back to top
17.5 C
Athens
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025

ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε δομές Υγείας

Συνταγματικό κρίθηκε από την Δικαιοσύνη το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε δομές Υγείας. Το ΣτΕ  απέρριψε την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, η υπ’ αριθμόν 1684/2022 απόφαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, δεν έκανε δεκτή την αίτηση ακυρώσεως της ΠΟΕΔΗΝ κατά της Δ1α/ΓΠ.οικ.50933/13-8-2021 υπουργική απόφαση «Διαδικασία και λόγοι απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού». Αντίθετα την έκρινε συνταγματική, αναφέροντας χαρακτηριστικά  «το μέτρο του εμβολιασμού, καθ’ εαυτό, συνιστά σοβαρή μεν παρέμβαση στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και στην ιδιωτική ζωή του ατόμου και δη στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα αυτού, πλην συνταγματικώς ανεκτή, εφ’ όσον, κατά τα ανωτέρω, προβλέπεται από ειδική νομοθεσία, υιοθετούσα πλήρως τα έγκυρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά, ιατρικά και επιδημιολογικά πορίσματα στον αντίστοιχο τομέα και παρέχεται δυνατότητα εξαιρέσεως από τον εμβολιασμό σε ειδικές ατομικές περιπτώσεις, για τις οποίες αυτός αντενδείκνυται».

- Advertisement -

περισσότερα στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τα ποιοτικά κριτήρια των απεικονιστικών εξετάσεων

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που ορίζει τα ποιοτικά κριτήρια των απεικονιστικών εξετάσεων.

Αναστέλλεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Την αναστολή της επιβολής του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το Περιστύλιο της Βουλής. Η αναστολή θα ισχύει από τις 15 Απριλίου.

Albert Bourla: Η τέταρτη δόση εμβολίου έναντι της covid-19 θα είναι απαραίτητη

Τέταρτη δόση εμβολίου έναντι της covid-19 θα κάνει η πλειονότητα των ανθρώπων για να είναι επαρκώς προστατευμένη έναντι του ιού, σύμφωνα με τον CEO της Pfizer, Albert Bourla.

Πλεύρης: Μέχρι τέλη Μαρτίου άρση περιορισμών για τους εμβολιασμένους

Αποκλιμάκωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους διαβλέπει ο υπουργός Υγείας. Άμεσα αναμένεται να σταματήσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τον κ. Πλέυρη.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 24ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld με τίτλο «A New Era in Healthcare – Driving the Change»

Το 16th Pharma & Health Conference στις 7 Οκτωβρίου έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα: «Το ΕΣΥ αλλάζει;»

Με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων, επιστημόνων, συλλόγων ασθενών και στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου

Νέα ψηφιακή εποχή στην υγεία: 3 απλά βήματα για ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Για πρωτοφανή ανταπόκριση στη νέα ενιαία γραμμή εξυπηρέτησης «1566» κάνει λόγο το Υπουργείο Υγείας - Aπό τις 3 Οκτωβρίου και μηχανισμός callback

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

H BlueByte διαψεύδει τις φήμες εξαγοράς της

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία ασφαλιστικού λογισμικού διαψεύδει τις φήμες περί πώλησής της σε επιχειρηματία του ασφαλιστικού χώρου

Τελευταία μέρα συμμετοχής στον διαγωνισμό της Euroins – Οι 3 νικητές θα γίνουν… συνοδηγοί του Θ. Χαλκιά

Η Euroins βάζει τους τυχερούς στο δεξί bucket του Renault Clio Rally3 του οδηγού αγώνων για μια μοναδική εμπειρία αδρεναλίνης

Επίσημος Χορηγός της ΚΑΕ Περιστέρι η Extra Assistance

Κοινό όραμα, η προαγωγή του αθλητισμού και η ανάδειξη των αξιών της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης

Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 24ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld με τίτλο «A New Era in Healthcare – Driving the Change»

Athens Riviera Summit 2025: Iδιαίτερη επιτυχία και υψηλές παρουσίες

Tην επίσημη έναρξη της Συνόδου, που λαμβάνει χώρα στα Αστέρια Γλυφάδας το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου, κήρυξε ο υπουργός Ανάπτυξης