back to top
18.6 C
Athens
Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025

Swiss Re: Καθαρό εισόδημα 1,1 δισ. USD, ισχυρά αποτελέσματα σε όλους τους κλάδους

Η Swiss Re σημείωσε καθαρά έσοδα 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2024 χάρη στο underwriting και τα ισχυρά έσοδα από επενδύσεις. Σημειώνεται ότι η Swiss Re αναφέρει τα αποτελέσματά της με βάση τα διεθνή πρότυπα IFRS για πρώτη φορά μετά τη μετάβαση από τα US GAAP, την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Swiss Re, Christian Mumenthaler, δήλωσε: “Η Swiss Re είχε ένα καλό ξεκίνημα της χρονιάς, με όλους τους βασικούς κλάδους δραστηριοποίησής μας να παρουσιάζουν ισχυρά αποτελέσματα. Αυτό αντικατοπτρίζει το συνεχές underwriting discipline, την ισχυρή απόδοση των επενδύσεων και την αποτελεσματική διαχείριση των λειτουργικών εξόδων maw.”

- Advertisement -

Ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Swiss Re, John Dacey, δήλωσε: “Η μετάβαση στα πρότυπα ΔΠΧΑ αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία για να δείξουμε την οικονομική αξία των επιχειρήσεών μας. Σε αυτό πρωταγωνιστούν τα κέρδη του κορυφαίου franchise Αντασφάλισης Ζωής & Υγείας.”

Ισχυρά κέρδη πρώτου τριμήνου ύψους 1,1 δισ. USD

- Advertisement -

Η Swiss Re ανέφερε καθαρά έσοδα 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ και απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) 21,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Καθώς η Swiss Re αναφέρει τα ΔΠΧΑ για πρώτη φορά, αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι συγκρίσιμο με το πρώτο τρίμηνο του 2023- αποτέλεσμα τριμήνου βάσει των US GAAP. Η Swiss Re δημοσιεύει περιορισμένες μη ελεγμένες ενοποιημένες οικονομικές πληροφορίες βάσει ΔΠΧΑ για συγκριτικά στοιχεία του 2023 στην Παρουσίαση Επενδυτών και Αναλυτών.

Τα ασφαλιστικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 11,7 δισ. USD για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το αποτέλεσμα των ασφαλιστικών υπηρεσιών, που αντανακλά την κερδοφορία της δραστηριότητας underwriting, ήταν 1,4 δισ. USD.

Όπως ανακοινώθηκε στην Ημέρα των Επενδυτών τον Δεκέμβριο του 2023, η Swiss Re άρχισε να περιλαμβάνει μια επιφυλακτική πρόβλεψη αβεβαιότητας για νέες εργασίες που εγγράφονται στις επιχειρήσεις Περιουσίας και Ατυχημάτων, η οποία εκτιμάται ότι θα μειώσει τα κέρδη μετά φόρων του Ομίλου κατά περίπου 0,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024.

Ισχυρή απόδοση επένδυσης (ROI) και ίδια κεφάλαια

Ο Όμιλος πέτυχε απόδοση επένδυσης 4,0% το πρώτο τρίμηνο, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των επαναλαμβανόμενων εσόδων. Η απόδοση επαναλαμβανόμενου εισοδήματος για τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 ήταν 3,9%, ενώ η απόδοση επανεπένδυσης σταθερού εισοδήματος διαμορφώθηκε στο 5,0%, συνεχίζοντας να επωφελείται από τα υψηλότερα επιτόκια.

Ο κλάδος Αντασφάλισης Περιουσίας και Αγτυχημάτων επωφελείται από το πειθαρχημένο underwriting

Ο κλάδος Αντασφάλισης Περιουσίας και Ατυχημάτων ανέφερε καθαρά έσοδα 552 εκατ. USD για το πρώτο τρίμηνο. Αυτό οφείλεται κυρίως στo πειθαρχημένo underwriting και στις περιορισμένες φυσικές καταστροφές μεγάλης κλίμακας την τρέχουσα περίοδο, υποστηριζόμενα από ένα σταθερό επενδυτικό αποτέλεσμα. Τα ασφαλιστικά έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2024 ανήλθαν σε 5,0 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ο κλάδος πέτυχε αποτέλεσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών 704 εκατ. USD και combined ratio 84,7% το πρώτο τρίμηνο, στοχεύοντας σε combined ratio of 84.7% κάτω του 87% για ολόκληρο το έτος.

Η Αντασφάλιση Ζωής και Υγείας ανέφερε σταθερό αποτέλεσμα πρώτου τριμήνου

Ο κλάδος Αντασφάλισης Ζωής και Υγείας ανέφερε καθαρό εισόδημα 412 εκατ. USD για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτό το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την εμπειρία θνησιμότητας στις ΗΠΑ με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις και ένα υψηλότερο επενδυτικό αποτέλεσμα λόγω αυξημένων αποδόσεων.

Ο κλάδος πέτυχε ασφαλιστικά έσοδα 4,8 δισ. USD το πρώτο τρίμηνο του 2024, με ένα αποτέλεσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών 434 εκατ. USD. Παράλληλα, στοχεύει σε καθαρό εισόδημα περίπου 1,5 δισ. USD για το 2024.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Swiss Re: Ακόμη μια αποδοτική χρονιά με ισχυρή κεφαλαιακή θέση

Η κεφαλαιακή θέση του Ομίλου Swiss Re παραμένει ισχυρή με δείκτη Group SST στο 257% από την 1η Ιανουαρίου 2025. Ως αποτέλεσμα αυτής της θέσης

Swiss Re: Καθαρά έσοδα 2,2 δισεκ. και απόδοση ίδιων κεφαλαίων 13,4% στο εννεάμηνο

Η Swiss Re αναμένει καθαρά έσοδα άνω των 3 δισ. δολαρίων για το 2024, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα σημειωθούν σοβαρές ζημιές από καταστροφές

Τι συζητούν σήμερα οι αντασφαλιστές στο Baden Baden

Ξεκίνησε χτες Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 το συνέδριο των αντασφαλιστών στο Baden Baden στην Βάδη Βυρτεμβέργη με τις κύριες συζητήσεις των αντασφαλιστών να επικεντρώνονται στις συνθήκες της προσφοράς και της ζήτησης.

Swiss Re: Οι καταστροφές με συνέργειες αντιμετωπίζονται, Baden-Baden 2024

Tην αρχή για τις νέες συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στο Baden Baden την κάνει η Swiss Re δίνοντας έμφαση στην αυξανόμενη αβεβαιότητα...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Swiss Re: Ακόμη μια αποδοτική χρονιά με ισχυρή κεφαλαιακή θέση

Η κεφαλαιακή θέση του Ομίλου Swiss Re παραμένει ισχυρή με δείκτη Group SST στο 257% από την 1η Ιανουαρίου 2025. Ως αποτέλεσμα αυτής της θέσης

Ετήσια Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Συνεργαζομένων με Μεσίτες Lloyd’s στην Ελλάδα

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των Μελών του ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου

Στο + 3,3% το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Η συνολική αξία του ενεργητικού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης αυξήθηκε κατά 3,3% και διαμορφώθηκε στα 2.508 εκατ. ευρώ

Aποχωρεί από την Groupama ο CEO Xρ. Κάτσιος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς πέραν των κλεισμένων deal, των κυοφορούμενων συμφωνιών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα κριτήρια ESG, η Βιωσιμότητα και η επιχειρηματική Ηθική Ευθύνη

Οι συνθήκες παγκοσμιοποίησης έχουν συγκεντρώσει την οικονομική -και όχι μόνο- δύναμη επίδρασης στο περιβαλλοντικό, κοινωνικό

Swiss Re: Ακόμη μια αποδοτική χρονιά με ισχυρή κεφαλαιακή θέση

Η κεφαλαιακή θέση του Ομίλου Swiss Re παραμένει ισχυρή με δείκτη Group SST στο 257% από την 1η Ιανουαρίου 2025. Ως αποτέλεσμα αυτής της θέσης

Π. Βασιλόπουλος, Generali: Επιβάλλεται η δημιουργία ενός μηχανισμού ελέγχου του κόστους

Σε τρία καίρια ερωτήματα του περιοδικού IW για την ιδιωτική υγεία απαντά ο κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Chief Insurance Officer της Generali,

Η ERGO, Μέγας Χορηγός του 13ου Ημιμαραθωνίου

Η ERGO, ως Μέγας Χορηγός του 13ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ήταν εκεί με δυναμική παρουσία για να στηρίξει κάθε δρομέα

Ε.Ι.Α.Σ.: Εκπαιδευτικό σεμινάριο Ασφαλίσεων Πιστώσεων και Εγγυήσεων

Οι Ασφαλίσεις Πιστώσεων και Εγγυήσεων αναδεικνύονται μεταξύ των πλέον ανερχόμενων κλάδων ασφαλιστικής δραστηριότητας και οι εφαρμογές τους