back to top
31.7 C
Athens
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026

Π. Κασκαρέλης: To deal με τη Reale, το αποφασιστικό βήμα για την επόμενη μέρα

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, η Υδρόγειος Ασφαλιστική παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αποστολή της να προσφέρει ασφάλεια και φροντίδα που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια περίοδος σημαντικών εξελίξεων για την Εταιρεία μας. Η επέτειος των 50 χρόνων αποτέλεσε το πλαίσιο για να αναπτύξουμε μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσημο, που μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους.

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή, η συμφωνία μας με τον Όμιλο Reale ήταν το αποφασιστικό βήμα για την επόμενη μέρα της Εταιρείας. Η συμφωνία, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ξένου ομίλου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά τα τελευταία χρόνια, αποτελεί απόδειξη της αξίας και της ποιότητας της Εταιρείας που μαζί έχουμε δημιουργήσει. Είναι όμως ταυτόχρονα και μια κατάθεση εμπιστοσύνης στην προοπτική της ευρύτερης ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Ο Όμιλος Reale, ένας οργανισμός με μεγάλη ιστορία και τεχνογνωσία στις ασφάλειες, διαθέτει ισχυρή ανθρώπινη κουλτούρα. Είναι αυτή η κουλτούρα που μας έφερε κοντά δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαδραματίσουμε έναν ακόμη πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο ασφαλιστικό τοπίο.

- Advertisement -

Η δύναμη του ανθρώπινου δικτύου μας, η ευρεία παρουσία μας στην ελληνική επικράτεια, η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και η δέσμευση στην καινοτομία συνεχίζουν να αποτελούν τα ισχυρά χαρτιά μας, που πλέον αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική στο πλαίσιο του διεθνούς ομίλου.

Είμαστε επίσης ιδιαίτερα ευτυχείς για την επίτευξη των στόχων μας το 2023. Ήταν μια χρονιά που συνεχίσαμε με προσήλωση να εστιαζόμαστε στις ανάγκες των συνεργατών και ασφαλισμένων μας. Ανταποκριθήκαμε με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα στις συνέπειες από τα ακραία φυσικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα και τους συμπολίτες μας, δίνοντας προτεραιότητα στην άμεση αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων ασφαλισμένων μας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της Εταιρείας, η χρονιά κλείνει πολύ θετικά. Την ώρα που γράφεται αυτό το μήνυμα, αναμένουμε η παραγωγή ασφαλίστρων να ξεπεράσει τα 92 εκατ. ευρώ, μία αύξηση της τάξης του 3%.

Αναμένουμε επίσης ένα θετικό ασφαλιστικό όσο και επενδυτικό αποτέλεσμα και σημαντική βελτίωση όλων των χρηματοοικονομικών δεικτών καθώς και των δεικτών φερεγγυότητας, στοιχεία που, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνουν τη σταθερή ανάπτυξη που επιδιώκει η Διοίκηση της Εταιρείας, σε συνδυασμό με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ και στο επίκαιρο θέμα των φυσικών καταστροφών.

Το 2023, ήταν μια χρονιά που – δυστυχώς εξαιτίας δυσάρεστων γεγονότων – κατέστη αμετάκλητη η εύρεση λύσης στο πρόβλημα των ανασφάλιστων περιουσιών. Ή συζήτηση στη χώρα μας έχει ανοίξει και η ασφαλιστική αγορά είναι εδώ για να στηρίξει την πολιτεία ώστε να βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο που θα αποτελέσει το δίχτυ προστασίας των πολιτών.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί. Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και ασφάλεια!

Παύλος Κασκαρέλης

Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Υδρόγειος Ασφαλιστική

Από το περιοδικό VOICE

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υδρόγειος: Τι έγραψε το 2025, όλα τα νέα στις 28 Απριλίου

Με πάνω από 2.000 διαμεσολαβητές, η ασφαλιστική σημείωσε το 2025 συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη κατά 12,5%

Νέο τεύχος του VOICE: «Ασφάλεια με ανθρώπινο πρόσωπο»

Στην τελευταία του έκδοση, το περιοδικό της Υδρογείου Ασφαλιστικής παρουσιάζει την πορεία της εταιρείας μέσα στο 2025, αλλά και τα σχέδιά της για αυτή τη χρονιά

«Πρωινό με τη Διοίκηση»: Μια νέα πρωτοβουλία ανοιχτού διαλόγου στον όμιλο Reale

Εργαζόμενοι διαφόρων τμημάτων θα έχουν τακτικά την ευκαιρία να μοιράζονται απορίες και ιδέες σε ένα περιβάλλον διαφάνειας και εποικοδομητικής συνεργασίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΣΕΜΑ: Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς

Μεταξύ των θεμάτων ήταν οι αναγκαίες αλλαγές στα επενδυτικά προϊόντα και, όπως πάντα, η απουσία κυβερνητικής παρέμβασης στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Από την Comergon στην GrECo Hellas: Ένα νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση κινδύνων στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του brand στην ελληνική αγορά με αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9 στην Αθήνα

RVS26, Munich Re: Οι κίνδυνοι αποκτούν ολοένα πιο παγκόσμιο και ασταθή χαρακτήρα – Η αξία της αντασφάλισης

Οι ασφαλισμένες ζημίες από κινδύνους που δεν αφορούν συμβάντα πολύ μεγάλων καταστροφών ξεπέρασαν για πρώτη φορά πέρυσι τα 100 δισ. δολάρια

Η ασφαλιστική αγορά επέστρεψε δυναμικά στο πρώτο μεγάλο networking της νέας σεζόν – Κατάμεστο το Ble Pavillon στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Το σκηνικό επιβεβαίωσε ότι η αγορά επιστρέφει από την καλοκαιρινή περίοδο με διάθεση για συνεργασίες, νέες επαφές και επανασύνδεση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΣΕΜΑ: Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς

Μεταξύ των θεμάτων ήταν οι αναγκαίες αλλαγές στα επενδυτικά προϊόντα και, όπως πάντα, η απουσία κυβερνητικής παρέμβασης στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Το «παρών» των πραγματογνωμόνων

Στη βραδιά του ΣΕΜΑ ξεχώρισε η παρουσία του Σίμου Μασέλη, Co-Owner της TECHNOGROUP Ltd και Προέδρου της HALA

Από την Comergon στην GrECo Hellas: Ένα νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση κινδύνων στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του brand στην ελληνική αγορά με αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9 στην Αθήνα

Η Carglass® στηρίζει με δίμηνη δράση τον οργανισμό «Πρώτα το Παιδί»

Η εταιρεία θα προσφέρει 1 € για κάθε επισκευή στα καταστήματά της κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Η HFPA εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή του ΕΙΑΣ Ν. Σωφρονά

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, επισημαίνει, το ΕΙΑΣ και η HFPA ανέπτυξαν μια σχέση που ξεπέρασε τα όρια μιας τυπικής θεσμικής συνεργασίας