back to top
14.2 C
Athens
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025

“Ο επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής παραμένει ο αναντικατάστατος κρίκος στην αλυσίδα διανομής”

Το 3rd Insurance Intermediaries Forum επιχειρεί να αναδείξει όλα τα τελευταία νέα γύρω από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις τεκτονικές αλλαγές με τη ραγδαία άνοδο της τεχνολογίας, τις συνέπειες της πανδημίας, τους αναδυόμενους οικονομικούς κινδύνους από τις αλλαγές στις ισορροπίες παγκοσμίως και τις διακυμάνσεις στον ενεργειακό χάρτη. Όλα αυτά καθιστούν τους ανθρώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης όχι απλά αναγκαίους για τους ασφαλισμένους, αλλά τους πλέον καταρτισμένους επαγγελματίες, που αποτελούν ουσιαστικά τον απαραίτητο σύμβουλο δίπλα σε κάθε ασφαλισμένο.

Θεσμική ομιλία παρέθεσε η κα Μαρία Δημητριάδη – Bιλτανιώτη, Insurance Agent Δημητριάδη Ασφαλιστικοί Πράκτορες, Πρόεδρος ΣΠΑΤΕ Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής.

- Advertisement -

Η κα. Μαρία Δημητριάδη – Bιλτανιώτη εξήγησε με παραδείγματα γιατί ο επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ήταν και παραμένει ο πιο δυνατός και αναντικατάστατος κρίκος στην αλυσίδα διανομής.

Ανάγκη στο πρώιμο στάδιο είναι η επιθυμία ή και η αγωνία του υποψηφίου πελάτη, όπως αποτυπώνεται σε μερικές φράσεις που ακούνε καθημερινά οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

- Advertisement -

Θέλω να έχω κομπόδεμα για γεράματα

Θέλω να εξασφαλίσω τα παιδιά μου

Αν μου συμβεί κάτι πως θα συνεχίσει η επιχείρηση μου να λειτουργεί

Αν πάθω κάτι ποιος θα ξεπληρώσει το δάνειο;

Ο ρόλος μας είναι αυτήν την επιθυμία η αγωνία να την μετατρέπουμε, να την αναλύουμε και να την εξασφαλίζουμε μέσα από ασφαλιστικά προγράμματα.

Γιατί ο επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής συμμετέχει σε αυτήν την διεργασία;

Είναι πιστοποιημένος και η άδεια άσκησης επαγγέλματα απαιτεί συγκεκριμένα νομικά έγγραφα

Εκπαιδεύεται καθημερινά και αυτοβελτιώνεται

Θέτει υψηλούς στόχους τους οποίους κατακτά με συστηματική εργασία

Χαρακτηρίζεται από ήθος, πίστη στον θεσμό της ασφάλισης, ενθουσιασμό και πάθος για την δουλειά του, προσαρμοστικότητα, ειλικρινή σχέση με τον πελάτη.

Η κα. Δημητριάδη – Bιλτανιώτη έκανε μία αναδρομή στον τρόπο δραστηριότητας των ασφαλιστικών πρακτόρων τις δεκαετίες του 1980 και 1990.

 

Το συμπέρασμα; Βλέπουμε ότι αυτό που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος επικοινωνίας και προσέγγισης, δεν έχει αλλάζει ο τρόπος δουλειάς.

Τέλος επεσήμανε ότι ο επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, την τελευταία 15ετία, έδειξε προσαρμοστικότητα. Κατανόησε πλήρως τις απαιτήσεις του νέου ασφαλιστικού περιβάλλοντος. Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελούμε τον πιο δυνατό κρίκο στην αλυσίδα. Αρκεί όμως μόνο η δίκη μας συμβολή; Όχι.

Δραστηριοποιούμαστε σε άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας καταδεικνύει την ανάγκη αναθεώρησης” τόνισε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΕΑ-Σωματεία: Συστράτευση και ενέργειες για την παραβίαση των εμπορικών δικαιωμάτων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι μονομερείς επιβαρυντικές αποφάσεις δημιουργούν πρόβλημα απροσδιόριστων διαστάσεων ως προς την εξέλιξή του

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ασφαλιστικό κλάδο από την επιβολή του δικαιώματος συμβολαίου

Τι προβληματίζει διαμεσολαβητές και θεσμικούς φορείς, τι απαντούν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΣΠΑΤΕ – Επικεφαλής ο Γ. Χατζηγεωργάκης

Πρόεδρος για τη θητεία διοίκησης 2025-2027 αναλαμβάνει ο πλειοψηφών σύμβουλος Γεώργιος Χατζηγεωργάκης – Νέες παρουσίες στο ΔΣ

Η αξία της ισχυρής φωνής του ΣΠΑΤΕ στην εποχή των αλλαγών

Καθώς οι απαιτήσεις της αγοράς και οι προσδοκίες των πελατών μεταβάλλονται, οι συλλογικοί φορείς μπορούν να λειτουργήσουν ως πυλώνας στρατηγικής στήριξης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η NN Hellas άνοιξε τις πόρτες της σε φοιτητές μέσα από το Business Days 2025

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αποδόμηση στερεοτύπων, με τα στελέχη της εταιρείας να αναδεικνύουν την καινοτομία και εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στην Ακαδημία Ασθενών Ελλάδας

Το πρόγραμμα της Ένωσης Ασθενών στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς εκπροσώπων με αυξημένες γνώσεις και ικανότητες παρέμβασης

Ανοιχτό webinar της Experto Crede Consulting για την ΤΝ στην Ιδιωτική Ασφάλιση

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 14/1/2026 με εισηγήτρια τη Μ. Χαμπάκη και ελεύθερη συμμετοχή

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

Μισθολογική διαφάνεια: Οι εργαζόμενοι αγνοούν τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία – Ταμπού οι συζητήσεις για τους μισθούς

Έρευνα του kariera.gr δείχνει πως η έλλειψη ενημέρωσης και η μυστικότητα περί τα μισθολογικά κυριαρχούν στην αγορά εργασίας

Νέο Συνδικάτο από τα Lloyd’s – Πότε και πώς θα λειτουργήσει

Στο Συνδικάτο 2479 θα μετέχει η AIG, η οποία θα συνεργάζεται με την Amwins και funds υπό τη διαχείριση της Blackstone

Χριστουγεννιάτικη «αγκαλιά» σε κοινωνικές δομές από το ΕΕΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Θέλουμε και είμαστε δίπλα στην κοινωνία, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και πίστης σε ένα καλύτερο αύριο»

Η NN Hellas άνοιξε τις πόρτες της σε φοιτητές μέσα από το Business Days 2025

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αποδόμηση στερεοτύπων, με τα στελέχη της εταιρείας να αναδεικνύουν την καινοτομία και εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου