Η εναρκτήρια εκδήλωση της φετινής σειράς των μουσικών παρεμβάσεων «Πολυφωνίες» του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχει επετειακό χαρακτήρα και είναι αφιερωμένη στα τραγούδια της θρυλικής τραγουδίστριας της νίκης Σοφίας Βέμπο. Η Νάντια Καραγιάννη επιχειρεί νοσταλγικό ταξίδι ερμηνεύοντας τα τραγούδια της Βέμπο με τη συνοδεία δύο εξαίρετων μουσικών, του Κυριάκου Γκουβέντα (βιολί) και του Γιάννη Τσέρτου (πιάνο). Στόχος είναι να θυμίσει στους παλιότερους και να γνωρίσει στους νεότερους τις ιστορικές αυτές μελωδίες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12:00 στο Αίθριο του ΩΚΚ.
Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες για την εκδήλωση στην ιστοσελίδα: www.onasseio.gr
Η ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ τραγουδά ΒΕΜΠΟ
23 Οκτωβρίου 2019 – ώρα 12:00
Αίθριο ΩΚΚ
Συνοδεύουν οι εξαιρετικοί σολίστ:
Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί
Γιάννης Τσέρτος, πιάνο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αθήνα και πάλι Αθήνα
Κάτι με τραβά κοντά σου Πόσο λυπάμαι Να με παίρνανε τα σύννεφα Άσε τον παλιόκοσμο να λέει Ο άνθρωπός μου Το φεγγάρι είναι κόκκινο Ταμπακιέρα Ο μήνας έχει 13 Μισιρλού Το τραγούδι του Μοριά Ζεχρά Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά Βάζει ο Ντούτσε την στολή του Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου |
(Μιχάλης Σουγιούλ – Μίμης Τραϊφόρος)
(Μιχάλης Σουγιούλ – Αιμίλιος Σαββίδης) (Κώστας Γιαννίδης – Βασίλης Σπυρόπουλος) (Λέο Ραπίτης – Μίμης Τραϊφόρος) (Μιχάλης Σουγιούλ – Αλέκος Σακελλάριος) (Μενέλαος Θεοφανίδης – Μίμης Τραϊφόρος) (Μάνος Χατζιδάκις) (Ιωσήφ Ριτσιάρδης – Μίμης Τραϊφόρος) (Μάνος Χατζιδάκις – Μιχάλης Κακογιάννης) (Νίκος Ρουμπάνης) (Θεόφραστος Σακελλαρίδης – Μίμης Τραϊφόρος) (Μιχάλης Σουγιούλ – Αιμίλιος Σαββίδης) (Μιχάλης Σουγιούλ – Μίμης Τραϊφόρος) (Θεόφραστος Σακελλαρίδης – Γιώργος Θίσβιος) (Μιχάλης Σουγιούλ – Μίμης Τραϊφόρος) |
ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Η Νάντια Καραγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρόπαια της Αρκαδίας. Σε κάθε ευκαιρία, τοπικής ή σχολικής μουσικής εκδήλωσης, μαζί με τον αδελφό της Μπάμπη Τσέρτο έβγαζε την αγάπη της για το τραγούδι. Είχε την πρώτη ουσιαστική επαφή με την μουσική σε ηλικία 11 ετών μαθαίνοντας ακορντεόν. Έχει μέχρι σήμερα εννέα προσωπικούς δίσκους.
Το ρεπερτόριό της αποτελείται από τραγούδια που το καθένα έχει γράψει τη δική του ιστορία και που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες τις γενιές: δημοτικά, νησιώτικα, ρεμπέτικα, επιλεγμένα λαϊκά, μικρασιάτικα, σμυρνέικα, αρχοντορεμπέτικα, ελαφρά και έντεχνα λαϊκά τραγούδια.
Η Νάντια Καραγιάννη συνεργάστηκε με μια εξαιρετική ομάδα καλλιτεχνών για τα παρακάτω συναυλιακά αφιερώματα: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη για τα εβδομήντα χρόνια του, με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Μανώλη Μητσιά, Βασίλη Λέκκα, Πέτρο Γαϊτάνο, όπου και ακολούθησαν συναυλίες με το έργο του. Σειρά συναυλιών αφιερωμένες στον ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο, παρέα με τον Πέτρο Γαϊτάνο. Συναυλίες με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Μανώλη Ρασούλη. Συναυλίες για την διάδοση του παραδοσιακού τραγουδιού με τον αείμνηστο δάσκαλο Αριστείδη Μόσχο. Στο μουσικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου ΑΜΑΝ – ΑΜΗΝ. Αφιέρωμα στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, υπό την εποπτεία του Σταύρου Ξαρχάκου, με τον Μανώλη Μητσιά. Συναυλία στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, σ’ ένα αφιέρωμα στα 2.500 χρόνια Ελληνικού Τραγουδιού, με τον Λάκη Χαλκιά και τη Νένα Βενετσιάνου. Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Ηρώδειο με τον Μπάμπη Τσέρτο.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ
‘Εχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και μέσα από την μαθητεία της κοντά τους εισπράττει τα απαραίτητα εφόδια που καθορίζουν την μουσική της προσωπικότητα και εξέλιξη. Συμμετείχε επίσης σε συναυλίες δίπλα σε καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές όπως οι Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μαρινέλλα, Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, κ.α.
Γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε θεωρία της μουσικής και βιολί στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και συνεργάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και με διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου. Είναι μέλος του Συγκροτήματος Παραδοσιακής Μουσικής του δήμου Θεσσαλονίκης.
Από το 1980 έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και ορχήστρες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε παραστάσεις δημοτικής μουσικής, αλλά και διαφόρων άλλων ειδών μουσικής (ρεμπέτικα τραγούδια, κλασική μουσική, έντεχνο). Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από χίλιες συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις και σε πληθώρα δισκογραφικών δουλειών.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας. Επίσης επελέγη να εκπροσωπήσει την ελληνική παραδοσιακή μουσική από το πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου στο Φεστιβάλ «Genius of the violin» (2004).
Διδάσκει βιολί το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, ενώ δίδαξε επίσης στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» της Θεσσαλονίκης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ
Ο Γιάννης Τσέρτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Ξεκίνησε ν΄ ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 6 ετών, σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο με την Μαρία Τσέντου και στη συνέχεια στο Εθνικό ωδείο με δασκάλα την Λένα Γεωργαλή και είναι διπλωματούχος στο πιάνο με άριστα από το Εθνικό ωδείο. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1999 σε ηλικία 15 ετών συμμετέχει ως πιανίστας στον δίσκο ” Το μερακλήδικο πουλί ” με τον Μπάμπη Τσέρτο. Ξεκίνησε επαγγελματικά ως μουσικός (πιάνο-ακορντεόν) από το 2002 με την ορχήστρα του Μπάμπη Τσέρτου και έκτοτε έχει συνεργαστεί με τους Θανάση Πολυκανδριώτη, Γιώτα Νέγκα, Γλυκερία, Πέτρο Βαγιόπουλο, Λίνο Κόκοτο, κ.α. Συνεργάζεται με τις Ορχήστρες Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής των Επτανησίων Ελλάδος.
Στο χώρο της δισκογραφίας συμμετέχει ως μουσικός και ενορχηστρωτής σε ηχογραφήσεις με τους Γιώργο Παπαδάκη, Μπάμπη Τσέρτο, Ανδρέα Κατσιγιάννη, Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Κώστα Μακεδόνα, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Γιώτα Νέγκα, Νάντια Καραγιάννη, Παντελή Θαλασσινό, Φίλιππο Πλακιά, Σοφία Παπάζογλου, Αρετή Κετιμέ, Φίλιππο Πλιάτσικα κ.α.