back to top
12.3 C
Athens
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

Στόχους εξαγοράς στην Ευρώπη αναζητεί η Ping An

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την ώρα που η κινεζική ασφαλιστική εταιρεία Anbang αναδιπλώνεται και δρομολογεί κινήσεις αποεπένδυσης από περιουσιακά της στοιχεία στην Ευρώπη, στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση κινείται η «συμπατριώτισσά» της Ping An, η οποία φέρεται να αναζητά στόχους εξαγοράς στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, με έμφαση στη Γερμανία.

- Advertisement -

Όπως δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Ping An Joanathan Larsen σε πρόσφατο συνέδριο στο Μόναχο, ο κινεζικός όμιλος –που επενδύει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά σε ψηφιακά startups- θεωρεί τη Γερμανία «καρδιά» της αγοράς insurtech της Ευρώπης. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι ενώ οι ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες υποστηρίζουν γενικά την είσοδο insurtech στην αγορά, την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν με καχυποψία την προοπτική ενίσχυσης του προφίλ των μεγάλων κινεζικών ασφαλιστικών ομίλων στον κλάδο, ιδίως στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Η Ping An που είχε έσοδα 85 δις. δολαρίων το α’ εξάμηνο του έτους, έχει οικοδομήσει ένα μεγάλο δίκτυο τεχνολογικών εταίρων στην Κίνα, το οποίο λειτουργεί ως εφαλτήριο για τη διεύρυνση των ψηφιακών της λειτουργιών. Η Ping An ελέγχει τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο ασφαλειών υγείας στην Κίνα, καθώς και έναν πάροχο υπηρεσιών cloud και την Ping An Good Doctor, πλατφόρμα παροχής ιατρικών υπηρεσιών online, με πάνω από 230 εκατ. χρήστες.

«Η Ping An δημιουργεί καθετοποιημένες υπηρεσίες online to offline στους ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους υγείας και fintech προκειμένου να δισφαλίσει την αύξηση του κύκλου εργασιών της», σχολίασε ο Paul Schulte, ιδρυτής του Schulte Research International.

- Advertisement -

Οποιαδήποτε κίνηση της Ping An στην Ευρώπη θα γίνει με μεγάλη προσοχή και στην κατάλληλη στιγμή. 10 χρόνια πριν, ο όμιλος εισήλθε για πρώτη φορά στην ασφαλιστική αγορά της Γηραιάς Ηπείρου με την εξαγορά μεριδίου 5% στον όμιλο Fortis που κατέρρευσε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα ο κινεζικός όμιλος να υποχρεωθεί σε διαγραφή περιουσιακών στοιχείων ύψους 2,3 δις. δολ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Infotrust ΑΕ προχωρά σε νέα στρατηγική εξαγορά, ενισχύοντας καθοριστικά την παρουσία της

Η κίνηση ολοκληρώνει τη διαμεσολαβητική παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά και την επεκτείνει στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Ομίλου της Ευρωκλινικής από την Generali Hellas

Π. Δημητρίου: «Δημιουργούμε ένα ισχυρότερο, πιο ευέλικτο και σύγχρονο μοντέλο υγείας, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας»

Εθνική Ασφαλιστική για την εξαγορά: «Η νέα εποχή ξεκινά με σιγουριά και προοπτική»

«Η ολοκλήρωση της εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς φέρνει ανάπτυξη, σταθερότητα και νέες ευκαιρίες για όλους»

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με την ενσωμάτωση ο Όμιλος Πειραιώς αναμένεται να καλύψει όλο το φάσμα τραπεζικών, ασφαλιστικών και επενδυτικών πελατειακών λύσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συνολική αποζημίωση 1.650.000 ευρώ για θανάσιμο τραυματισμό Γερμανού τουρίστα

Απαλλαγή του Ασφαλιστή προς καταβολή του ασφαλίσματος στον λήπτη της ασφάλισης

Ο Adam Clifford επιστρέφει στην AIG ως CEO, International Commercial Insurance

Με το νέο έτος, το πολύπειρο στέλεχος θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου Διεθνών Εμπορικών Ασφαλίσεων από το Λονδίνο

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Ν. Παπαθανάσης στο ΕΕΑ: «Προτεραιότητα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων»

Τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΑ απασχόλησε κυρίως το ζήτημα της ρευστότητας και της πρόσβασης στον τραπεζικό τομέα, αλλά και η πρόσφατη συμφωνία για τις ΣΣΕ

HDI Global SE, Hellas: «30 χρόνια δυναμικής παρουσίας σε μια αγορά που αλλάζει»

Ο Managing Director Κ. Σεμερτζόγλου και τα κορυφαία στελέχη Άγγ. Μπεφών και Μ. Δουράτση μιλούν για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και το όραμα της εταιρείας

Τα παρασκηνιακά της ασφαλιστικής αγοράς αυτήν την εβδομάδα

Και να ήταν το δικαίωμα μόνο στα υγείας, υψηλότατο είναι το δικαίωμα και στα Πυρός και στα Οχήματα...