στο φως συναρπαστικά τεκμήρια του ασφαλιστικού μας παρελθόντος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στις 23/11 ο Πανελλήνιος Περίπατος «Περπατάμε για την Πολλαπλή Σκλήρυνση»

Ο συμβολικός περίπατος αποτελεί θεσμό για την ΠΟΑμΣΚΠ, στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

ΕΕΑ: Webinar για τις αλλαγές του νέου εργασιακού νόμου και την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 25/11 στις 16:00 - Πώς θα συμμετάσχετε

ΤτΕ: Το πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης ασφαλιστών για το α΄ 6μηνο 2026

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα

14th Clinical Research Conference | «Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 4 Δεκεμβρίου 2025 στο Divani Caravel και στο LiveOn Expo Complex

Αναγέννηση του ΠΣΑΣ μέσα από μια βραδιά εμπειριών για τον ασφαλιστικό πράκτορα

Ένας από τους πλέον ιστορικούς συνδέσμους στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επανατοποθετείται δυναμικά - Το «IW» ήταν εκεί