back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026

Π. Κασκαρέλης: To deal με τη Reale, το αποφασιστικό βήμα για την επόμενη μέρα

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, η Υδρόγειος Ασφαλιστική παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αποστολή της να προσφέρει ασφάλεια και φροντίδα που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια περίοδος σημαντικών εξελίξεων για την Εταιρεία μας. Η επέτειος των 50 χρόνων αποτέλεσε το πλαίσιο για να αναπτύξουμε μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσημο, που μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους.

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή, η συμφωνία μας με τον Όμιλο Reale ήταν το αποφασιστικό βήμα για την επόμενη μέρα της Εταιρείας. Η συμφωνία, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ξένου ομίλου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά τα τελευταία χρόνια, αποτελεί απόδειξη της αξίας και της ποιότητας της Εταιρείας που μαζί έχουμε δημιουργήσει. Είναι όμως ταυτόχρονα και μια κατάθεση εμπιστοσύνης στην προοπτική της ευρύτερης ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Ο Όμιλος Reale, ένας οργανισμός με μεγάλη ιστορία και τεχνογνωσία στις ασφάλειες, διαθέτει ισχυρή ανθρώπινη κουλτούρα. Είναι αυτή η κουλτούρα που μας έφερε κοντά δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαδραματίσουμε έναν ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο ασφαλιστικό τοπίο.

- Advertisement -

Η δύναμη του ανθρώπινου δικτύου μας, η ευρεία παρουσία μας στην ελληνική επικράτεια, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και η δέσμευση στην καινοτομία συνεχίζουν να αποτελούν τα ισχυρά χαρτιά μας, που πλέον αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική στο πλαίσιο του διεθνούς ομίλου.

Είμαστε επίσης ιδιαίτερα ευτυχείς για την επίτευξη των στόχων μας το 2023. Ήταν μια χρονιά που συνεχίσαμε με προσήλωση να εστιαζόμαστε στις ανάγκες των συνεργατών και ασφαλισμένων μας. Ανταποκριθήκαμε με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα στις συνέπειες από τα ακραία φυσικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα και τους συμπολίτες μας, δίνοντας προτεραιότητα στην άμεση αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων ασφαλισμένων μας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της Εταιρείας, η χρονιά κλείνει πολύ θετικά. Την ώρα που γράφεται αυτό το μήνυμα, αναμένουμε η παραγωγή ασφαλίστρων να ξεπεράσει τα 92 εκατ. ευρώ, μία αύξηση της τάξης του 3%.

Αναμένουμε επίσης ένα θετικό ασφαλιστικό όσο και επενδυτικό αποτέλεσμα και σημαντική βελτίωση όλων των χρηματοοικονομικών δεικτών καθώς και των δεικτών φερεγγυότητας, στοιχεία που, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνουν τη σταθερή ανάπτυξη που επιδιώκει η Διοίκηση της Εταιρείας, σε συνδυασμό με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ και στο επίκαιρο θέμα των φυσικών καταστροφών.

Το 2023, ήταν μια χρονιά που – δυστυχώς εξαιτίας δυσάρεστων γεγονότων – κατέστη αμετάκλητη η εύρεση λύσης στο πρόβλημα των ανασφάλιστων περιουσιών. Ή συζήτηση στη χώρα μας έχει ανοίξει και η ασφαλιστική αγορά είναι εδώ για να στηρίξει την πολιτεία ώστε να βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο που θα αποτελέσει το δίχτυ προστασίας των πολιτών.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί. Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και ασφάλεια!

Παύλος Κασκαρέλης

Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Υδρόγειος Ασφαλιστική

Από το περιοδικό VOICE

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όταν το φαρμακείο ασφαλίζει και την ευθύνη του φαρμακοποιού μέσω της Υδρογείου Ασφαλιστικής 

Η καθημερινή λειτουργία ενός φαρμακείου συνδέεται με σημαντικές ευθύνες, καθώς ο φαρμακοποιός βρίσκεται σε άμεση επαφή με ανθρώπους

Νέο τεύχος του περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής – Με το βλέμμα στην καινοτομία και τη συνεργασία

Το νέο τεύχος του εταιρικού περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής κυκλοφόρησε, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις

H Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει με Digital Twin τις εγκαταστάσεις της

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες Internet of Things, real-time monitoring και ανάλυσης δεδομένων στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής βιωσιμότητας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γαλλικό μοντέλο ασφάλισης φυσικών καταστροφών: Η εμπειρία της CCR στην Αθήνα

Την τεχνογνωσία της Γαλλίας στη διατήρηση της ασφαλισιμότητας απέναντι σε φυσικές καταστροφές παρουσίασε στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής της Caisse Centrale de Réassurance

Δ. Μαζαράκης: Να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων περιουσίας

«Είμαστε χρόνια κολλημένοι στο 2,5%», παρατηρώντας, μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται να απλοποιηθούν οι όροι των συμβολαίων

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #4 SOLVENCY II: Πόσο αντέχει μια ασφαλιστική;

Πώς το ευρωπαϊκό πλαίσιο φερεγγυότητας συνδέει τους κινδύνους που αναλαμβάνει μια ασφαλιστική με τα κεφάλαια που διαθέτει.

Η μυωπία των ασφαλιστικών: Τι βλέπουν We R και People for Business

Μυωπία φαίνεται σαν να έχουν οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις του IW.gr για τον μετασχηματισμό τους

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Φυσικές καταστροφές: Πρόληψη, συνεργασία και περισσότερη ασφαλιστική προστασία για την Ελλάδα – Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ οι αποζημιώσεις από το 1993

Στο επίκεντρο η συνεργασία Πολιτείας και ασφαλιστικής αγοράς, η πρόληψη και η ενίσχυση της ασφαλιστικής προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια του νέου Ψηφιακού Αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τη Λάρισα, προκειμένου να εγκαινιάσει τον νέο ψηφιακό αγγειογράφο

Ψηφιακά εκδίδεται πλέον η Κάρτα Δακτυλίου – Τι αλλάζει για τους κατοίκους της Αθήνας

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η νέα ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για την έκδοση της ειδικής Κάρτας Δακτυλίου

H AIG Greece μας θυμίζει τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή θέρμανση τον χειμώνα

Με τη θέρμανση να επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητα, η AIG Greece υπενθυμίζει βασικά μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση για τις πωλήσεις 2025–2026

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Πωλήσεων «Ισλανδία 2025–2026»