back to top
12.8 C
Athens
Παρασκευή 10 Απριλίου 2026

Συγκίνηση και σκέψη στην αφήγηση των τραγικών εμπειριών από τον Daniel στην εκδήλωση της Interamerican

Οι συγκλονιστικές αφηγήσεις των ανθρώπων που έζησαν και βοήθησαν στον Daniel και η προσφορά της Interamerican ξετυλίχθηκαν χθες σε εκδήλωση της Interamerican.

Tο πάνελ που συντόνισε ο Head of Corporate Marketing του Ομίλου Interamerican κ. Μάρκος Φραγκουλόπουλος, περιείχε και την συγκίνηση και την αγωνία αλλά και τις προσπάθειες όλων των παραγόντων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε ο Daniel πέρυσι τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλία και την Δυτ. Μακεδονία.

- Advertisement -

Δηλώσεις που αφ’ ενός καθήλωσαν το ακροατήριο με την δραματικότητα των εξελίξεων πέρυσι και αφ’ ετέρου έδειξαν την τεράστια σημασία που μπορεί να διαδραματίσει η ασφαλιστική αγορά και συγκεκριμένα η Interamerican όχι μόνο στην αντιμετώπιση των υλικών ζημιών αλλά και στην άμεση παροχή φροντίδας και ελπίδας. Και το τελευταίο ήταν το κυριότερο που εστίασαν και ο κ. Φραγκουλόπουλος και οι υπόλοιποι ομιλητές. Ότι δηλαδή, σε τέτοιες καταστροφές, οι ασφαλιστικές πρέπει να λειτουργούν άμεσα όχι μόνο για να ρυθμίσουν και να αποζημιώσουν αλλά για να δώσουν ελπίδα για το μέλλον και την βιωσιμότητά τους.

Μαίρη Κουτσιούμπα . Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας στάθηκε ιδιαίτερα στις τραγικές καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας με συνεχείς εισαγωγές πληγέντων και τραυματισθέντων με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε πλήρη ένταση για πολλές ημέρες.

- Advertisement -

Ο κ. Πάνος Κούβαλης . Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών COO Interamerican τόνισε ότι η Interamerican στάθηκε πάνω στους πλημμυροπαθείς και τις περιουσίες τους από την πρώτη στιγμή που έγινε εφικτή η προσέγγιση στις πληγείσες περιοχές. Η Interamerican έστελνε συνεχώς ασθενοφόρα στην περιοχή για την άμεση παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και βέβαια αποζημίωσε άμεσα τους ασφαλισμένους πληγέντες.

Ο Δρ. Θεοδωρής Γιάνναρος . Φυσικός-Μετεωρολόγος ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στο κλίμα και οδηγούν νομοτελειακά προς συνέχιση των μεγάλων φυσικών καταστροφών όπως αυτές που συνέβησαν πέρυσι στη Θεσσαλία και στην Δυτ. Μακεδονία.

O κ. Φώτης Σαρηγιάννης . Πρόεδρος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, είχε μία συγκλονιστική διήγηση για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διασώστες εκείνες τις τραγικές ημέρες. Οι καταδύσεις για ανεύρεση ανθρώπων γίνονταν με μεγάλο κίνδυνο μέσα σε πολύ βρώμικα ύδατα. Επίσης οι επίγειες διασώσεις έγιναν με υπέρβαση δυνάμεων και μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσάρεστο κλίμα. Όμως όλοι οι άνθρωποι της ομάδας διάσωσης εξετέλεσαν την κοινωνική τους προσφορά με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Η INTERAMERICAN “ξαναχτίζει” την ελπίδα και επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διπλή διάκριση για τις υποδομές κυβερνοασφάλειας της Interamerican

Η εταιρεία δηλώνει στρατηγικά προσηλωμένη στην ψηφιακή ανθεκτικτότητα και στην αξιοποίηση τεχνολογιών που διασφαλίζουν προστασία και εμπιστοσύνη

«Elevator Stories»: Όταν η ουσιαστική στήριξη μετατρέπει το I CAN σε πράξη για τις γυναίκες της Interamerican

Η ασφαλιστική δεν μένει στα συνθήματα, αλλά δημιουργεί τις συνθήκες ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να εξελίσσεται, να ηγείται και να ξεκινά ξανά με αυτοπεποίθηση

The Freedom Way: Η νέα δύναμη στις ομαδικές ασφαλίσεις

Η FREEDOM επενδύει στην εκπαίδευση, στη συνεργασία και στη στρατηγική ενίσχυση της ομάδας της πραγματοποιώντας διήμερο σεμινάριο στη Χαλκίδα

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της τρίτης ηλικίας: Πώς το Age-in-Place γίνεται πράξη από την Interamerican

Μέσα από το Interamerican Innovation Hub, η εταιρεία επενδύει σε καινοτόμες λύσεις που γεφυρώνουν την έρευνα με την καθημερινότητα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN Hellas: Ισχυρές ετήσιες επιδόσεις με επίκεντρο τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και την κοινωνική ευθύνη

1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025 και, βάσει αυτών, διατήρηση της 1ης θέσης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Πασχαλινό bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν καθημερινά φροντίδα και στήριξη σε παιδιά και οικογένειες

Το πασχαλινό μήνυμα του Πάνορμου

«Ευκαιρία να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, να εκτιμήσουμε όσα έχουμε καταφέρει και να αντλήσουμε δύναμη για όσα έρχονται»

1ο Πασχαλινό Bazaar, με την ΕΛΕΠΑΠ και το Make-a-Wish, για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και Kinsen

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γιατροί της Αθήνας: Αίτημα άμεσης ανάκλησης της ΚΥΑ για τους προσωπικούς ιατρούς

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει περιορισμούς που επηρεάζουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την πρόσβαση των πολιτών στην ΠΦΥ

Αλλάζουν από σήμερα οι τάσεις στα ασφάλιστρα πολέμου, τι λένε οι μεσίτες για την εκεχειρία

Με την αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση έρχονται και σημαντικές διορθώσεις στις τιμές των ασφαλίστρων

ΕΕΑ: Πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές ενόψει Πάσχα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Οι ΜμΕ, μέσω των δράσεων του ΕΕΑ, ενισχύουν τη συνοχή και την ανθρωπιά»

Το κόστος μετακίνησης αυτό το Πάσχα: Τι πληρώνουμε για καύσιμα και ασφάλεια;

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αλλά και συμβουλές, από το Pricefox

Αυξάνεται η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις το Πάσχα – Στο προσκήνιο η ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη

Το πρόγραμμα ERGO My Home Bnb συνδυάζει καλύψεις περιουσίας και αστικής ευθύνης