back to top
31.6 C
Athens
Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Ποιους επιλέγουν για συνεργασία οι ασφαλιστικές

της Ελενας Ερμείδου

Ποιους πιστεύετε ότι θέλουν για συνεργάτες οι ασφαλιστικές, ήταν το ερώτημα που απηύθεινε το IW σε κύκλους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

- Advertisement -

Θα περίμενε κανείς να ακούσει ότι οι ασφαλιστικές θέλουν να επιλέγουν συνεργασίες με μεγάλα γραφεία ασφαλιστική διαμεσολάβησης.

Αντίθετοι με αυτή την άποψη στάθηκαν αρκετοί από τους κύκλους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, τονίζοντας ότι «οι ασφαλιστικές θέλουν σιγουριά, την σιγουριά αυτή δεν στην δίνει πάντα ένα μεγάλος, ένα μεγάλο γραφείο, καθώς μπορεί να τους πάρει τους πελάτες και να φύγει. Ο μικρός είναι πιο σίγουρος», τονίζουν.

- Advertisement -

«Βεβαίως όχι χωρίς κριτήρια’, συμπληρώνουν. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις έχουν ανεβάσει τον πήχυ ψηλά, και αναζητούν ανθρώπους με ποιοτικά χαρακτηριστικά, ανθρώπους με γνώση, ήθος και επαγγελματισμό καθώς και διάθεση για μάθηση.

Χωρίς να εκθέτουν ονόματα, αναφερόμενοι μεταξύ άλλων στις μεταφορές χαρτοφυλακίων, υπενθυμίζουν τα πεπραγμένα του παρελθόντος.

Καταλαβαίνουμε ότι έχει μία λογική αυτό, αλλά τίθεται ένα ακόμα ερώτημα και αυτό είναι πιο σοβαρό. Πόσο εύκολα οι μικροί επιβιώνουν σήμερα, όταν πρόσφατα πέρασαν μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, που διήρκεσε μία δεκαετία και σήμερα εισέρχονται σε μια ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση;

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει κρατήσει κλειστή την λιανική για λόγους που με την λογική δεν εξηγούνται. Ομοίως με τους μικρούς επιχειρηματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, πόσοι μικροί επιχειρηματίες από την λιανική θα επαναλειτουργήσουν; Το χρήμα πρέπει να γυρνάει και να πηγαίνει σε χέρια που ‘πιάνουν’ την πραγματική οικονομία.

Πόσοι από τους μικρούς στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση θα συνεχίζουν να  παραμένουν εκτός των μεγάλων γραφείων, γραφείων που παρέχουν στέγη, εξοπλισμό, τεχνογνωσία για να ενεργοποιήσουν ακόμα και πιθανά ανενεργά χαρτοφυλάκια, εκπαίδευση για να παραμείνουν στην αγορά;

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

Η εμπιστοσύνη έχει πρόσωπο – Αναντικατάστατη η αξία του καταρτισμένου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Η Δ. Λύχρου υπενθυμίζει ότι οι πραγματικοί επαγγελματίες δεν επιβίωσαν επειδή ήταν οι μεγαλύτεροι, αλλά επειδή ήταν οι πιο χρήσιμοι

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.

Δημιουργώντας το νέο πρότυπο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση για Αποταμιευτικές – Επενδυτικές και Συνταξιοδοτικές Λύσεις

Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση των τελευταίων  ετών αλλά  και σε μια ιστορική ευκαιρία.

Η εμπιστοσύνη δεν δηλώνεται, δοκιμάζεται

Στην Aσφάλιση υπάρχει μια αλήθεια που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Ο πελάτης δεν αγοράζει απλά ένα συμβόλαιο, αγοράζει μια υπόσχεση ότι

«Παίδων Υγεία»: Ισόβια προστασία για ό,τι έχει μεγαλύτερη αξία

Η υγεία των παιδιών αποτελεί διαχρονικά την ύψιστη προτεραιότητα κάθε οικογένειας. Σε ένα περιβάλλον όπου οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Urba360: Εντοπίστε κινδύνους πριν αυτοί εμφανιστούν

Σε μια εποχή έντονης αβεβαιότητας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείτε να προλαμβάνετε τους κινδύνους στον αγροδιατροφικό κλάδο..πριν αυτοί εμφανιστούν.

Επαγγελματική Ασφάλιση: Το νέο Σχέδιο Νόμου, οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προοπτικές του θεσμού

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.), Δρ. Χρήστος Νούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «120' Markets»

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.