back to top
21.2 C
Athens
Πέμπτη 7 Μαΐου 2026

Συνάντηση της ΑΧΑ με μεσίτες και πράκτορες εμπορικών κινδύνων

Συνάντηση με 40 μεσίτες και πράκτορες που δραστηριοποιούνται κυρίως στην ασφάλιση εμπορικών κινδύνων πραγματοποίησαν στελέχη της ΑΧΑ, προκειμένου να αναπτύξουν τη στρατηγική «πολιτικής ανάληψης» εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων της εταιρείας για το 2017 και να αναλύσουν τις διεθνείς τάσεις στις αντασφαλίσεις και στις πωλήσεις.

Μέσα από μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική δομή παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα στον πρώτο κύκλο της συνάντησης να συζητήσουν με τα στελέχη της εταιρείας για μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν τη διεθνή αντασφαλιστική αγορά και την πορεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Ακολούθως η θεματολογία εστιάστηκε στις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου ΑΧΑ για τους μεγάλους κινδύνους, την τοπική πολιτική ανάληψης, την εξυπηρέτηση συνεργατών και τον κώδικα δεοντολογίας που ισχύει για την ΑΧΑ κατά την ανάληψη κινδύνων.

- Advertisement -

Ακολούθως αναπτύχθηκε το πλάνο εξωστρέφειας της ΑΧΑ για το 2017 προς το ανεξάρτητο δίκτυο συνεργατών, με τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της εταιρείας και στελεχών του δικτύου, κυρίως μελών του ΣΕΜΑ, να βρίσκονται στο επίκεντρο. Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα παραγωγικά στοιχεία της συνεργασίας για το 2016, ενώ συζητήθηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία καταναλωτών και η ανάγκη μετασχηματισμού των δικτύων με όχημα τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Μετά το τέλος της συνάντησης, τα στελέχη της ΑΧΑ και του ανεξάρτητου δικτύου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν περαιτέρω στον χώρο του εστιατορίου της εταιρείας. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγο διάστημα μετά την ευρεία συνάντηση με το ανεξάρτητο δίκτυο συνεργατών στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, με την ΑΧΑ «να ενισχύει έμπρακτα τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το δίκτυο μεσιτών και πρακτόρων, ακούγοντας ενεργά τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους για να ενισχύεται από κοινού το αποτύπωμα των δύο πλευρών στην ελληνική αγορά», όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τερέζα Σκαρλάτου: «Η Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεων από την Allianz Trade προσφέρει στις επιχειρήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται» 

Η CEO της Allianz Trade αποκαλύπτει στο «IW» μια φιλοσοφία ηγεσίας που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στη συνεργασία αλλά και στη δύναμη των δεδομένων

Ο Paolo Mantero νέος επικεφαλής αντασφαλίσεων της Zurich

Ο μέχρι πρότινος Chief Strategy Officer συμπληρώνει 10 χρόνια στον όμιλο

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών Κινδύνων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, την Τρίτη 18 και την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Eurobank: Υπεγράφη η οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Eurolife Life

Η δε ανακοινωθείσα συναλλαγή σχετικά με την πώληση ποσοστού 45% στην ERB Asfalistiki (Κύπρου) θα υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Διήμερο IT Hackathon στην NN Hellas

Mε έμφαση στην καινοτομία, στην αξιοποίηση της ΤΝ και στην ενίσχυση του tech productivity

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του επετειακού συνεδρίου

Το συνέδριο της 12ης Μαΐου περιλαμβάνει πλούσια ατζέντα, με θεσμικές παρεμβάσεις και ουσιαστικό διάλογο – Δηλώστε ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευστάθιος Τσαούσης, Αντιπρόεδρος Επικουρικού Κεφαλαίου: «Ένας θεσμός που στην πράξη εγγυάται την αξιοπιστία της ασφάλισης»

Στην επέτειο των 50 χρόνων ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ασφάλισης αυτοκινήτου, μέσα από ένα συνέδριο (12/5) που φέρνει στο ίδιο τραπέζι Πολιτεία, αγορά και επιστημονική κοινότητα

Eurobank: Υπεγράφη η οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Eurolife Life

Η δε ανακοινωθείσα συναλλαγή σχετικά με την πώληση ποσοστού 45% στην ERB Asfalistiki (Κύπρου) θα υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες

Στις 28/5 το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Με θέμα «Building resilience in an uncertain world» – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Αμετάβλητη η ασφαλιστική αγορά, τι αλλάζει με τις ΕΠΥ

Kαταγράφηκε 4% αύξηση των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων των ασφαλίσεων με συμμετοχή στα κέρδη και 16% μείωση των λοιπών ασφαλίσεων ζωής

«Φρένο» στα περιστατικά απάτης με κάρτες, POS και ATM

Σε ποιους παράγοντες αποδίδει τη σημαντική μείωση η Τράπεζα της Ελλάδος