back to top
13.6 C
Athens
Τρίτη 3 Μαρτίου 2026

SPACE HELLAS: Τι φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός για τον Όμιλο

Το 6o του συνεχόμενο έτος με ιστορικό ρεκόρ κύκλου εργασιών σημείωσε το 2022 ο όμιλος Space Hellas, συνεχίζοντας σταθερά την αναπτυξιακή του πορεία, καθώς προσβλέπει στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στις εργασίες που θα προκύψουν μεταξύ άλλων για υπηρεσίες cloud, υπηρεσίες και συστήματα κυβερνοασφάλειας και ευρυζωνικά δίκτυα οπτικών ινών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas για το 2022 ανήλθε στα € 128,6 εκ., αυξημένος κατά 24,45% έναντι του 2021, όπου ήταν € 103,3 εκ.

- Advertisement -

Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε €22,6 εκ. το 2022, έναντι €20,5 το 2021.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 10,8 εκ. το 2022, έναντι € 9,5 εκ. το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 14,44%.

- Advertisement -

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 5,7 εκ. το 2022 έναντι € 5,1 εκ. το 2021, ενώ τα κέρδη μετά φόρων παρουσίασαν αύξηση 8,66% και ανήλθαν σε 5,0 εκ. το 2022, έναντι € 4,6 εκ. το 2021.

Για τη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα € 110,3 εκ. το 2022, έναντι € 91,3 εκ. το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 20,9%, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 8,9 εκ. το 2022, έναντι € 7 εκ. το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 26,73%. Τέλος, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής για το 2022 ανήλθαν σε € 4,5 εκ., έναντι € 2,7 εκ. το 2021 και τα αντίστοιχα αποτελέσματα μετά φόρων το 2022 ανήλθαν σε € 3,3 εκ., έναντι € 2,3 εκ. το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 43,4%.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές παρουσιάζονται θετικές κατά €678 χιλ. και σε συνδυασμό με την αύξηση των χρηματοδοτικών ροών κατά €12.638 χιλ. διοχετευτήκαν στις επενδύσεις ύψους €7.396 χιλ. και στην αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων κατά €5.920 χιλ.

Όπως σχολιάζει ο όμιλος, παρά τους σημαντικούς αστάθμητους παράγοντες και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν το 2022, είναι γεγονός ότι η αναπτυξιακή πορεία της Space Hellas, θωρακίζεται συστηματικά με τη δημιουργία σημαντικού ανεκτέλεστου έργων για το 2023 και τα επόμενα έτη, αλλά και με τη δυναμική παρουσία σε κρίσιμους τομείς του ψηφιακού μετασχηματισμού των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του Δημοσίου τομέα.

Τα κονδύλια που έχουν προδιαγραφεί για την Ελλάδα τα επόμενα 3-5 χρόνια για ψηφιακά εργαλεία, τηλεπικοινωνιακές υποδομές, Data Centers, υπηρεσίες cloud, ευρυζωνικά δίκτυα οπτικών ινών, κινητών και δορυφορικών επικοινωνιών, υπηρεσίες και συστήματα κυβερνοασφάλειας, εφαρμογές ΙoΤ, ΑΙ κ.λπ. δημιουργούν τις προϋποθέσεις σταθερής ανάπτυξης με διεύρυνση του κύκλου εργασιών και έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Space Hellas, Δρ. Ιωάννης Μερτζάνης, δήλωσε:

“Η Space Hellas με τις συνέργειες που δημιουργούνται από τις εταιρείες του Ομίλου, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του ICT, με δυνατότητες εξωστρέφειας και επέκτασης στο εξωτερικό, ενδυναμώνοντας τη θέση του Ομίλου στην αγορά, ως regional Digital Integrator. Tα τελευταία χρόνια η Space Hellas επενδύει σταθερά σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνογνωσία, υποδομές και σε εξαγορές εταιρειών που διευρύνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες ICT, όπως αυτές στο χώρο του λογισμικού με τη SingularLogic και την ΕpsilonSingularLogic, στο ΙoΤ με τη Senseone, στο Open Source Intelligence με την Web-IQ και στο Smart Agriculture με την AgroApps. Επίσης, οι συνεργασίες και οι πιστοποιήσεις με τους πιο ισχυρούς διεθνείς κατασκευαστικούς οίκους εξοπλισμού και λογισμικού, αλλά και η δυνατότητα σύνθεσης ολοκληρωμένων ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, δημιουργούν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο διευρυμένο πελατολόγιο του Ομίλου και σημαντική ευκαιρία για σταθερή ανάπτυξη και ενδυνάμωση των οικονομικών μεγεθών του, τα επόμενα χρόνια.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας στο Incident Response: Τι διδάσκει ο Θεμιστοκλής στις σύγχρονες επιχειρήσεις

Ο Νίκος Γεωργόπουλος εξηγεί πώς μια μειονεκτική θέση μπορεί να μετατραπεί σε στρατηγικό ψηφιακό πλεονέκτημα

Οι 5 πληγές για την Ελλάδα από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κόστους συμβάλλει η αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου για τα ελληνόκτητα πλοία που πλέουν στην περιοχή

Infotrust: Νέα δεδομένα στην έκδοση εγγυητικών επιστολών μέσω ασφαλιστικών

Η εταιρεία προσφέρει οργανωμένες και ευέλικτες λύσεις, δίνοντας έμφαση στην ταχύτητα διεκπεραίωσης, στην αξιοπιστία και στη διαφάνεια των διαδικασιών

Οι γυναίκες στην Ελλάδα παραμένουν στο περιθώριο της επενδυτικής δραστηριότητας

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αναδεικνύει τις προκλήσεις, τις αντιλήψεις και τις ευκαιρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στις επενδύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τ. Θεοδωρικάκος: Πλήρης επάρκεια προϊόντων στην αγορά – Εντατικοί έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή

Συνάντηση είχαν ο Υπ. Ανάπτυξης και η Διοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Ελέγχου της Αγοράς

Πιο επικίνδυνη η… «γειτονιά μας»: Το 60% των τροχαίων κοντά στο σπίτι

Τα στοιχεία της Apeiron Insurance καταδεικνύουν ότι η ανάγκη για προσεκτική οδήγηση δεν περιορίζεται στις μεγάλες διαδρομές

Οι γυναίκες στην Ελλάδα παραμένουν στο περιθώριο της επενδυτικής δραστηριότητας

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αναδεικνύει τις προκλήσεις, τις αντιλήψεις και τις ευκαιρίες για την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στις επενδύσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τ. Θεοδωρικάκος: Πλήρης επάρκεια προϊόντων στην αγορά – Εντατικοί έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή

Συνάντηση είχαν ο Υπ. Ανάπτυξης και η Διοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Ελέγχου της Αγοράς

Εκδήλωση ΙΔΟΜ και ΕΛΕΤΕΑ για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026 στη Νομική Βιβλιοθήκη – Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις εγγραφές

NN Hellas: Συνεργασία με το Vivian Lab για την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων της

Εργαζόμενοι και συνεργάτες του αποκλειστικού δικτύου αποκτούν πρόσβαση σε εξατομικευμένα εργαλεία και υπηρεσίες

Κάποιοι μένουν, κάποιοι φεύγουν από την ασφαλιστική αγορά

Στόχος, η εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου εργασίας από την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης