back to top
31.1 C
Athens
Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Άνοιξε χθες το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για υποβολή δηλώσεων στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ως εξής:

Α. Για τον μήνα Μάιο 2022 – Α’ Φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

- Advertisement -

Για τον μήνα Μάιο 2022 – Α΄ Φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α’ Φάση)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α’ Φάση) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ από σήμερα 3 Μαΐου έως και τις 31 Μαΐου 2022.

Β. Για τον μήνα Απρίλιο 2022 – Β’ Φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

- Advertisement -

Για τον μήνα ΑΠΡΙΛΙΟ 2022 – Β’ Φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ», από σήμερα 3 Μαΐου 2022 έως και τις 10 Μαΐου 2022.

Γ. Για τον μήνα Μάρτιο 2022 – Β’ Φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (νέα προθεσμία)

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ Φάση)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ Φάση) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ», για τον μήνα Μάρτιο 2022, και μόνο για:

  • επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Β’ Φάσης
  • επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει δήλωση Β’ Φάσης, αποκλειστικά για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β’ Φάσης, από σήμερα 3 Μαΐου έως και τις 6 Μαΐου 2022.

Σημειώνεται ότι πριν υποβληθεί το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ Φάση) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β’ Φάσης, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ Φάση και επιλέγοντας το κουμπί [Διαχείριση] να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β’ Φάσης.

Υποβολή ορθών επαναλήψεων αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στα προγράμματα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και Πρώτο Ένσημο για διορθώσεις τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ)

Επιπροσθέτως, από σήμερα 3 Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου 2022 δίνεται η δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στις επιχειρήσεις για τυχόν διορθώσεις του πιστωτικού ιδρύματος και του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), οι οποίες έχουν ενταχθεί είτε στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 150.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας (υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση δεν έχει πληρωθεί την οικονομική ενίσχυση που αφορά στην πρόσληψη ωφελούμενου μακροχρόνια άνεργου ή εποχικά εργαζόμενου του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης), είτε στο ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ.

Τέλος, εντός της ίδιας προθεσμίας (3-10 Μαΐου 2022) δίνεται η δυνατότητα ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων (αποδοχής) των ωφελουμένων νέων που έχουν ενταχθεί στο ανοικτό πρόγραμμα ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ για τυχόν διορθώσεις του πιστωτικού ιδρύματος και του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέα εφαρμογή για προσλήψεις έως 2 ημερών από την “ΕΡΓΑΝΗ”

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα εφαρμογή «Ergani app» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για έξυπνες συσκευές, μέσω της οποίας

Αυξημένες κατά 80% οι καταγεγραμμένες υπερωρίες το 7μηνο

Περισσότερες από 3,5 εκατ. υπερωρίες έχουν καταγραφεί εντός του 2025 - Ποιοι κλάδοι ένταξης της ΨΚΕ πρωτοστατούν

ΕΡΓΑΝΗ: Αυξάνονται οι θέσεις πλήρους απασχόλησης- συνεχίζει πτωτικά η ανεργία

Παρά την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε την πανδημία, τα στοιχεία της απασχόλησης συνεχίζουν να βελτιώνονται

ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό το ισοζύγιο της απασχόλησης τον Ιούνιο του 2022

Θετικό παρέμεινε το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, τόσο τον Ιούνιο όσο και κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Kyndryl απέσπασε τρεις διακρίσεις στα Cloud Computing & SaaS Awards, μαζί με τις Eurolife FFH και Εθνική Ασφαλιστική

Η Kyndryl (NYSE: KD), κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών τεχνολογίας για κρίσιμες επιχειρησιακές λειτουργίες (mission-critical), απέσπασε τρεις διακρίσεις

Σαγιονάρες και οδήγηση: μια καλοκαιρινή συνήθεια που μπορεί να γίνει επικίνδυνη

Οι σαγιονάρες είναι συνυφασμένες με το καλοκαίρι και τις διαδρομές προς την παραλία, όμως δεν αποτελούν την ασφαλέστερη επιλογή για την οδήγηση.

Το τίμημα ενός επαγγελματικού ονείρου – Η νέα συγγραφική ματιά του Αντώνη Δουνδουλάκη

Υπάρχουν άνθρωποι στην ασφαλιστική αγορά που δεν περιορίζονται στον επαγγελματικό τους ρόλο

Δυναμώνουμε το όραμά μας – Συνέδριο Υδρογείου Ασφαλιστικής και Βραβεύσεις Συνεργατών στη Θεσσαλονίκη

Τις εξαιρετικές επιδόσεις των συνεργατών της τίμησε η Υδρόγειος Ασφαλιστική στο συνέδριο Βορείου Ελλάδος που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

11th Business Forum Greece-Sweden

Το 11ο Business Forum Ελλάδας-Σουηδίας αναδεικνύει τον δρόμο προς μια ανθεκτική, καινοτόμο και ανταγωνιστική Ευρώπη

«Βούλωσαν» τα αυτιά μετά τη βουτιά; Τι πρέπει να προσέξουμε!

Οι βουτιές στη θάλασσα και την πισίνα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού, όμως για αρκετούς συνοδεύονται από ένα γνώριμο

Glassdrive: Πανελλαδικό δίκτυο για τους οδηγούς και στις καλοκαιρινές μετακινήσεις

Την πανελλαδική παρουσία του δικτύου της αναδεικνύει η Glassdrive, με φόντο την αυξημένη οδική κινητικότητα της καλοκαιρινής περιόδου

Ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας για την Πειραιώς, υπερέβη τους στόχους η επίδοση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ρεκόρ κερδοφορίας και εξαιρετικές λειτουργικές επιδόσεις κατέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της πορεία

Το Cyber Snacks φέρνει το cyber risk στην καθημερινότητα

Το cyber risk δεν είναι πλέον υπόθεση μόνο των ειδικών της πληροφορικής. Είναι ζήτημα που αφορά κάθε επιχείρηση, κάθε επαγγελματία, κάθε εργαζόμενο, αλλά και κάθε οικογένεια.