back to top
22.3 C
Athens
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

ΠΟΕΔΗΝ: Αιμοδοσίες σε «αναστολή» λόγω… κουνουπιών

Ανησυχητική χαρακτηρίζει την εξάπλωση του Ιού του Δυτικού Νείλου η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) κι εκτοξεύει πύρινα βέλη εναντίον κυβέρνησης και περιφέρειας Αττικής.

Μέχρι τις 9 Αυγούστου, οπότε κι εκδόθηκε η πιο πρόσφατη επιδημιολογική ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, 60 συμπολίτες μας είχαν προσβληθεί από ιό, κρούσματα του οποίου έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής (Μέγαρα, Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος) αλλά και του Πειραιά (Νίκαια, Κορυδαλλός, Δραπετσώνα, Σαλαμίνα κ.ά.). Σύμφωνα με τον ίδιο απολογισμό, 3 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους, ενώ 16 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Επισημαίνεται ότι από τη Δυτική Αττική, μόνο στο Θριάσιο Νοσοκομείο, έχουν νοσηλευθεί περί τα 10 περιστατικά, εκ των οποίων οι 2 κατέληξαν από την περιοχή των Μεγάρων.

- Advertisement -

«Η αδιαφορία της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής είναι παροιμιώδης» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υποστηρίζει πως έχουν εμφανιστεί κρούσματα και μέσα στην Αθήνα! Η σχετική ενημέρωση, όπως λέει, προέρχεται από εργαζόμενους σε νοσοκομεία.

Ανάλογη αναφορά, εξάλλου, είχε κάνει προ 10ημέρου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) με αφορμή ένα κρούσμα από την Ηλιούπολη, ένδειξη – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – ότι έχουν μολυνθεί τα κουνούπια του αστικού ιστού και είναι δύσκολο να περιοριστεί η μετάδοση της ασθένειας στην Αττική.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο μεταξύ, η εξάπλωση του ιού δημιουργεί προβλήματα και στις αιμοληψίες. «Στα Νοσοκομεία Θριάσιο και Νίκαια ουσιαστικά έχουν σταματήσει οι Αιμοδοσίες να κάνουν αιμοληψίες» αναφέρει σχετικά η ΠΟΕΔΗΝ. «Ενδεχομένως να επεκταθεί σε όλη την Αττική, αφού υπάρχουν κρούσματα παντού» συμπληρώνει, αφού είναι γνωστό πως σε κάθε περιοχή που τίθεται σε επιτήρηση οι αιμοληψίες απαγορεύονται προσωρινά.

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχουν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και όχι οι ψεκασμοί που θα έσωζαν ζωές. Η περιφέρεια Αττικής δεν φρόντισε να κάνει τους κατάλληλους ψεκασμούς στην περιοχή ευθύνης της προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων. Ούτε τώρα ευαισθητοποιείται για να περιορίσει την εξάπλωση του Ιού» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όταν το «ολιστικό» γίνεται άλλοθι για το «τα κάνω όλα»

Μια μεγάλη παρανόηση επιχειρεί να αποσαφηνίσει η Δρ. Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου

Έρευνα και Καινοτομία στην Ελλάδα – Η νέα μελέτη της διαΝΕΟσις αποτυπώνει πρόοδο, αντιφάσεις και 3 κεντρικές κατευθύνσεις πολιτικής

Ο οργανισμός ανατέμνει το Εθνικό Σύστημα Καινοτομίας, καταγράφοντας τόσο τα βήματα προόδου όσο και τις δομικές αδυναμίες του

Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της

Μια από τις πιο άμεσα δραστικές παρεμβάσεις της σύγχρονης ιατρικής, που απαιτεί οργανωμένη μονάδα, εξειδικευμένο προσωπικό και αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Στα γραφεία της Karavias Underwriting Agency στελέχη από το συνδικάτο των LLOYD’S

Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανοίγουν τον δρόμο για νέες ασφαλιστικές λύσεις, αναφέρει η Karavias Underwriting Agency

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια του νέου Ψηφιακού Αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τη Λάρισα, προκειμένου να εγκαινιάσει τον νέο ψηφιακό αγγειογράφο

ΣΠΑΤΕ: Οι 8 προτάσεις στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης έθεσε στο επίκεντρο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Από τον «τρόμο» στα ταμεία: Πώς το Halloween εξελίχθηκε σε μια «χρυσή» βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Μπορεί οι ρίζες του να βρίσκονται σε αρχαία κελτικά έθιμα, όμως το σύγχρονο Halloween έχει μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς κινητήρες

AIG Greece: Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης δεν σταματά στην είσοδό της

Τον ρόλο της ασφάλισης αστικής ευθύνης στην προστασία των επιχειρήσεων από απαιτήσεις τρίτων αναδεικνύει η AIG Greece, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Σε μία συγκυρία πιέσεων, η βιομηχανία ξεχωρίζει ως σταθερός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι πωλήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με δυναμική αντίστοιχη της ευρωπαϊκής.

Οι λευκές γραμμές που μειώνουν τα τροχαία

Έρευνα που ξεκίνησε το 1957 στις ΗΠΑ κατέγραψε μείωση 19% στα τροχαία ατυχήματα μετά την τοποθέτηση λευκών γραμμών