back to top
36.5 C
Athens
Κυριακή 23 Αυγούστου 2026

Π. Κασκαρέλης: To deal με τη Reale, το αποφασιστικό βήμα για την επόμενη μέρα

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, η Υδρόγειος Ασφαλιστική παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αποστολή της να προσφέρει ασφάλεια και φροντίδα που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια περίοδος σημαντικών εξελίξεων για την Εταιρεία μας. Η επέτειος των 50 χρόνων αποτέλεσε το πλαίσιο για να αναπτύξουμε μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσημο, που μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους.

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή, η συμφωνία μας με τον Όμιλο Reale ήταν το αποφασιστικό βήμα για την επόμενη μέρα της Εταιρείας. Η συμφωνία, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ξένου ομίλου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά τα τελευταία χρόνια, αποτελεί απόδειξη της αξίας και της ποιότητας της Εταιρείας που μαζί έχουμε δημιουργήσει. Είναι όμως ταυτόχρονα και μια κατάθεση εμπιστοσύνης στην προοπτική της ευρύτερης ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Ο Όμιλος Reale, ένας οργανισμός με μεγάλη ιστορία και τεχνογνωσία στις ασφάλειες, διαθέτει ισχυρή ανθρώπινη κουλτούρα. Είναι αυτή η κουλτούρα που μας έφερε κοντά δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαδραματίσουμε έναν ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο ασφαλιστικό τοπίο.

- Advertisement -

Η δύναμη του ανθρώπινου δικτύου μας, η ευρεία παρουσία μας στην ελληνική επικράτεια, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και η δέσμευση στην καινοτομία συνεχίζουν να αποτελούν τα ισχυρά χαρτιά μας, που πλέον αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική στο πλαίσιο του διεθνούς ομίλου.

Είμαστε επίσης ιδιαίτερα ευτυχείς για την επίτευξη των στόχων μας το 2023. Ήταν μια χρονιά που συνεχίσαμε με προσήλωση να εστιαζόμαστε στις ανάγκες των συνεργατών και ασφαλισμένων μας. Ανταποκριθήκαμε με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα στις συνέπειες από τα ακραία φυσικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα και τους συμπολίτες μας, δίνοντας προτεραιότητα στην άμεση αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων ασφαλισμένων μας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της Εταιρείας, η χρονιά κλείνει πολύ θετικά. Την ώρα που γράφεται αυτό το μήνυμα, αναμένουμε η παραγωγή ασφαλίστρων να ξεπεράσει τα 92 εκατ. ευρώ, μία αύξηση της τάξης του 3%.

Αναμένουμε επίσης ένα θετικό ασφαλιστικό όσο και επενδυτικό αποτέλεσμα και σημαντική βελτίωση όλων των χρηματοοικονομικών δεικτών καθώς και των δεικτών φερεγγυότητας, στοιχεία που, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνουν τη σταθερή ανάπτυξη που επιδιώκει η Διοίκηση της Εταιρείας, σε συνδυασμό με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ και στο επίκαιρο θέμα των φυσικών καταστροφών.

Το 2023, ήταν μια χρονιά που – δυστυχώς εξαιτίας δυσάρεστων γεγονότων – κατέστη αμετάκλητη η εύρεση λύσης στο πρόβλημα των ανασφάλιστων περιουσιών. Ή συζήτηση στη χώρα μας έχει ανοίξει και η ασφαλιστική αγορά είναι εδώ για να στηρίξει την πολιτεία ώστε να βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο που θα αποτελέσει το δίχτυ προστασίας των πολιτών.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί. Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και ασφάλεια!

Παύλος Κασκαρέλης

Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Υδρόγειος Ασφαλιστική

Από το περιοδικό VOICE

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υδρόγειος: Τι έγραψε το 2025, όλα τα νέα στις 28 Απριλίου

Με πάνω από 2.000 διαμεσολαβητές, η ασφαλιστική σημείωσε το 2025 συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη κατά 12,5%

Νέο τεύχος του VOICE: «Ασφάλεια με ανθρώπινο πρόσωπο»

Στην τελευταία του έκδοση, το περιοδικό της Υδρογείου Ασφαλιστικής παρουσιάζει την πορεία της εταιρείας μέσα στο 2025, αλλά και τα σχέδιά της για αυτή τη χρονιά

«Πρωινό με τη Διοίκηση»: Μια νέα πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου στον όμιλο Reale

Εργαζόμενοι διαφόρων τμημάτων θα έχουν τακτικά την ευκαιρία να μοιράζονται απορίες και ιδέες σε ένα περιβάλλον διαφάνειας και εποικοδομητικής συνεργασίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Η εμπιστοσύνη δεν δηλώνεται, δοκιμάζεται

Η υπόσχεση ότι όταν κάτι απρόβλεπτο συμβεί ο πελάτης δεν θα είναι μόνος του είναι η καρδιά της δουλειάς του ασφαλιστή

Ο μύθος του «ενός καφέ την ημέρα»: Γιατί η οικονομική ανεξαρτησία χτίζεται με στρατηγική, όχι με στερήσεις

Ο σωστός Financial Planner δεν κάθεται απέναντί σας για να κάνει τον αυστηρό λογιστή των μικροεξόδων σας

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Αύγουστος είναι… να χαρίζεις ζωή»: Τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σύνταγμα 25-27 Αυγούστου

Μερικά λεπτά από τον χρόνο μας μπορούν να μετατραπούν σε ανεκτίμητη προσφορά ζωής, ιδίως σε μια περίοδο όπου τα αποθέματα μειώνονται σημαντικά

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης – Τι αλλάζει για τους οδηγούς ενημερώνει η INTERLIFE

Με το SAFE BIKE η εταιρεία προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, αλλά και πρόσθετες καλύψεις

Στα 30 χτίζεται η υγεία του αύριο – Η πρόληψη γίνεται επένδυση ζωής

Η Generali αναδεικνύει τον μακροπρόθεσμο ρόλο που έχουν οι καθημερινές επιλογές στην υγεία, στην ευεξία και στη μακροζωία μας

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Χ. Γεωργίου: Αναμένουμε ανάπτυξη των ΤΕΑ, μαζί και των ομαδικών ασφαλιστηρίων

Δήλωση του Διευθυντή Χαρτοφυλακίου και Προέδρου Allianz ΑΕΔΑΚ στο περιθώριο του #ocin26